Wednesday, March 16, 2011

Selamat Pengantin Baru

Assalamualaikum,
Baru2 nie BSB dapat undangan perkahwinan dari nenek saudara BSB yang BSB panggil "Tok Usu"di Semenyih, Kajang. BSB pergi dgn Bonda BSB dan saudara-mara BSB yg lain sebanyak 4 biji kereta. Dah macam rombangan Cik Kiah ler pulak....jom kita tengok sama2 gambo yang sempat BSB ambil....layannnnn
Cup cake nie memang menyelerakan betul lerrr...Qistina tak habis2 nak ambil satu bawa balik.
Qistina bergambo sebelah meja pengantin.
Antara lauk-pauk untuk tetamu yang diundang.
BSB punya pilihan ok takkk...jemput semua tengok ekkkkk..
Suasana di khameh tetamu...yg bertudung biru tueee...Mak saudara BSB.
Meja BSB bersama ayah saudara BSB berbaju merah dgn anak2 nyer.
Bertudung pink tueee...emmmm ibunda tercinta BSB, Puan Rokiah.
Pelamin pengantin di luar rumah...cantik tak?

Pengantin disambut dengan silat dulu...tak kalah tueee...
"Dik, ko jangan pukul betul2 dik Ooooo" walaupun tengah panas terik, tetapi tetamu ramai mengelilingi untuk melihat aksi ganas dari pasukan silat.
Ini ler pangantin baru, bagai pinang dibelah dua kan?
Yang berbaju kurung merah nie lerrr...nenek saudara BSB. Maintenan jer kan. Walaupun umur dah hampir 64 tahun tapi memang Tok Usu nampak muda?
Hantaran pengantin.
Aksi anak2 BSB setelah perut kenyang, tengah lepak2 tunggu BSB pulak makan. Maklum ler tadi sibuk mengambil gambo pengantin.
Lepas makan kita lepak2 kejap kkkkk...bagi nasi turun jap.
OK...time up. Perut dah penuh dan pengantin pun kita dah tengok. Jom kita balik. Sebelum tue kita bergambo dulu di pintu masuk khameh. BSB sekeluarga mengucapkan Selamat Pengantin Baru Semoga Kekal Ke anak cucu...insyaallah....Sekian.ADIOSSS.

9 comments:

atIEsAyAnGkAmU said...

santeq pelamin nyer kak..
kombinasi kaler tu menarik..

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

Atie: dulu atie kawin color apa?

Ati Masrif said...

lani mcm takut je tgk org buat majlis
kenduri kahwin kan...pasti puluh ribu habis...
camnelah time anak2 kita nanti..huhu

diana said...

meriahnye..
ada silat lagi..
pelamin lawa la..
suka warna pupel

A.s.t.i.n.a said...

walawehhh comei pengantin.. ehrher... Kak BSB, Astina tutup blog seketika.. sila rindu..


part makan tu mmg best!

sahromnasrudin said...

assalamualaikum..

tgk kawasan perumahan tue mcm kawasan baru..mesti belum berapa kenal dengan masyarakat sekeliling kan

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

Ati:tak tahu ler time anak2 kita nanti mcamana, buat birthday party pun dah beratus habisss.

Diana:BSB pun suka gak color purpel.

Astina: okkk nanti kalau dah open roger2 akak kkkk..

Sahrom:memang baru pindah.

Hanis Azla said...

lauk2nya nampak marveles.. pelamin pun cantik sgt..

Myra Jay said...

Mmg cantik cupcake tu, pelamin pun cantik.. :)