Monday, May 23, 2011

Kotak Ooo Kotak

Assalammualaikum....kita jumpa lagi di Be Simple Beb. Macamana hari minggu uolrs semua ok atau ko....BSB macam biasa lerrr setiap hari sabtu rutin mingguan BSB g membeli barang2 basah utk stok seminggu. Sabtu lepas BSB g membeli barang basah kat Carefour Shopping Centre di Section 23 Shah Alam. Nie first time BSB g Carefour kat sini...dulu masa kat Subang Jaya selalu gak g Carefour kat sebelah Subang Parade tueee...tapi sejak pindah kat Shah Alam nie baru hari tue BSB berkesempatan datang sini. Carefour Section 23 nie baru dibuka rasa nyer awal tahun hari tue. Setiap hari Sabtu kempen Hari Tanpa Beg Plastik so x ada ler beg plastik free di beri. Kalau kat Pasaraya lain kena bayar 20 sen utk satu beg plastik tapi kat Carefour memang tak ada beg plastik tapi disediakan kotak percuma utk customer. Memang baguskan Carefour nie kalau kita terlupa bawa beg sendiri boleh ambil jer kotak yg setambun tue kat kaunter yg telah disediakan.
Nasib baik ada kotak nie...selamat BSB heeeheee....nak bawa pun senang...tolak jer dan sampai kat kete angkat masuk dlm kete.
Adik Qaheer beraksi depan kaunter kotak. Kalau nak ambil lebih kotak tue boleh ke?
Kotak2 tue bukan setakat beri free kat customer jer, tapi barang2 yg dipamirkan di sini pun diaorg recyclekan balik kotak barang2 tue untuk di isi barang2 display. Memang jaga alam sekitar betul Carefour nie kan? Bagus betul ler ideal diaorg nie. Lepas nie BSB boleh buat kat rumah pulak utk simpan buku2 kakak dan toys adik yg berselerak tueee....Carefour kat tempat uorls pun macam nie juga ker? Cer citer.......ok sampai sini dulu...tataaa tiiitiii tutuuu..ADIOS.

18 comments:

Myra Jay said...

Bagus, menyahut seruan tanpa beg plastik :)

Kt Penang nie hari2 xde beg plastik.. Nk kena caj :)

Amiizaa2001 said...

waaa bgsnyaaaaaaaaaaaa:)

nieda said...

belum pernah sampai lagi carefour sekyen 23..selalu beli brg kt giant dan tesco je..

Hanis Azla said...

bagus yer carefour buat mcm tu.. enviroment friendly betul.. dah lama tak ke sana..

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

MJ:kat penang berapa diorg caj 1 beg plastik?

Amiza:memang bagussss...

Nieda:kat carefour nie ok tapi hage brg kat sini mahal sikit...

Hanis:shopping kat carefour nie rasa selesa sangat...org pun x ramai.

MulutPayau said...

BSB...bagus jugak idea guna kotak tu..Tak prnh jumpa di tempat lain..Mp sllu lupa bawa beg kalau soping ari sabtu...penat kena punggah barang satu demi satu ke dlam keta.....

(Lizz) http://www.mummycute.com/ said...

go green gitu...bagus gak idea carefour ni...

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

MP:BSB pun selalu gak lupa bawa beg..

Lizz:memang bagus kan...jimat sikit kalau tak kena bayar ler 20sen utk satu beg plastik.

Ummi Salsabila said...

baguslah carefore! sediakan alternative untuk customer..

MamaYatie said...

ni baru menyokong hari tanpa plastik...sstgh hypermarket tu malas sediakan kotak...saja nak suh org bayor 20sen

Yan said...

Akak mmg dah sentiasa mengamalkan beg ni sebelum kempen lagi. Masa tu semua org pakat tgk..nyampah betull

maya amir said...

mcm ni laa bagus..bagi kotak.. :)) ni tak derang charge 20sen kalau nak beli plastik..camne nak menyokong kempen..sume pakat2 nak untung jugak..

Piasara said...

"lama tak pegi cf s/alam..selalu pegi cf klang jer,tp takde pun buat cam tu...taktau lak kalau2 diorang baru buat..tp mmg baguslah idea tu.."

aneesz said...

x pnah pulak jumpe mana2 supermarket yg buat camtu. gud job! hehe..

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

Ummi:kalau semua s/market ikut macam carefour nie baguskan?

MamaYatie:tue saja nak ambil kesempatan ler tue..

KakYan:saya pula selalu lupa nak bawa beg...

Maya: nak ambil kesempatan ler tuee

Piasara:memang bagus dan x menyusahkan kita kan?

Aneez: rasa yer carefour jer yg buat macam nie.

aina yg gilo pepel said...

yeppp..kurangkanla penggunaan beg plastik tu kan bagus...ade plak kotak yer BSB sini lom ade lagik buat camtuh...

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

aina:tak lama lagi mesti carefour kat sana buat ler tueee..

SaiSyi said...

hahaha..bagus dan kreatif jugak yer..tak payah spend mahal2 beli rak..tapi kalau kaler maler mesti lg cantik eh..