Monday, January 31, 2011

Sedap Nyer

Salam manis buat pembaca & pengikut Be Simple Beb,
Terima kasih kerna sudi baca N3 BSB hari nie.
BSB tahu walaupun kengkawan tengah sibuk dengan tugas harian masing2,
tapi masih ada waktu lagi menyinggah sejenak di Blog yang Simple nie. Tq so much...
BSB rasa macam dah cuti dah hari nie.....itu ler nama nyer
mood CNY dah mariiii...kerja mesti disiapkan dulu baru boleh cutiiiii...
jom tengok apa BSB masak weekend minggu lepas...intai jap.....
BSB masak mihun sup simple....kali nie tak pakai rencah segera tauuu....
Senang jer tumis bawang kecil, putih, halia, bunga lawang,
bunga cengih, kayu manis dan perencah sup power.
Garing masukkan ayam, kentang, karat dan air.
Tunggu mengelegak masukkan rempah sup 2 sudu jer.
Last sekali masukkan tomato, daun sup dan garam.
Mihun nie direndam bersama kunyit hidup/serbuk didalam air panas.
Last sekali rebus cili padi, tumbuk dan campur dgn kicap dan air perahan limau nipis
jenggg jenggg dah siap boleh dihidangkan bersama bawang goreng,
senangkan..jumpa lagi...ADIOSS.

14 comments:

A.s.t.i.n.a said...

astaghfirullah... ade maner ni? saya mau gidelstic sane..

Mieja@Amiizaa2001 said...

salamsss BSB,

sedapnyaaaaaaaaaaaaaaaaa...nak sikit? :):)

PS: canteknya header&calour baru blog BSB:):) sukaaaaaa sgt:)

Hanis Azla said...

yg simple2 tulah yg sedap..

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

salam mieja, tq sebenar nyer dah boring tengok hijau jerrr..

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

salam hanis, org malas cam saya nie memang masak yg simple2 jer.

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

salam astina, x ader makna nyerr..

diana said...

sedap dan simple..
budak2 pun boleh makan ..kan??

Cik Sue said...

Salam BSB...
Waduh-waduh, mehoon tue lain kali bikin kaler ijou la plak....baru ada ummmhhhppppp...

EL MARIACHI said...

ujan ujan ni makan meehun sup meletopz mak...

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

salam diana, kalau nak pedas letakkan kicap cili sedap.

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

Cik sue utk ko aku buat kaler pink nak tak?

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

salam mie, apa lagi mana nyer sup tulang ko tueee..

Cikgu Nurin said...

tang cili kicap tu yg paling best...makan mihun sup tak de cili kicap...mcm tak lengkap...

erkk..ade lagi? bak semangkuk?

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

salam cikgu, mai ler ke rumah kalau nak semangkuk.