Friday, January 28, 2011

Mee Bandung Muar Simple

Salam ceria buat uols semua semoga weekend nie akan lebih seronok dan hebat dari weekend yg lepas. Hari nie hari akhir persekolahan, esok bermula cuti Tahun Baru Cina selama seminggu kan? mesti uols dah plan macam2kan. Adooo yang nak pergi bercuti kat mana2 ker? atau pun nak balik kampung ker tak pun saudara-mara yang akan melangsungkan perkahwinan. BSB pula tak ada plan apa2 lagi...tapi tak tahu ler kalau2 last minit punya plan. Minggu lepas BSB ada masak Mee Bandung simple, jom tengok jap....

Nie ler dia Mee Bandung Muar Simple.
Tak sangka pulak BSB nie pandai masak Mee Bandung Muarkan.Sedap dan lazat tapiiiiiiiii kannnnnnnnnnn...sebenar nyerrrr......
Heeehhheee mesti ler sedap sebab nyer BSB pakai nie jerrrr. Perencah Mee Bandung Maharani, senang jer tumis bawang merah dan udang kering lepas tue tambah air dan bubuh perencah nie. Tunggu mendidih tambah fishcake, udang, ayam dan sawi. Last sekali pecahkan telur. Cepat, senang dan sodopppp. Kalau nak sedap lagi tambah air rebusan daging lagi sodoppp......SELAMAT BERHUJUNG MINGGU adiosss....

20 comments:

Ati Masrif said...

salam bsb,

background baru nampak..

suka mee bandung tp tak reti nak buat

BSB,
jom dtg blog kita
berkenalan dgn kawan maya
ati yg sempoi...jom!!

nieda said...

memang sedap...nieda sua perencah mee bandung selera muar. hehe sedap kan

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

salam ati, nanti cuba ler guna perencah mee bandung mesti sedap. Nanti saya singgah kat sana kkk

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

salam nieda, memang mudah, cepat dan sedap...

Zefa NorAsmara said...

Sedapnya.. psss, BSB.. cantik baju baru.. :-)

A.s.t.i.n.a said...

Ya Allah... sangat menduga kedietan saya...

Mieja@Amiizaa2001 said...

BSB, sedapnyaaaaa peberet kmieja sepjg masa:):)

Miss Nurun said...

bsb cm backstreet boys plk!
jual la perencah tu secara online. sy yg bkn org muar pun nk try jgk!

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

salam zefa, nak sambut CNY hee3

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

salam astina, makan sikit tak per punya..

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

salam kmieja,boleh buat selalu lerr..mudah, cepat & sedap.

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

Salam miss nurun, heee3 BSB for Be Simpel Beb...ada ker org nak beli kat online, sbb kat s/market byk jual perendah nie.

miezaniera said...

betulke sedap guna perencah mcm tu..me pn suke mee bandung tp tk pernah guna perencah camtu..selalu suh mak je masak kalo teringin sgt hehehe

Yan said...

Oklah tu BSB..janji nak masak. Kalau ada benda tu pun kalau tak masak tak guna jugak.

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

salam mie, boleh ler.. try ler masak sendiri senang jer. Saya dulu pun macam tue gak, kalau teringin beli skg tak lagi buat sendiri boleh makan berulang2.

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

salam kakYan, iya ler, saya nie jenis nak cepat dan mudah jer...hee3

Piasara said...

tak aci..pakai rencah segera...
apapun syabas sbb rajin nak buat.Kalau tak rajin tu ada rencah segera pun tak kan buat punya lah..harap makan ja..

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

salam piasa,pakai rencah segera sedap gak tapi tak ler sesedap mee bandung muar yg kat kedai tuee.

diana said...

tak pernah jumpa pun perencah jenama ni..selalunye saya buat mee bandung guna perencah sendiri je..hahah

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

salam diana, pandai nyer diana..akak selalu kirim kawan opis bila dia balik muar.