Tuesday, May 03, 2011

Sate ler pulakkkk

Assalammulaikum,
semua kengkawan BSB, dah breakfast ker?
kalau belum g b'fast dulu....
jgn makan nasi lemak kkkk.
Makan yg simple2 jer cukup lerrrrr tapi kalau dah teringin apa salah nyerrr.
Nasi lemak sambal sotong + rendang daging kering2 peeehhhh sedap tueee.
Tapi BSB tak boleh b'fast macam tue nanti pukul 10.00 pg mula ler nak cari bantal nak tidoqqqqq....lunch nak makan apa ek?
jom makan sate Haji Samuri nak?
di sini Sate Haji Samuri memang famous tau...
kalau tak nak makan sate order mee bandung hj Samuri sedap gak.
Minum pulak laicheekang nak buang panas kata org tua2 betul kerrrr????
Jom tengok apa yg BSB order hari tue kat Restoran Sate Haji Samuri di USJ, Subang Jaya....

Sate yg siap di hidangkan tunggu untuk di mamam oleh kami jerrr...kuah kacang + sambal cili.
Mee Bandung boleh layan lerrr juga kat sini...
Air Laicheekang kurang manis tauuuu...
"Sedap Belako" kato nyerrr...
Masa kami datang sini tak ramai lagi orang. Tapi lepas makan baru nampak ada orang lain.
Lagi pun bukan waktu puncak.
Secucuk sate kat sini 80 sen jerrr. Mykid suka sangat makan sate ayam.
Tapi BSB tak berapa suka makan sate.

Ok BSB stop sini dulu...selamat memulakan kerja harian dan terima kasih....
Taaataa Tiiitiii Tuutuuu....ADIOSSSS...

16 comments:

Piasara said...

"alahaiii...sate pulak dah,tadi muffin coklat kat blog kak ina...kenyang mata..~makan sekali sekala tak pa BSb,kalau selalu yg bahaya tu..Restoran ni bukan jual sate semata rupanya...macam2 ada kan..."

Zefa NorAsmara said...

Huhuhu.. makin lapooooo tgk n3 BSB nih. Td x sempat makan pagi.. tp dah minta kat bos nak g lunch kul 11.30. Jommm!!!

Hanis Azla said...

sejak banyak restoran dah jual sate mmg dah jarang makan satay samuri tu.. tp mmg satenya sedap..

musang berjanggut said...

Sate pasar malam taman medan gak yang sedap...Hahahaha...

SaiSyi said...

Eh, you tak suka makan sate...ala..baru nak belanja kot..
hahahaha

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

Piasa:macam2 adooo duit jer x adooo

Zefa:b'fast tue penting tauuuu.. tapi takpe lunch awal ok ler tuee.

Hanis:memang skg dah byk org jual sate pilih jgn tak pilihhh

Amm: nanti ko buat ler N3 pasal sate kat pasar mlm kg medan.

Saisyi:tapi makan gakkkk

EL MARIACHI said...

BSB tak suka makan sate tapi nasi impit dengan kuah sate habis dia bedal...

MulutPayau said...

BSB....aduhhhhh...kenyang menjamu mata di sini.....Mp mmng suka sate....

EL MARIACHI said...

aku suka makan sate padang...sampey sekarang tak jumpa...kat taman medan ada kot...

Myra Jay said...

Satay harga RM0.80.. Wow leh tahan gak :)
Dah lama xmakan Sate Hj Samuri nie, selalu mkn sate jual kt pasar malam je :)

zarina said...

saya suka makan sate hj samuri ni n selalunya amik sate perut..sedap

Yan said...

Akak dah lama tak pekena sate hj samuri ni. Now layan sate sect 17 dekat station bus tu...

Hubby suka kuah kacan sate hj samuri.

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

Mie..sate free aku suka lerrr

MJ:sate pasar malam pun sodappp

zarina:perut lembu buat masak lemak+rebung pehhhh sodapppp

KakYan:nanti saya pun nak try ler sate kat situ pulakkk

Puanbee2 said...

adoi lapar lah mai sini semua feberet tu :)

nik rosmawati said...

baru jea makan satay semalam.hehe

Papa-NtiQ said...

saya baru jer upload gambar2 masa makan kat satay hj samuri shah alam branch. ok la rase nye tapi tak de la special sangat hanya kuah dan sambal dia jer yang bolih puji lain dari yang lain. Senang2 tu singgah la yer blog saya kat www.blogmakanbest.blogspot.com topik pasal makan makan makan hehehe...review restoren2 menarik yg saya pegi...dan kalu bolih follow yer blog saya TQ TQ TQ