Tuesday, April 19, 2011

Kilang Berly's

Assalamualaikum dan salam ceria semua kengkawan blogger BSB. Sebelum tue BSB minta maaf kat uolrs sbb tak dapat keudara 3 hari lepas. Kesibukan melanda BSB, hari nie dah kembali tenang dan kurenggg sikit kesibukan...jom kita tengok sama2 N3 minggu lepas BSB hantar Abang Qaiser ke lawatan Tadika ke kilang Berly's di Seri Kembangan baru2 nie.

Ini ler gambor yg BSB pinjam kat uncle google kilang coklat Berly's..
Semua parents kena hantar anak2 sebelum pukul 7.15 pagi ke Tadika. Pukul 7.30 pagi bas rombangan dah sampai, 4 buah bas sekolah digunakan untuk menggangkut murid2 semua.
Tengah "Q up" nak naik bas. Parent's yg paling sibuk nak mengambil gambo...heeehee termasuk ler BSB juga...

Tengok abang Qaiser tengah berbaris nak naik bas...muka abang macam blur jer kan??naper ekk
Sebab ini ler first time abang Qaiser naik Bas...BSB tak pernah lagi bawa mykit naik bas. Kesian pulak BSB tengok muka abang Qaiser nie.
Shape pukul 7.45 pagi jer semua bas pun bertolak ke Seri Kembangan...cam jauh jer bunyi nyer kan? sebenar nyer cuma 40 minit sampai ler kat sana...

Bila BSB ambil jer abang kat sekolah lepas balik dari lawatan tue...abang tak habis2 citer yg dia suka sangat naik bas, dia kata "Bas besar, sejuk dan laju mama" heehee gitu ler pengalaman abang Qaiser pergi lawatan ke kilang Coklat Berl's tanpa pengawasan BSB & Hubby...ok BSB stop dulu kat sini...taataaa tiiitiii tuuutuuu...jumpa lagi & ADIOSSS.

15 comments:

Amiizaa2001 said...

bestnyaaaaa gie kilang coklat:)
auntie dekat sini pon tk pernah sampai hikhikhik

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

Amiiza:sekolah yg bawakan..BSB pun x pernah gi mana2 kilang coklat pun..

Hanis Azla said...

bestnya Qaiser naik bas dan pergi kilang coklat.. akak pernah pergi kilang beryls juga.. tp yg kat bangi.. sedap2 cokltanya.. puas akak memborong.. he..he..

MamaYatie said...

dpt bwk balik coklat tak??hehe

saya tag award tuk BSB

http://dis-mysimpleworld.blogspot.com/2011/04/one-lovely-blog-award-siapa-nak-kenal.html

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

Hanis:saya sendiri pun tak pernah g kilang coklat lagi...kalau dpt g saya pun mesti borong coklat gak..heehhee

Mamayatie:ada ler sikit tak sempat mama dia nak rasa dah habis dia makan punnn..

Mrs.Sabri said...

anak bsb gi lawatan ke tu?tapi dekat je kan..x pe la..x ridsau sangat,,kalau gi lawatan jauh2 tu risau la jugak :)

aZuMaya said...

salam ..jgn lupa simpan cokelat lebih..nanti awok ajar miker buat kek cokelat jimat...hehehehhehe

MulutPayau said...

wahhh...bestnya dapat g kilang coklat...kalau BSB yg ikut lawatan..maunya borong habis coklat tu..heheheh..
Teringat pulak kali pertama anak2 naik bas...loceng bas di tekan berkali2 shngga kena marah oleh pmdu bas..kita pulak yg malu...

Ummi Salsabila said...

menarik lawatan ke kilang coklat! bkn bdk2 je suka..org besar2 pun suka nih! :0

Puanbee2 said...

anak2 bee pun tk penah naik bas hee

Myra Jay said...

Sonok ler abg Qaiser tu daapt naik bas, ngan kawan2 lg.. Mmg betah bercerita la itu ini kan kak :)


Kilang coklat kan kilang Beryl's tu??

Cik Sue said...

Sib baik x ko sekali naik bas tue yea BSB.....hehehe

kakyong said...

tadika pun dah ade lawatan sambil belajar ke kilang.. bagusnya... apa yg ade di kilang tu?

Yan said...

haa.. akak ada idea.. akak nak bawak anak2 naik public transport lah.. sure jakun bebeno..heee... tungguuuu..

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

Mrs.sabri:dekat pun BSB risau gak?hee3

Cikrin:tue ler pasal..ingat nak try kekcoklat pulak.

MulutPayau:heee3 kalau BSB dah tentu borong habissss...

Ummi Salsabila:betul, mak budak pun suka gakkk..

Bee:kalau dpt naik bas, macam dpt naik kapalterbang heeehee

MJ:memang tak henti2 dok citer kat BSB..

Ciksue:aku memang nak ikut tapi x boleh daaa

Kakyong:coklat daaaa...

KakYan:betul..akak bawa naik bas lepas tue naik LRT pulak.. guarantee diorg suka punya.