Friday, April 29, 2011

Boleh Layan Gakkkk

Assalammualaikum semua dan salam sedingin Sonata Musim Salji...heehhee sejuk nyer pagi nie. Kat luar tue hujan turun mencurah2. Cepat bangun dan mula kan tugasan harian kita dengan lebih bersemangat. Hari nie hari Jumaat penghulu segala hari...dan esok pulak hari sabtu hari bercuti bersama keluarga. Minggu nie weekend kita panjang sikit cuti sampai hari Isnin...apa perancangan uorls nak balik kg atau bercuti kemana2 ker? BSB minggu nie nak buat gathering family. Alaaalaaa simple2 jer berkumpul bersama2 adik2 dan ibunda tersayang....heehee nak bermanja sikit dgn ibunda. Jangan mareee...tauuuu...kalau uorls tak ada apa2 rancangan apa kata uorls pergi terjah restoran Thai ala2 Bangkok nie kat Taipan USJ, Subang Jaya alaaa yg dekat2 dgn restoran sate kajang haji Samuri...layannnn...

Pembuka selera kami...pulut siam + mangga. Pulut tue memang lembut dan sedap sekali.
Yang nie nasi putih...mykid ingat nie cheese cake..heehee...
Tomyam campur ala2 kampung, kat sini ada bermacam2 tomyam.Pilih jgn tak pilih bebbb...
Sayur campur untuk yg tak makan pedas.
Ayam pandan goreng dicicah pula dengan kuah lada yg masam2 manis.
Aksi abang sebelum hidangan dihidangkan...kat sini heger nyer tak ler mahal sangat. Tapi kalau lunch hour memang ramai org.
Di pintu masuk restoran Thai tueee.
Lepas makan sessi bergambar...tapi akak tina jer yg nak bergambo yg lain dah kekenyangan tak larat dah nak senyummmm...layan jer lerrr.
Apa lagi kalau teringin nak merasa masakan Thailand tak payah ler nak p Thailand..layan jer kat restoren nie memang dah terasa macam kat Bongkok jerrr....layanan staff kat sini memuaskan dan harga pun berbaloi, kira nyer boleh layan ler.

Ok sampai sini dulu coretan BSB. Selamat berhujung minggu yg panjang, jaga diri dan keluarga baik2 dan terima kasih sudi singgah di Be Simple Beb. Taaataa Tiiitiii Tuuutuu..ADIOSSSS...

18 comments:

Ati Masrif said...

salam BSB,

syoknya kalau hubby dpt
belanja makan kat situ ...esok :)

Zefa NorAsmara said...

Sedapnye.. kami tak pernah g restoran camni lagi.. huhuhu..

Hanis Azla said...

tak pernah lagi try mangga pulut.. ada masa boleh try makan kat kedai tu..

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

Ati:kalau hubby belanja lagi sodappp

Sefa: mari ler try kalau kat restoran bangkok mahal tau tapi kat sini kureng sikit...

Hanis:kalau buat sendiri cam tak sedap jerrr tapi kalau makan kat sini sedap le pulak...

ummu muhammad said...

kak BSB berjaye membutku telan liuq.. hehe

Cikgu CTE said...

saya belum pernah lagi mencuba pulut mangga tapi kami semua suka makan pulut durian...itu pun suami saya yang ajar...

sesekali tu hendak juga makan pulut mangga...mesti sedapkan?

kat jb nie , saya tak tau kat mane??

misza said...

tak biasa gi makan jauh-jauh dari area rumah ni.

selamat berhujung minggu. saya pun nak berkumpul dengan keluarga di rumah kakak pada hari ahad nanti.

aZuMaya said...

salam BSB .. ustaz aku cakap kalau kita banjer ( besedeqah) pada family kita rezeki kita akan melimpah ruah....ameennn...so the moral of story kau harus banjer aku dan cik sue ...lagi murah rezeki ko,,,sian cik sue anak yatim piatu tue,,,hehheheheh aku pulak anak perantauan,,,ibu dan ayah ada di kg ..sub sub sub sub

Myra Jay said...

ayam pandan tu mmg sedap.. 1ketul mmg xckup..hehee

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

ummuMuhammad:BSB minta maaf kalau N3 BSB membuat ummuMuhammad terliuq..

CTE:boleh buat sendiri jerrr...cuba search kat google.

misza:sesekali berkumpul best kan.. mcam2 citer boleh keluar nanti.

Cikrin:kalau tak ada aral melintang aku nak gi rumah ciksue hari isnin nanti jumpa disana..disana...disannnaaaa

MJ:ayam memang sedap tapi mykid tak suka ler pulakkkk

Piasara said...

"mana pulutnya..dok cari2..ingat yg bawah tu..rupanya yg tu nasi putih yer...oooo,menyorok pulak pulut tu...kat perlis ni byk jual kt warung2 je kan..maklum ler ladang mangga harum manis belambak...akk rasa nk mkn spesial mcm ni gak..hari ibu ni kot.."

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

piasara:heeehee pulut bawah mangga..

bersama kak Es said...

walamakkkk..sedap nya. meleleh air liur aii

Mrs.Yie said...

kalau siam punya masakan memang best gile2 sgt laa.. :)

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

Kak Es: memang sodappp

Mrs Yie:paling bast tomyam memang power bebbb

(Lizz) http://www.mummycute.com/ said...

wah sedapnyer...terliur lak tengok mangga pulut tu...

Puanbee2 said...

pulut mangga sedap tp kadang2 manis sungguh kuahnye tu kan kak

nik rosmawati said...

teringin nak makan pulut siam n mangga tu.mcm sedap jea.