Friday, January 21, 2011

AkU DaN CoReLle

Salam semua pembaca dan pengintai blog Be Simple Beb. BSB nak share dengan ouls semua koleksi Corelle yang baru BSB dapat dari permainan kutu baru2 nie. Ketua kutu kali nie CikRin-White House. Kami beli dari blog http:faizida.blogspot.com kalau berminat terjah ler kat blog faizida tue memang rabun mata dibuat nyer. BSB memang giler betul dengan pinggan mangkuk nie. Padahal kat dalam stor tue rasanyer dah ada berset2 pinggan yg belum di buka lagiiii tapi bukan ler yg jenis nie, yang biasa2 jer. Hati memang nak pakai tapi anak2 BSB tak pandai guna pinggan kaca lagi asyik pecah jerrr. Bukan sayang ia pecah tapi takut kena kaki budak2. BSB memang suka collect pinggan mangkuk, mana ler tahu lagi 20 tahun akan datang orang akan cari koleksi Corelle nie. Masa tue dah tentu ler BSB jadi kayooooo....dah mula dahhhh melalut. Okkk ouls semua happy weekend..ADIOSS.

*****BSB minta tolong kepada kengkawan yg follow blog BSB tapi BSB
tak follow balik kat blog uols tolong tinggalkan
jejak kat shout Mix BSB kkkk...tq muahhhh.

14 comments:

marinahunny said...

waaahh kayo lah esok2..hahaha

teringin jugak nk beli correlle nih ;)

PuanBee said...

woo..best nyer..hikss

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

salam marinahunny,insyaallah nanti bila mokcik kayo mokcik belanja kkk.

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

salam Bee,memang best gilerrr.

εïз mummyHaza εïз said...

wahhh best nye... BSB main kekutu ker..? hehehe mcm best.. x pernah main kutu pinggan mangkuk ni, breast pump ade la... kena try nih...

Yan said...

Salam BSB,

akak still remember memula pakai corelle tahun 1992. satu mamat ni belikan utk akak masa dia nak balik dr usa. Konon2 nak mikat lah kot.. heee. Tapi akak tinggal kan aje kat umah mak akak.

Thenbila kawin akak beli set kat Pengkalan Kubur pesan kawan.. Until now ada lagi.. Now simpan je.. Tak pakai dah.. nak jadikan antik..Worth buying lah. sampai jemu jelak.

Adam Thongcharen & Mariam Bebakar said...

ada lagi ker kutu nih? nak corelle jugak.huhu

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

salam mummyHaza,nanti boleh ler try.

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

Salam kakYan,nie mesti teringat zaman2 meletop dulukan...hee3. Kiranya corelle nie dah lama dah ler kat pasaran ek.

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

salam, nak panggil Shire or Mariam ekkk?? kalau nak joint tahun depan boleh lerr...

Adam Thongcharen & Mariam Bebakar said...

Salam, panggil mariam je,Emm, tahun depan? 2012?. lambatnyer.Huhu, nak beli skali arung takdek duit, kalo main kutu best gak. Beli 4 set vantage pun main kutu.

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

salam mariam,kalau main kutu tak terasa sangat..bayar sikit2.

House Of Adelia said...

Salam kenal... jom singgah blog corelle/corningware akak http://www.adelianur.blogspot.com , House Of Adelia

House Of Adelia said...

Salam kenal, jom singgah blog corelle akak adelianur.blogspot.com