Thursday, June 30, 2011

Pasar Pagi Shah Alam

Assalamualaikum kita berjumpa lagi di pagi Jumaat penghulu segala hari. Hari nie hari pertama di bulan Julai 2011. Esok pulak hari minggu hari bersama keluarga tersayang. N3 BSB nak promote sikit pasal pasar tani di Stadium Shah Alam. Terletak di tapak parking kete Stadium Shah Alam. Kalau nak cari bahan2 mentah mingguan mari ler ke sini....ikan, ayam, sayur, buah-buah dan segala macam benda ler ada kat sini, semua nyer fresh gitu. Dan kalau nak cari tudung, barang2 antik ker atau pun nak cari baju utk raya pun dah berlambak org jual kan pasar tani nie. Minggu lepas BSB tengok ada gerai jual baju kurung kain cotton english cuma 50 hinggit jerrr... kain nyer lembut sangat tau. BSB idok ler membeli nyer sbb baru jer tempah 2 pasang baju kurung kat Kg Baru. Rasa rugi ler pulak...kalau tak dah tentu BSB beli kat sini jerrr....jom tengok apa lagi yg ada kat situ???
Gambar nie di ambil pada pukul 8.15 pagi...masa nie tak ramai lagi orang.

Mari2 kita p shopping kat pasar tani...pilih2 jgn tak pilih.
Gerai pink nie kalau akak Tina dtg sini mesti nak singgah...BSB panggil kedai princess, pink gitu tauuu..
Next kedai, kedai Ben 10. Semua produk Ben 10 ado kat sini tapi bila BSB tanya cadar Ben 10 ada tak? Jurujual tue kata tak ada pulak....mano nak cari nie?
BSB paling suka gerai barang2 antik...kalau BSB dtg sini mesti stop kat gerai nie.
Novel lama pun adooo...jugakkk
Yang nie pulak gerai barang2 terpakai...kita ingat barang2 macam nie tak ada valuekan tapi ruper nyer masih berharga kat sini....kalau tak caya tengok ler sendiri????????

Gerai tudung dan baju nie tak payah ler BSB nak cakap berderet2 ko....sampai nak terkeluar biji mata BSB nie menengok nyerrr....semua cantik2 koooo....kalau urols pandai boleh kautim hege nyerrr...so apa lagi kalau rajin mari ler pusing2 kat Pasar Tani Shah Alam nie...sebelum BSB stop BSB nak b'tahu BSB cuti sekejap dari dunia blogger tapi bukan lama punnnnn....heeheehee cuma 4 hari jerrrr....BSB ada hal sikit yg perlu di settlekan. Selamat berhujung minggu dan jaga diri dan keluarga baik2....sekian & taataa tiitiii tuuu....ADIOS.

15 comments:

Fieza79 said...

mmg best jln2 di pasar pagi...cuci mata dan cuci wallet sekali...

Hanis Azla said...

pernah pergi sekali aje pasar kat shah alam ni dulu.. best juga.. klu kat pasar malam bangi ni selalu juga saya jumpa cadar ben-10 tu.. saya pun ada beli satu..

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

Fieza:lepas cuci mata kita cuci wallet lerrr..tq sudi follow BSB.

Hanis:Kat sini juga ada gerai makan. kira nyer lepas b'fast terus g shopping,

Zefa NorAsmara said...

Pasarni luas.. tak larat nak pusing habis.. selalu kita g tempat 'antik' je.. :-)

nieda said...

have a nice weekend..rajin juga pergi tak tak terjln sampai hujung..selalu beli brg basah je

Piasara said...

"ms dok s.alam dulu,hari ahad jer sampailah kami kat pasar car boot tu..beli brg basah jer..tp jalan2 cuci mata gak,pusing2..rambang mata wooo.."

Abah Yie&Ummi Na said...

kalau ke Pasar Tani tu, suka beli makanan je heheheh

εïз mummyHaza εïз said...

heheheh minggu ni haza x leh nak ke sini... budak2 tdo x mau bangun pagi nih.. heheheh

gee ryder said...

i dulu duk shah alam, sekali jer baru pegi hehe..tu pun masa duk klang :p
sekarang lagila dah jauh huhu

syariza09 said...

kalau gi sana kena bawa duit berkepuk ni

(Lizz) http://www.mummycute.com/ said...

saya kalo gi pasar cam ni hmmm memmang senang jer duit mengalir semuanyer cam nak beli tambah kalo bawak anak2...nampak jer baju ben 10 @ ultraman...haa terus jer nak beli...

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

Zefa:saya pun suka singgah kat gerai antik gak.

nieda:barang basah nyer memang fresh giler kan? tapi mahal ler sikit..

Piasa:memang rabun mata dibuat nyerr...

Ummi Na:BSB dtg awal kul 7.30 dah pegi dtg dah..tapi breakfast dulu kat situ.

Mummyhaza:kadang2 bsb bawa gak budak2 nie.

gee:kalau lalu shah alam nanti boleh ler singgah..

syariza:memang betullll heehehe

Liz:tue pasal ler BSB jarang2 bawa budak2 nie...kalau nak beli brg diorg baru bawa.

Myra Jay said...

Meriah jugak ye..
Kalau kat Penang nie nak cari barang2 antik, kami p roadwalk :>) -rokwok-

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

MJ:nanti kalau BSB singgah penang boleh ler g terjah roadwalk pulakk..

리터 당 Zika said...

thanks lahh :D disebabkan awak, saya dapat siapkan folio geografi saya !! thanks banyak2 !