Monday, January 17, 2011

Jom layan

Salam ceria buat adik2 yg nakal2 tue buat kengkawan dan peminat Be Simple Beb, terima kasih kerna sudi melayari blog yg dianggap segelintir umat diluar sana mengelarnyer sampah jerrr. tapi kan ada akuuuuuu kisaaaaahhhhhhh. Jom kita layan Restoran The Cottage di Batu 3, Shah Alam. Berhadapan kilang gula CSR. Dibuka dari pukul 10.00 pagi hingga pukul 10 malam .BSB saja jer nak tunjuk kat kengkawan suasana atau susun atur restoran nie, memang class dgn tema english. Menurut owner cafe nie plak2 semua nie dia beli kat Amcorp Mall dan ada setengahnya dia punya collection masa belajar kat oversea duluuuu...boleh dikatakan setiap sudut semua ada digantungkan plak dan dihias dgn english stail. Makanan pula kat sini boleh lerrrr...tapi tekak BSB rasa kurengggg sikit...kalau nak try mari lerrrr...
Gambar depan counter cashier.
Layan lagggiiiii....dalam almari kaca tue ada cupcake.
Di hujung restoran siap ada meja english stail gituuuuu...tempat lepak2 staff kotttt.

Rasanya meja & kerusi diimport dari Ikea leeeee....
Rasa nak ambil satu gantung kat rumah BSB jerrr..

Gambar nie pinjam dari Uncle Google. lebih kurang macam nie lerr nasi goreng pataya yg Hubby order. Rasanya kurang lerrrrr....
Burger ayam untuk BSB, sori gambar tak clear ler pulak.
Tart coklet nie RM2.50...rasanya sedap. Yang nie BSB suka sangat. Dari jalan raya kita dah boleh nampak restoran nie. Nampak macam meriah jerrrr..tue yang BSB tetiba nak terjah restoran nie. so sambil menjamu selera boleh ler kita menjamu mata kita nieeee...BSB rasa mungkin ada masakan yg sedap kat sini tapi BSB tak order yg sedap tue gamok nyerrrr, lagi perut BSB tak lapar sangat pun. Tak pe nanti weekend BSB pergi buat lawatan lagi sekali kat situ kkk...jumpa lagi...ADIOSSS.

14 comments:

Zefa NorAsmara said...

Wah! menariklah.. (hehe.. hiasannya tu) kita kan suka henglish.. :-)

Yan said...

Nanti leh lah akak pi.. dekat sangat..Cuba tekak akak lak.


amik tag ni ye

http://yan-yanjournal.blogspot.com/2011/01/25-random-things-about-me.html

EL MARIACHI said...

semua blogger ada dilemma macam kau fad...ramai yang tak appreciate apa yang kita tulis...sebab apa tau?sebab kita tak tulis pasal dialah...hehehehe...

takper Fad...teruskan perjuangan kau...aku kan terus support member member bloggers...

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

Salam zefa, memang restoran tue english habis...

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

salam kakyan, nanti akak terjah ler restoran tue, jgn lupa buat n3 kkk.

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

salam mie: gitu ler nampak nyer., aku buat bodo jerrr

Mieja@Amiizaa2001 said...

BSB

cantek restoran nie.....kawan hubby ada bukak kedai makan sebiji macam nie english style....tp area sri kembangan...dia ada byk kedai actually...

kedai makannya bersih..patern kedai tu sebiji sama:):) nanti ada kelanpangan kmieja tunjukk plak gambarnya:)

εïз mummyHaza εïз said...

wahhhh entry yg sgt best.. sat lagi mummyHaza ajak mr husband ke situ la.... x pernah terperasan la restoran tu...

yg bab paling atas tu, ade org ckp yg kurang senang ke BSB..? Jgn layan la... ala tu jeles tu namenye... yg penting blog kite sendiri kan...

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

salam mieja, agak nie pun salah satu kedai dia kottt..

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

salam mummyHaza,kadang2 terasa gak..

sahromnasrudin said...

assalamualaikum..sy folo blog ini...menarik tart tue..mesti kesedapannya terserlah kan

Ati Masrif said...

dia tak takut tiba2..
hilang satu perhiasan tu..
banyak tu...

PuanBee said...

rajin terjah restorant yer! bee kureng sikit hehee...

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

salam Bee,saja jer jalan2 cuci mata.