Wednesday, June 01, 2011

g putrajaya pulakkkk

Assalammualaikum dan salam keriangan buat teman2 dan silent reader BSB semua. Kita jumpa lagi hari nie, cuti sekolah ada lagi seminggu lebih dan kengkawan dah p cuti2 Malaysia kerrrr...atau pun p ronda2 ibukota. Orang Putrajaya apa khabar? sihat ker???? apa!! sihatt... alhamdullilah. Putrajaya kembali tenang setelah 3 hari menjadi tuan rumah "Himpunan Sejuta Belia" yang diadakan pada 27 hingga 29 Mei yang lalu. Hari Sabtu hari tue BSB pun apa lagi g terjah ler Putrajaya nie nak tengok sendiri "Himpunan Sejuta Belia" nie walaupun BSB bukan Belia tapi Mak Belia. Memang ramai betul ler belia2 satu Malaysia berkumpul kat sini....wow ini memang satu kejohanan yg jarang2 kali diadakan di Malaysia dimana ianyer dpt menggumpul Sejuta Belia Malaysia di satu tempat. Apa kata kita layan jap gambo2 yg sempat BSB snap hari tueee.....
Mula2 kami p terjah Rentap Futsal Kosmo dulu lerrrr...maklum ler newspaper kesayangan BSB kena ler support sikit...nasib baik kami sampai awal kat sini jam 8.30 pg, so dapat ler parking dekat sikit dgn court futsal tue idok ler jalan kaki jauh sangat. Uorls nampak tak team yg pakai jersi kuning tue......sampai kat sini diorg main bola tauuuu...dasyat gileeee lerrrr.....
Banner "Himpunan Sejuta Belia" terpampang di sini....
Badut mesti ada....budak2 ler yg paling suka...tapi yg pasti adik Qaheer takut kat Badut nie..
Jamu mata jer lerrrr.....
Gerai makan yg dibuka 24 jam...kira nyer tak kelaparan ler pemain2 futsal nanti. Tapi jgn makan byk sangat tau nanti tak boleh nak bermain bola pulakk..kannn..
Jersi Malaysia kat sini pun boleh tahan murah gak?

Hubby kalau dah jumpa gang ini lerrr jadi nyerrr....sembang pot pet pot pet apa lagi kisah bola lerrrrr...kalau BSB pot pet pot pet kisah artis..heheehh. Ciksue apa citer artis M'sia yg tengah hot skg cepat g tengok kat Oh Bulan...
Layan jap suasana di tepi court futsal.... no-(1)
No-(2)
No-(3).... Dapat main satu game lepas tue tunggu lerrrr lagi 3 jam baru dpt main balik...mak datuk penat menunggu ler kalau macam nie....
Org sibuk main futsal....mykid sibuk main batu pulak. Maklum ler jarang2 dpt main baling batu macam nie. Gitu ler kalau duduk rumah atas kayangan mana ler nak dpt jumpa batu... heehhee
Mykid layan juga lerrrr futsal nie...
Apa di tengok tueee????Kosmo "Akhbar Paling Pantas Berkembang Di M'sia"
Pertandingan timbang bola pun adoooo...hadiah nyer I-pad tauuuu...class gitu.
Siapa berani mencuba mari lerrrr...free tau tak perlu bayar apa2 punnn...
Salah satu penaja Rentap Futsal nie...AmBank
Dah dapat pedang belon seorg satu apa lagi mula dahhhh...dia...
Moto Vespa pun adoooo...
Dah penat tengok futsal kita p tengok game lain pulak ekkkk..let go babyyyy.
Skg tengah cari parking nak p tengok suka feberat BSB...cer teka apa dia? tunggu ekkk???
Sebelum tueee stop jap kat sini mykid's nak ambil belon lagiii tadi dah dpt seorg satu nak lagi tuee haiiii tak cukup kerrr...tak pe ambil lah byk mana pun.. kan kena bayar pun...freeeeee
Tue siapa pulak yg tengah nyanyi tueee...malas ler BSB nak p tengok dekat2 tak minat pun. BSB minat yg benda lain tauuuu...
Haaaaaaa yg nie lerrrr...yg paling BSB suka. Bola Jaring lerrr....dah lama bebenor BSB tak main bola jaring, ajak ciksue pun dia tak nak main....
Masa nie dah pukul 11.30 pagi dahh panas dahhh...berpeluh bebbbb...
Sementara tue mykid's sibuk bebenor bila nampak benda alah nie....tak tentu hala dibuat nyerrr...yg nie pun free gak...main ler sampai puas kat sini.

