Thursday, March 31, 2011

AIS BLENDED

Assalamualaikum,
kepada kengkawan semua yang setia mengikuti coretan di blog Be Simple Beb.
Terima kasih kerna meluangkan masa urols sekejap untuk menyinggah ke blog BSB.
BSB nak tanya uorls suka tak minum ais blended macam gambo bawah nieeee...
alaaaa yg ais batu di blend + dgn susu + gula + coklat dll lagiiiii
paling femous kat cafe coffen bean tak pun kat starbucks...
BBS memang gemor bebenor ais blended nieeee...
rasa nyer lemak berkrim...yummmyyyyyy
Hari tue bila ciksue kata senang jer membuat nyer dan boleh buat sendiri,
apa lagi BSB pun balik jer dari keje terus g beli bahan2.
Sampai jer kat rumah terus ler membuat nyerrr....
emmm...nanti uorls tengok ler sendiri hasil nyerrr...

Bukan yang nieeee....
yang nie bsb pinjam gambor kat uncle google jap...tapi.... lebih kurang macam nie lerrr...
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
Haaahhaaa ini ler diaaaaa....ais blended BSB.
Rasa nyer boleh lerrrr,
setakat nak hilangkan dahaga tue boleh sangat.
Nak menyedapkan lagi ais blended nie,
BSB minum dalam gelas starbuck...
tapiiiiii... tak sedap juga tak macam kat starbuck tue pun....
topping cream BSB lupa nak beli... itu ler yg buat ia tak sodapppp...
agak nyer lerrr....
tak pe cubaan pertama.
Nanti BSB cuba lagi kkkk...(kalau mood dtg nanti)
sekian dulu.... ADIOSSS

15 comments:

mummy_ayu said...

suka sgt segala mcm yg ice blended nie..tambah2 bab krim tu..sedapnya...

Myra Jay said...

MJ suka gak ice blended nieh.. Mmg mampu hilangkan dahaga especially minum sejuk2.. :)

Hanis Azla said...

mmg feveret juga.. nak sikit.. he..he..

Hanis Azla said...

mmg feveret juga.. nak sikit.. he..he..

Amiizaa2001 said...

sedapppppppppppppppppppppp nk cikit:)

nieda said...

huwaaaa...ice blended mmg sedap..nak2 minum time cuaca panas mmg layannn. MIl selalu buat, susah nk cari perisa utk ice blended. dia ckp selalunya jual kt pusat bekalan bakery

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

Mummyayu: tue ler pasai,ais bleded yg saya buat tue tak masukkan cream tue yg kureng sodappp

MJ:kena minum sejuk2 baru lebih sodappp

Hanis:yg nie kureng sodappp...nanti saya nak buat lain.

Amiza:kureng sodappp...sbb x masuk kan cream.

Nieza;Kat kedai2 buat kuih memang ada bahan2 ais bleded.

MamaYatie said...

huh...sedapppp!!! lama tak pekena..tp saya tak leh minum kerap sngt, fenin..

EL MARIACHI said...

rasa nak nega ice blended pulak rasanya...

Piasara said...

"uwaaaaaaaaaa...jiran sebelah umah kami buka bisness kecil2lan jual ais blended....adoiii...tak tahan hari2 anak2 dok merengek nak kan ais blended...parah.."

atIEsAyAnGkAmU said...

salam akak..
panas2 ni mmg syiok layan ice blended..

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

mamaYatie:kalau minum masa cuaca panas terik tue yg lagi sedapp tuee

Mie: try ler...nanti ko niaga aku beli ekkk

Piasa: apa lagi try ler buat sendiri..baru puas boleh makan sampai kenyang.

Atie:memang syokkkk..kalau dpt yg free lagi sodapppp

Puanbee said...

yummy tambah cokelat banyak2 sedap ler.ekekee

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

Bee: betul tambah coklat dgn krim lagi sodappp

aneesz said...

alamak...ice blended la....ada BSB delivery x?hehe..