Monday, May 30, 2011

Aquarium Shah Alam

Assalamualaikum semua kita sambung citer semalam. Selepas penat pusing2 taman bunga kami g singgah pula kat Kedai Aquarium Ikan yg bersebelahan Wet Worlds Shah Alam tueee. Kalau dipandang dari luar memang nampak macam kecil jer kedai ikan nie tau...tapiiiii uorls mesti terkejut punya sebab tak sangka tempat yg nampak kecil dan biasa2 nie ruper2 nyerrr...jengg jengg...tunggu jap ekkk... utk kengkawan BSB yg x pernah masuk sini lagi, jom kita sama2 menjelajah kedai Aquarium Ikan atau lebih tepat lagi BSB panggil kedai jualan ikan yg special nie...

Dari luar biasa2 jer kan...nanti ekkk....layannnn
Di depan pintu masuk kedai ikan nie...ada beberapa kolam ikan.
Abang Qaiser dah takut dahhhh...bila tengok ikan yg sebesar adik Qaheer nieee...eee gerun BSB tengok...ikan apa entah lerrr...
Nanti jap bukan ikan nie yg abang takut...ikan color oren nie biasa sangat menengok nyer...
Tue diaaaa...ikan yg abang Qaiser takut tueee...ikan nie dah sama tinggi dgn adik Qaheer jer tauu...BSB pun takut.

Ikan nie adik suka ler tengok...sejuk mata menengok ikan2 nie berenang kesana kesini ...rasa macam nak bela jer ikan nie...tapi BSB malas ler nak mencuci balang ikan tue nanti.
Tengok jer bukan nak beli pun....

Yang nie BSB suka tengok berkilat2 tau sisik ikan nie....goreng pun sodappp.

Kakak pun takut kerrr??? bukan apa akak tengah mengajuk aksi adik Qaheer yg ketakutan tengok ikan..hehhehee
Dibelakang tempat penjualan ikan, ada satu lagi aquarium ikan...kat dalam nie lagi ler banyak ikan...tak tahu nak cakap apa lerrr...macam2 jenis spesis ikan ado kat sini ahhh..
Kakak tak tahu yg mana nak tengok dulu...sbb banyak bebenor ikan2 yg cantik dan menarik kat dalam nie.
Kakak kata dia suka ikan merah nie...entah apa kenama nyerrr..tak sempat ler pulak BSB nak menelik nama ikan2 nie...ate sibuk bebenor nak mengambik gambo sampai teman lupa nak menelik nama ikan nie.
Di pintu keluar aquarium ikan.

Kalau ler rumah BSB ada kolam ikan macam nie...alang kah bahagia nyer jiwa BSB nie...balik jer dr keje boleh main2 dgn ikan nie kannn...
Kat dalam nie bukan setakat ikan jer yg ada...burung merak pun adooo...agak nyer sesat dr zoo mana entah tak tahu ler BSB nak jawab. Jenuh juga ler kami nak tunggu burung merak nie kembangkan sayap nyer tapi hampehhhh sampai kesudah tak ada pun..malas betul ler burung merak nie...so apa lagi kengkawan yg tinggal kat area Shah Alam nie mari lerr kita melawat kedai ikan nie...masuk free jerrr. Tapi kena dtg awal sikit takut ramai orang tak dpt ler nak menelik ikan2 yg bermacam2 ruper tue.ahhh lupa pulak ada satu jenis ikan tue hage nyer sampai mencecah RM18,000 pun adooo...fuhhh dasyat sungguh lerrr....ok dah penat promote kedai ikan nie ahhh...BSB stop kat sini dulu, thank you sudi baca N3 Be Simple Beb nanti jemput datang lagi ekkkk...sekian taataa tiitii tuuu & ADIOSSS..

23 comments:

Ati Masrif said...

wow...byknya ikan

mesti kayo taukeh tu :)

Kakzakie said...

Ikan yg besar tu kakak rasa di panggil arapaima. Tempat kakak ada mini zoo yg kebanyakkannya membela ikan arapaima ini.

sahromnasrudin said...

ape yg best kt shah alam nie ialah ia takde trafic jem..bandarnya pun teratur antara perumahan, industri dan rekreasi..syok duk shah alam nie

mama maman said...

suka tgk warna warni ikan tuh.... nak pelihara karang dpt dosa lak.. hhheee.. mati lak ikan2 tu seperti pokok bunga kat umah tuh...hhuu

Zefa NorAsmara said...

Kami tak pernah masuk lg ke sini.. nak pergi lah.. :-)

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

ati:memang kayo rayo dahhh..

kakZakie:ikan nie ler yg mykid takut bebenor...

sahrom tinggal di shah alam ker?

mama mamam:saya suka gak tapi malas nak cuci balang ikan tue...

Zefa:dtg ler tapi rasa ner dibuka pukul 11 pagi kot...

Tinta Emas said...

cantiknya temapat nie..
di JB ,tak ada tempat2 yang mcm gini,kalau ada kan best....

Cepui said...

Ikan yang kaler merah tu nama dia parrot fish... hahahaha...

Tak amik ker gambar dengan snapping turtle kat dalam akuarium tuh ??? Roper mengkura tuh dah macam roper boyer jer.

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

CTE:yg paling best kat sini masuk free...

Cepui:idok ler teman sempat nak snap gambo turtle tue anak teman udah nangis...takut bebenor..

Hanis Azla said...

klu masuk aquarium kecik yg biasa2 tu pun dah syok tgk ikan.. mcm ni punya besar lagilah bertambah syok yer..

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

Hanis:budak2 memang suka lerrr

Mrs.Yie said...

amboi bsb..syoknye bawak anak2 berjalan ek.. :)

Myra Jay said...

Ikan yg abg Qaiser takut tu ikan pe kak..
Mmg gerun tengok ha ;)

(Lizz) http://www.mummycute.com/ said...

wahhh cam best jer tempat ni tak perasan plk sblh wet world tu ader Kedai Aquarium Ikan menarik nie blh bwk anak2 kesini...

Mrs.Yie said...

memang best kalau kat depan rumah kita ada kolam ikan..dapat bagi ikan makan satu terapi buat kita..

Yan said...

Laaa boleh kan akak tak tau ada tpt cam ni kat situ BSB. Ingatkan ada wet world je...

Ikan yg besar tu nama dia Arapaima. Mmg besar..

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

Mrs. Yie:budak2 memang suka jln2, tapi BSB suka g shopping jer...

MJ:ikan tue ikan arapaima kot...

Lizz:dtg ler weekend nanti..tak rugi pun. masuk free tue yg best tueee...

Puanbee2 said...

memang mcm akuaria nih

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

Bee dah pernah pegi ker?kalau belum bawa budak2 g sana...

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

KakYan:saya pun mula tak perasan juga...bila kawan opis cakap ada akuarium ikan tue yg p terjah tuee..

azian said...

BSB...
sy selalu g sini dulu2 laaa....hehehhe...beli ikan yg murah2 jek...yg mahal mmg tak mampu laaa nak membelinya...heheeh

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

azian:saya suka gak bela ikan tapi bab nak cuci balang ikan yg malas tueee...

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

azian:saya suka gak bela ikan tapi bab nak cuci balang ikan yg malas tueee...