Wednesday, April 06, 2011

Panas Terik

Assalammualaikum, jom kita p tenangkan fikiran kejap kat Bagan Lalang, Sepang. Seperti selalu ler kalau kami nak p mandi laut atau nak menghirup udara yg segar kami sekeluarga p Bagan Lalang. Lagipun kalau dari Shah Alam dekat sikit, dalam 45 minit dah sampai kat sini. Kali nie kami p pagi pulak. Pukul 10.00 pagi kami dah sampai kat sini. Masa nie dah ramai dah pengunjung kat tepi laut nie. Cuaca memang panas terik...tapi mykid tak kisah pun...BSB jer yg rasa nak pitam bila berjemur kat tengah2 pantai nieeee...layan jer lerrrr.
Sebelum mandi Qaiser main layang2 dulu...susah juga nak naik kan layang2 nie. Masa nie angin tak kuat sangat.
Mykid dah start berendam dalam air laut...
Air laut kat sini tak sejernih seperti kat Port Dickson.
Aksi simanja Qaheer bermain dengan ombak.
Dah puas main air, mykid main pasir pulakkkk..aksi abang Qaiser nak makan pasir. Dah lapar ler tueee...jom kita p tengok apa BSB bawa g picnik kali nie.....layannnn
Ini ler juadah kami untuk tengahari nie, BSB masak speggeti jer pun. Hubby beli KFC dan kek mango untuk BSB & Kakak Tina.

Gambar nie ada kesilapan sikit, sbb abang Qaiser marah kerna kakak jer yg asyik potong kek...so kek nie dia nak potongkan. iya lerr dah bulan 3 kan birthday Kakak Tina, abang tunggu ler bulan 7 nanti...Tapi kakak tak marah pun abang Qaiser potong kek tueee...memang sporting betul kakak Tina nie...sekian dulu coretan BSB bersama keluarga utk kali nie kita jumpa lagi.
Taaataaa tiiiitiiiiii tuuuuutuuuu..ADIOS.

12 comments:

Piasara said...

"bestlah...tapi yg tak bestnya air laut tu nampak keruh jer..tp takpa lah janji bebudak tu happy.ehh,ada kek mango bagai..nak sikit leh?"

Hanis Azla said...

best juga berkelah di bagan lalang tu yer.. sia p celebrate birthday lg.. cool lah kakak tu..

Myra Jay said...

Sonok budak2 dapat main air laut ha.. ;)

atIEsAyAnGkAmU said...

wahh akak..sonoknyer piknik..
kek mango sungguh menyelerakan jiwa raga mak yong ni kak..
hehehhe...

nurkass said...

amboiii..
cam sedap je kek tu..

erkk..tak pernah sampai sepang lagi..tak sangka pulak ada laut..hehe

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

Piasara:Memang air nyer keroh sikit.. tapi budak2 nie bukan di kisah punnnn

Hanis:saje2 dah p kelah bawa ler sekali kek birthday.

Myra Jay:budak2 memang x boleh jumpa air..

Atie:Nie yg BSB rasa bersalah nie.. kalau mak buyung dah teringin nieee...

Nurkass:tq sudi singgah sini & follow akak. air laut nyer tak sejernih kat P.D.

miezaniera said...

mcm best nye mango kek tu..sedap tak..

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

miezaniera:mango kek nie dlm nyer ada potongan buah laici..sodappp

aZuMaya said...

salam fad...dah dekat kg tue...PD..tue.... kg teman jugaaa

Yan said...

Budak mana yg tak suka air BSB.. Org tua macam akak ni tak suka.. Panas lagi lah..

Tapi mcm best je lah kan..

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

Cikrin:jauh lagi nak ke PD...

KakYan:Saya pun x suka, tapi terpaksa ler BSB teman kan juga.

AkaQ Bee said...

budak2 bab potong tk kisah sgt tapi makan je yg penting haa..cute !!..rajin sungguh bejalan2 nih