Friday, March 18, 2011

Ramai nyer orang

Assalamualaikum,
BSB nak tanya sikit, cuti sekolah nie bawa anak2 pergi mana? BSB seperti biasa ler pusing2 jer kat Shah Alam dan KL. Malam minggu lepas tak tahu nak pusing kat mana lagi di Shah Alam, tetiba jer hubby ajak pergi ronda2 ibu kota pula. BSB rasa bagus juga dapat juga kami tengok artis2 jalanan dan aktiviti orang2 ibu kota malam minggu. BSB dah lama x datang sini....rasa nyer last sekali datang 2 tahun lepas...kat sini memang tak pernah sunyi. Pelancong dari Arab paling gemor lepak kat sini. Apa lagi jom kita intai sambil komen2 apa yg patut....
Belakang akak nie ada air pancut tapi tak nampak...gelap. Di depan Sg. Wang Plaza.

Kami sampai sini jam 10.00 malam. Adik tak mahu berjalan dia takut tengok ramai sangat orang yang lalu lalang kat sini. Masa nie shopping komplek baru jer tutup.

Adik turun abang Qaiser pulak nak berdukung....nak tahu naper? kejap kkkkk
Tunggu jap...masa nie ok lagiiii....kejap ekkk
Tueeee ahhhhh....abang Qaiser takut kat gold man yang keras kematu tueee.
Yang nie silver man pulak, tak penat ker agak nyer silver man nie berdiri tegak tak bergerak- gerak nie...kalau ada nyamuk macammana nak garu ekkk..
Yang nie Gold Man...kalau nak bergambor dgn gold man nie dikenakan RM2.00 jer bukan free kkkk...tapi sentiasa ada org nak bergambor dgn gold man nie. Tin duit pun color emas gak.
BSB dah angin nieeee.....semua anak2 BSB tak nak bergambo dgn gold man nie...bukan apa takut gold man nie pegang mereka...mama nyer yg nak sangat bergambo...heehheehe
Qistina memang suka tengok artis jalanan kat sini.
Kalau rajin duduk ler...suruh dia lukis gambor kita. Rasa nyer RM30 jer dia charge.
Kami sebenarnya leka tengok budak muda mudi nie bernyanyi sambil main gitar dan ketuk tin biskut...lagu tak tahu ler tajuk apa nyerrr....kami layan jerrr
Yang nie pula dok layan bola sepak jalanan. Memang macam2 aktiviti yang budak2 muda nie buat. Selain tue ada gak yang dok menari.

Yang pasti malam minggu di Bukit Bintang memang happening dan sentiasa dipenuhi dgn aktiviti2 yg berfaedah. Kat sini juga polis peronda sentiasa mengawasi tempat yg ramai orang berkumpul. so kalau ke sini nanti...kita jadikan lah yang baik tue tauladan dan yang tak baik kita jadikan sempadan. Sampai di sini dulu coretan malam minggu BSB dan jumpa lagi nanti..... ADIOSS.

12 comments:

nieda said...

tak pernah lagi jln malam2 kt Kl..masa bujang selalu lah...mmg tempat tu happening..

Amiizaa2001 said...

salamss BSB, seronoknyaaaaaaa:):)

ME said...

my kids pun suka bergambar dgn gold man tu .. balik umah habis baju2 kena gold dust tu ..

Puanbee said...

amboi seronok jalan2 cam ni

Yan said...

Assalam BSB,

wah berlibur diibu kota ye..Akak pun dah lama tak p. Selalaunya p reflex kaki di BB. Anak2 mmg takut kat area ni. Biasanya di SA kan tak mcm ni. Mcm jakun lak depa. Selalunya depa sakit kepala. Mintak p tpt yg relax2 sikit..hee...kelakar..Tak penah p waktu mlm.. Maybe one day leh try...Tgk apa reaksi depa..

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

Nieda:memang happening giler..sampai tak terlayan nak jawab soalan anak2.

Amiiza:memang seronok tapi penat dok berdukung adik.

ME:tue ler pasal...anak2 tak mahu ambil gambo dgn gold man tuee

Bee:seronok sesekali ronda2 KL.

KakYan:memang byk kedai Reflex kaki
kat sini..tapi tak try lagi. Nanti kalau p dgn Hubby jer boleh ler try.

diana said...

saya tak pernah pi sana..
si goldman tu agak2 dia mandi tak??
heheh

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

diana:rasa2 nyer seminggu sekali jer kot dia mandi, itu pun masa dia off

aneesz said...

best jugak ye...
aneesz da setahun kat kl tp x pnah tau mne nak pegi..hehe....

thanx 4 sharing this..ada idea dh nk g mana pasni :)

ummiross said...

tak pernah sampai ke situ, meriah nampak...

aneesz said...

aneesz ni konon je dok kl, tp x penah g pon kat situ...hehe

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

Aneesz:apa lagi ronda2 ibukota lerr.

Ummiross: memang happening giler...