Monday, April 11, 2011

TAK PENAT KER?

Assalamualaikum semua kepada kengkawan yg sudi melayari Blog Be Simple Beb. Jom kita beriadah ke Taman Tasik Shah Alam. Taman nie terletak di Seksyen 14 berhampiran Kompleks PKNS. Bagi orang2 sekitar Shah Alam nie memang taman permainan kat sini paling famous, kalau bawa kanak2 memang tak nak balik lerrr...siap dengan landskap yg indah dan sungguh menghijau. Taman nie memang luas kiranyer kalau kita berjogging memang jenuh lerrr. Ia nyer pula dikelilingi oleh Bangunan2 Kerajaan, Masjid Shah Alam dan rumah2 teres. Kat sini juga ada aktiviti berkayak, laman refleksologi, restoran dan bermacam2 aktiviti lain kita boleh buat kat sini. Masa kami datang sini memang ada satu group yg buat family day kat sini siap buat games dan BB-Q lagi. Pendik citer memang taman nie sentiasa dikunjungi oleh orang ramai dan menjadi pilihan penduduk2 Shah Alam.

Bahtera yg menjadi trend-mark kat Taman Tasik Shah Alam.

Membelakangkan tasik Shah Alam yg tenang gituuuu...
Aktiviti bermain sudah bermula...1...2...3...jom semua.
Pilihan Qistina kat sini...gayut sampai naik melecit jari kakak.
Pilihan adik Qaheer gelongsur tak jemu2 naik turun, naik turun....
Jangan berebut...
Yang nie memang best, sarang labah2 tapi dah banyak terkeluar dawai besi nyerr pulak. So BSB tak beri mykid main kat sini. Bahaya.
Pilihan Abang Qaiser naik buai...buai laju2 sampai pokok sena, apa dlm baju, sebungkus keropok miaow2..
Byeee Byeee mama...kata adik Qaheer.
Kakak boleh tersenyum lagi tueee pada hal masa nie dah pukul 11.30 pagi, tapi mykid tak nak balik lagi.
Nie ler dia tasik Shah Alam yg luas mata memandang...tenang jer kan.
Nie apa pulak nie... dah macam ship UFO jerrr...macam2 ado kat sini.
Sebelum balik ingat nak lepak jap kat restoran tepi tasik nie, tapi tak bukak ler pulak. Petang nanti baru beroperasi restoran nie.Kalau macam tue kita lepak tempat lain ler nampak nyer. So kami lepak kat mamak stall jer. Yang pasti mykid memang puas dan seronok sangat. See U again. byyeeee byyeee tiiiii tuuuu taaaaa...ADIOSSSS.

10 comments:

Hanis Azla said...

seronok anak2 main yer..

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

Hanis:memang sampai tak ingat nak balik rumah...

aZuMaya said...

salam ..fad..mengenai apom pisang tu tak perr..satu hari nanti.kita ambil cuti sesama...dtg uma aku buat apom sesama dgn cik sue yea...ehhehehehee

Piasara said...

"taman mainan tu dah teruk skrg ni...kitaorg sejak pindah klang ni 6 thn lalu baru 2 kali bawa ank2 pergi situ...keadaan sgt berbeza semasa anak2 masih kecik dulu masa dok s/alam 10 thn dulu...skrg kalau pergi sana,tgk ikan jer kat akuarium tu.."

Zefa NorAsmara said...

Kadang2 bawa juga anak2 dtg sini.. hehe, dekat je dgn rumah..

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

Cikrin:yg hari tue buat ok jadi tapi lembap jer sikit...nanti ciksue nak beri aku ovellet, so next week aku try lagi sekali.

Piasara:Mykid suka bebenor...tapi memang dah byk yg dah rosak. MPSA tak p betul kan ker?

Zefa:BSB jauh juga nak dtg sini.. tapi budak2 punya pasal dtg jer lerr

Kak Rosaliza said...

assalam bsb..lama dhx g jenjalan kat tasik shah alam tu

shamfariz said...

wah...ini kat tasik shah alam ni... saya selalu la bawak anak2 gi sana..tp skrg dah tak dah.. layan taman kat setia alam lak..:)
http://shamfariz.blogspot.com

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

Kak rosaliza:kat sini boleh ler tapi dah byk yg rosak dahhh..

Shamfariz:setia alam lagi best kan dr tasik shah alam.

nieda said...

kt bhgn playground ni belum pernah sampai lagi..nak try hujung minggu ni lah..mcm best je