Papan tanda game!!! ikut jer papan tanda robot nie....
Kakak minta Badut buatkan love yg besar utk dia....suka nyer diaaa.
Hari nie memang panas betul lerrrr...hubby dah dekat 3 kali berhenti beli air. Tak tahan dibuat nyerrr...byk tempat lagi nie nak p.
Kami layan kat depan Bulding JPN tengok lumba Motosikal pulakkkk...bising betul kat sini tauuu.
Tengok ler tueee tengah lipat habis tueee...nie ler nama nyer coner baringgg heeeheee
Aduhhhh panas nyerrr...jom kita p tengok benda lain pulak kat sana tueee jommm!!!!!
Kat atas padang nie tapak perkhemahan budak2 sekolah.
Kat sini pulak TV besar tengah menayangkan konsert penyanyi dari Korea...entah apa kenama nyer artis Korea nie BSB tak kenal pun..lain ler kalau si Rain yg nyanyi dah tentu BSB depan sekali.
Tue.... kat hujung sana tue lerrr stage tueee....
Nie kete badman pun adooo gakkk!!!
Lepas layan moto kami layan sini pulak...yg nie hubby gemor bebenor lerrr...
mak aiiii besar nyer tayarrrr....macamana ler BSB nak naik kete nie? tinggi bebenor lerrr...
Lepas penat meronda hampir separuh tempat kat Putrajaya nie, last sekali kami stop kat belon nie pulakkkk...sampai habis ler bateri HP BSB mengambil gambo. sori ler BSB tak sempat nak snap dekat2 belon tueee, bateri HP dah habisss...kesiankan. Sebenar nyer ada macam2 lagi aktiviti dan kejohanan kat sini tapi kami tak dpt nak cover semua nyer. Yang lain cuma intai dr kete jerrr....tapi memang best gilerrr lerrrr...naper ler zaman BSB dulu tak ada benda2 macam nie kalau tak mesti BSB pun nak joint juga. Sukan sasuke M'sia kami tak jumpa pulak, dengar citer itu yg best tueee...tak pe nanti tahun depan boleh datang lagi...ok BSB sampai sini dulu share citer dan coretan jalan2 BSB kali nie. Insyaallah jumpa lagi di lain N3, jaga diri baik2 utk keluarga dan diri sendiri...byeee byeee taataa tiiitii tuuutuuu & ADIOSSS.

13 comments:

Tinta Emas said...

cikgu sekolah saya ada yang pergi ke sini dan bawa pelajar sekali..tapi cikgu bujanglah..

cikgu yang dah kawin nie selalunya tak boleh ada tugasan mcm gini..

Mrs.Yie said...

bsb,x penat ke anak2 tu?banyak berjalan tu haa..tapi bagus aktiviti sebegini..minda pun terbuka :)

Puanbee2 said...

banyak nya jalan2 mcm nih BSB nih lenkali ajak lah untie bee sayang2 semua ...huhu

Yan said...

akak jarang p kalau ada keramaian. Kaki lagipun taklarat nak jalan jauh..

Ummi Salsabila said...

byknya aktiviti di sana! mcm2 ada...seronok anak2 dibawa berjalan2.:)

maya amir said...

wahhh nampak meriah giler:)

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

CTE:elok ler tue cikgu bujang jer yg sesuai utk tugasan macam tue kan.kalau kita yg dah berkeluarga nie payah ler sikit kan...

Mrs.Yie:mula2 ok ler...dah lama sikit mula ler minta dukung.

Bee:alaaa jln2 dekat sini jerrr...

KakYan:saya pun malas gak nak p tempat2 yg panas macam nie tapi hubby yg suka.

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

Umi Salsabila:budak2 mula2 suka lerrr...dah penat mula ler buat perangai macam2..

Maya:memang meriah gilerrr...tapi yg tak best panas gitu.

sahromnasrudin said...

assalamualaikum..

trime kasih ya..sy enjoy tgk semua pic2 nie..jelas terpampang kemeriahan kalian sekeluarga :-)

(Lizz) http://www.mummycute.com/ said...

ramainyer...meriah gitu...anak2 mesti la seronok siap main pedang lagik maknyer penat tak? saya kalau tempat yang panas2 cam ni anak yang kecik mula la melalak kepanasan kalau bawak abang nyer ok la..anak dah besar2 cam bsb best la bawak jalan2 kan..

nieda said...

teringin nk pergi hari tu sebab adik saya masuk untuk kayak. tapi husband malan nak ke sana, dia kata gerenti jammed..frust

Hanis Azla said...

byk aktiviti kat sana yer.. tp kami tak pergi pun sbb sam pula timenya dgn family day kami di PD..

Myra Jay said...

Sonok akak dapat bercuti ngan anak2.. Leh rehatkan minda, budak2 pun tengok happy semacam je.. :)