Friday, March 11, 2011

Medan Selere Abu Bakar Baginda

Assalamulaikum.....
Hari nie kat opis BSB di PJ cuaca suam2 kuku jerrrr...dari pg tadi hingga tengahari nie masih lagi hujan renyai2 tak henti2. Orang tua2 selalu kat kalau hujan hari Jumaat itu nama nyer hujan rahmat...betul ker? tak pe biarkan hujan tue turun yang pasti ada kawan BSB suka sangat kalau hujan tujun sbb dia tak perlu bayar parking kete, save ler sikit hari nieee..ok stop citer pasal hujan, BSB nak citer pasal hari tue BSB g Bangi teman hubby hantar air utk team bola. Lepas kami lepak kat padang bola dan perut pun dah lapar kami p makan kan Medan Selere Abu Bakar Baginda berhampiran dgn komplek sukan Maybank, Bangi.....jom intai jap.

Mee Bandung Muar walaupun BSB makan kat Bangi tapi tetap dipanggil Muar kan...untung nyer kalau jadi org Muar.
Kuehtiow sup, rasa boleh tahan sedap yg nie BSB minta tak pedas.
Air Laici untuk kakak Qistina & Abang Qaider.
Abang Qaiser memang suka air laici tapi cuma makan buah laici jer..air nyer mama dia yg kena habis kan.
Muka penat Kakak Tina, selepas puas bermain bola di padang tadi.
Ini ler nama kedai yg BSB lepak tue...kalau uorls lalu sini cuba ler makan kat sini, makanan boleh tahan sedap juga.
Gambar sebelum g makan. Dua beradik nie memang tak boleh jumpa padang bola mesti nak main bola sempai berpeluh2 lerrr...
Main ler bola tue puas2...jap lagi kita g makan kkkkk...
"Apa lagi sepak jer bola tue...cepat ler abang" kata Qistina kat Qaiser.
Tetiba jer Qistina & Qaiser dapat kawan baru nama nyer Micheele. Kejap jer budak2 nie dah dapat kawan baru kan.
Dah jadi kawan baik dah...siap share2 biskut lagi tueee.
Lapar sungguh anak2 mama nie, nanti kita p makan mee bandung kkkk..BSB kalau g padang bola mesti bekalkan air dan biskut untuk diaorg. Maklum ler kat padang bola nie mana ler ada orang jual makanan...BSB stop dulu di sini. TQ so much sudi baca N3 BSB & jumpa lagi...ADIOSS

17 comments:

misza said...

best ye makan kat sini. selalu lalu jer tapi tak pernah singgah(dari cheras ke sm teknik sepang).

Myra Jay said...

Budak2 kak kat mana pun mesti cepat dapat kawan.. Siap leh syer makan lg tu memang mesra la tu.. 1 Malaysia kan kak :)

MamaYatie said...

waaa...sedapnya mee bandung tur..terliur la bsb. saya tak biasa area pj..hubby malas ke sana..

Piasara said...

"fuhh..gambar mee muar tu buat akak ni rasa macam nak gi lari ke medan selera tu skrg jugak..."

A.s.t.i.n.a said...

kak BSB, bole tak saya jadi anak angkat kak BSB? :)

kpah k-poh said...

sedapnya...dik, budak2 senang dpt kawan...tapi org dewasa..senang dpt lawan...gitu..

Hanis Azla said...

dekat sgt dgn ofis akak.. tp tak pernah pun makan situ.. InsyaAllah nnt boleh try juga..

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

As salam,nanti boleh ler try mee bandung muar tue.

Myra Jay:yap 1 m'sia 1 bahasa.

MamaYatie:Bukan area PJ, tapi kat Bangi.

Piasara:setahun yg lalu lagi sedap mee bandun nie..skg udang dah kecil sikit.

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

Astina:Anak angkat dah besor bebenor dahhh..tak larat BSB nak dukung nanti.

kakPah:Tapi akak boleh minta tolong kat pendekar...

Hanis Azla:setahun yg lalu lagi sedap mee bandung nie. Udang besar, daging byk tapi skg dah kurang sikit but still sedap lagi. try ler, nanti b'tahu BSB kkkk

aneesz said...

aduhhh..terliur tgk mee bandung tu...hehe

kak, saya ada tag akak...nanti tengok kat entry saya ye. ;)

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

aneesz: tq tag kat akak..nanti free akak joint kkk

Puanbee said...

suka tengok budak lelaki huhu teringin deh ank lelaki :0

aZuMaya said...

salam fad..ibarat sirih pulang ke gangang yea... ko asal org muau kan...org muau dia tak kecek muar..hahhahahahaha....what's ever..
jangan mare yea...nanti kena jual....

Rainbow said...

dpt kwn ke dpt menantu ni? ekeke..

time lapa, sbut je bnda makan, mst sume kecur liur... time kenyang, sblah mata je pndang he...

ummiross said...

Sedapnya makan2...

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

Bee:lelaki atau perempuan sama jer.

Cikrin: aku org Muau muntat..

Rinbow: heeehee kalau nak jd menantu kena tukar agama lerrr

ummiross:memang sedapppp

aneesz said...

wokeh kak......sempat lagi tu..... :)