Tuesday, May 10, 2011

kemana tueee????

Assalamualaikum....kita jumpa lagi. Cer teka kat mana nie? heeheee org kl mesti tahu punya ler kat mana nie? nie ler dinamakan Pasar Seni atau Centrel Market tak pun org2 kl panggil CM jerrr.. BSB nak promote sikit. Pasar seni dibina pada tahun 1888, asal nyer pasar basah yang menjual segala macam brg keperluan harian seperti ikan, daging, sayur dan ada juga dijual daging babi oleh peniaga cina lerrrr. Terletak di tebing sungai Gombak dan Klang...tue citer dulu2 ....skg dah jadi pusat mempromosi jualan kraftangan dan tempat perkembangan seni lukis-pelukis. Bukan tue jerrrr... juga telah menjadi tapak warisan negara yg memang terkenal. Ataupun tempat org dating2 pun memang famous gak???heeheehhe. Kalau kita naik LRT turun di station Pasar Seni cuma berjalan kaki lebih kurang 5 minit jerrr...dekat kan? kalau free mari ler bawa family atau saudara mara dtg melawat Pasar Seni nieee...kan cuti sekolah dah dekat..nanti boleh ler plen g tempat nie...jom tengok sama2....

Rombongan Cik Kiah ke Pasar Seni...
Sungai Klang yg bersih tapi tak boleh mandi tauuu...nanti gatai2 badan pulak.
Superwomen nak menjelajah Central Market...jom kita terjah...
Kat sini nak parking pun senang gak...boleh parking betul2 depan CM.


Power Ranger terlepas ke Pasar Seni....nak berlawan dgn superwomen.
"Naik keta kuda lebih baik jalan kaki"
Suasana di dalam Pasar Seni...Mat saleh jgn cakap ler...kan main ramai nyerrrr...BSB rasa macam pelancung luar pulak BSB nie...
Barang2 antik pun banyak kat sini tapi orang antik i no komen.....
Kat dalam nie ada bermacam2 lorong setiap lorong di beri nama, tapi BSB tak ingat ler nama lorong2 tueee....
Bersebelahan Bangunan Pasar Seni nie ada Galeri Annexe, kat sini memang banyak lukisan dan barang2 seni. Rabun mata dibuat nyerrrr.....uorls tengok ler sendiri sampai tak tahu nak beli yg mana satu...tolong pilih bolehhhh...
BSB suka tengok pelukis2 yg tengah melukis tueee...diorang memang sampoi gilerrr...
Aksi slamber nieeee... like father like son !!!!!
Cantik kan lukisan2 nie semua....lukis pakai arang pun cantik?
Tekun menyiapkan lukisan yg ditempah...
Dah macam nak bersilat jer...nie.
Tak tentu hala dibuat nyer ...aksi abang Qaiser bila dikelilingi oleh lukisan2 yg cantik tak terkata nie...
Salah satu lukisan yg BSB suka kat sini...cantik kan?
Jangan jeling2 jangan pandang2.....
Kat tingkat 3 ada Photography Exhibition.....jom kita g sana pulakkkk...let go gang!!!
Masa kami kat dalam nie, tengah ada taklimat berkenaan dgn Photography. Tapi kami tak joint, almaklum ler mykids bukan boleh duduk diam2 kat dalam nie. Semua foto2 nie diambil boleh students UTMspace. Kami just intai2 dan telek2 jer gambar2 yg dipamirkan disini. Wow!! memang class students UTM merakamkan gambar2 tueee...
Gambar Menara Petronas diwaktu senja....memang cantik betul kan? BSB tak sempat nak tengok siapa juru foto nyerrr...
Lebih kurang setengah jam layan foto2 tue kami ronda2 kat lorong sebelah Pasar Seni nie...memang dah berubah betul ler lorong nie...tengok ler sendiri.

Layan jap kat sini...pandang2 jerrr punnnn...
Dah penat meronda, kami stop lepak jap kat pentas di hadapan Pasar Seni nie sambil menghilangkan dahaga. Jam baru pukul 4.00 petang nak g mana pula kata Hubby. So kami plen nak g P**** S**** pulak....heeeheee jangan mare....nantikan N3 seterus nyer dari BSB esok. BSB stop sini dulu terima kasih sudi singgah ke Be Simple Beb, jangan lupa datang lagi kkkk sekian dan taaataa tiiitiii tuuutuuu & ADIOSSS..

17 comments:

Kakzakie said...

Kakak tengok bujang BSB asyik nak beraksi power ranger je... Nampak ligat dan sihat kan. Suka kakak tengok....

Piasara said...

"dah lama dah akk tak pegi CM ni,last pegi pun masa ank akk kecik lagi.ingat2 lupa dah...tp akk ingat lagi kami naik atas tu pi mkn laksa penang kt restoran sri melayu kalau tk silap...lukisan pemandangan tu cantik kan kalau boh kat ruang tamu,tp harga dia mesti beribu...tak mampu...~kanak2 ribena tu ceria jer,tak tunjuk tanda2 letih pun kan,senang nak bawak jenjalan..."

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

kakzakie:macam tue ler aksi mykid kalau nak ambil gambo..balik rumah mula le sakit kaki, tangan macam2 lerr..

Piasara:BSB pun dah dekat 10tahun tak g CM nie...bila g balik teringat kisah2 lalu..heheehh

EL MARIACHI said...

owwhh kuala lumpur...owwh kuala lumpur...menyinari hidupku...kota yang penuh dengan cabaran...

gee ryder said...

berzaman dah tak pegi CM ni

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

mie:kan cm nie tempat ko berdating kan?

Gee:saya pun dah 10 tahun tak g CM..

Myra Jay said...

Pandai akak promote tempat, leh jadi agen pelancongan camni..

Myra xpenah sampai lg, at least info akak nie berguna gak utk myra nanti :)

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

MJ:kalau dtg kl singgah ler kat sini...dekat dgn kota raya, pudu raya dan petaling street.

sahromnasrudin said...

perghh..lama gile tak gi CM..dah lupe jalan gamaknya...anak dara tue mmg dah superwomen dah tapi kalau t-shirtnya warna merah lagi super duper women hehehehehee

aina yg gilo pepel said...

bestnyer.....nth bile nk g sane..

Puanbee2 said...

lama tk pergi ke pasar seni tu ...

http://puanbee.com

MulutPayau said...

tgk gmbar CM..teringat memori lama...hehehe tempat dating yg pling glemer...

Yan said...

DUlu ni lah tpt dating akak. dr memula kawan sampai kan dah berkahwin. Dulu ada tpt makan kat roof kan.. Open air. Panas pun panas lah..heee..

Lama dah tak pegi. Last masa bawak fren, Yanti fr indonesia ke sini..

sahromnasrudin said...

komen sebelum nie hilang ke??? cedihnya huhuhhhh

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

MJ:nanti cuti sek mai ler Pasar Seni nie...boleh g petaling street,kota raya dll lagi.

MulutPayau:heehee teringat kisah silam ekkkk..

KakYan:skg dah tak ada foodcourt tue lagiii...

Sahrom:ada punya komen pun ada yg hilang...

ummu muhammad said...

budak 2 orang tu ambik gamba mesti mcm geng bas sekolah...GBS!

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

ummu muhammad:heehee memang peminat gang GBS punnn...