Friday, January 14, 2011

Boleh ler berjimat sikit


Salam malam sedingin salju winter sonata, Weekend datang lagi makna nyer esok & lusa kita cuti berehat di rumah sambil santai2 bersama keluarga. Kengkawan ada booking tak astro first di channel 480, alah yang kata nyer "Kini di pawagam dan dirumah anda" Kalau tak salah 1 movie RM15 untuk 2 hari aje. Citer memang best ler Ngangkung, Damping Malam dan Aku Masih Dara (sori ekk korea movie tak adooo). Filem yg astro tayang nie yg dah 2 minggu tayang dan tengah tayang kat pawagam. BSB rasa nak try ler tapi nak tunggu Filem Hikayat Merong Mahawangsa (alah KRU punya tueee). So senang ler kita tak perlu nak g berbaris panjang2 dan tak perlu susah2 nak cari siapa nak jaga anak2 kita? Lagi satu kalau saudara mara datang lagi best boleh tengok sama2 Ooooo best gilerrrr (boleh ler berjimat). Tapi ada penerbit filem kata ini semua boleh menjahanamkan industri filem kita? dan lagi dia kata filem kita dah tiada nilai seumpama kita beli DVD cetak rompak...BSB sebagai pengguna sudah tentu ler tak suka dgn komen pengarah filem tue, tapi BSB rasa kesian pulak kan penerbit filem tue mesti jualan tiket kat pawagam jatuh tersungkurkan....so macamana nieeee....Mokcik pening lalat ler kalau macam tueeee.....so kita just wait & see lerrr tapi tolong jelaskan sikit kengkawan. SELAMAT MENONTON...ADIOSSS.

10 comments:

Yan said...

anak2 asik dok suruh beli lah..langganlah..akak buat diam je.. Dah memacam dah.. tak yah..nnt ibu dia yg lebih2 lak..

nieda said...

bagi pendapat saya ok aje. lagi suka. dah lama x tgk movies, since ada anak. Ramai juga penggemar filem yg akan tgk kt panggung. so dgn adanya astro first bolehla update citer melayu

MamaYatie said...

betul tu BSB..patutnya just after filem abis tayangan baru leh keluar kat astro..kalo macam ni alamatnya bungkus la industri filem..baik buat drama jer

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

salam kakyan,kalau ada citer yg best ok gak?

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

salam nieda, BSB pun rasa senang sikit, kita tak yah keluar pg panggung kan? clik, tonton & bayar.

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

salam mamayatie, kalau pandang dari sudut penjualan filem memang rasa akan terjejas, so kita just wait & see apa org bijak pandai akan buat nanti.

mama qistina said...

tak nak ambik pakej tu sebab yang ada pun kena tunggu ulang tayang baru leh tengok ... banyak sangat channel tak tau mana satu nak tengok ..

PuanBee said...

bee dah try tengok ngankung haaa..best gak!

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

salam mamaqistina, tue ler kena bayar RM15 just for 2 day only, mahal kannn...kalau beli DVD RM16 boleh tengok byk kali.

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

salam bee, BSB tengok ngangkung kat pawagam, lepas nie kat astro first jer lerrr