Monday, April 25, 2011

Mydin Mall Lagiiiii...

Assalamualaikum buat kengkawan BSB semua. Apa citer weekend semalam...BSB sekarang dah jatuh cinta kat Abang Mydin....heeeheee bukan org tau tapi Mydin Shopping Mall. Lately nie BSB suka pulak g membeli barang2 basah kat sana. Market Mydin memang byk pilihan jika nak dibandingkan dgn Tesco, Carrefour atau Giant. Sayur2 kampung pun memang byk pilihan nangka muda, pisang muda, ulam-ulaman pun byk cuma duit jer yg sikit. Bhg ikan pulak macam2 lerrrr udang, sotong, ketam berputar ler mata BSB nak membeli nyerrr...boleh dikatakan segar juga...tapi kalau kat pasar tani lagi ler segar dan duit pun segorrr jugaaaa....tapi satu jer yg BSB tak berkenan kat sini, pasar Mydin nie sempit bebenor nak tolak troly pun tak boleh. Orang jgn cakap ler bersilang2 tangan nak memilih ikan. BSB macam promote Mydin kan?heeheee tapi awas jgn pg sebelah ptg dah tak segar dah ikan2 nie...apa lagi kalau ada kengkawan yg teringin nak try Pasar Mydin Mall Subang Jaya...Mari lerrr sini...berbaloiiii baloiiii....

Pukul 7.45 pagi kami dah sampai kat Mydin Mall nie...tapi belum bukak lagi. So kami breakfast dulu kat tepi Mall nie....BSB makan roti jala berkuah kari ayam. Jemput makan semua..
Mykid makan roti canai...kedai mamak kat sini memang ramai org.....
Lepas breakfast lepak kejap kat depan Mall nie...ambil angin. Lagi pun Mydin tak bukak lagi. Rasa nyer pukul 8.45 pagi baru buka.
Yang nie game kat ground floor Mall....kita layan jap gambor mykid nie...kkkkk

Abang Qaiser termenung kejap....sbb game nie dah habis, kena masukkan duit siling lagi, BSB tak bagi dahhhh...cukup game lain pulak.
Okkkk yang nie game kat bahagian atas Mall...jom layannnnn lagiiii
Senyummmm 1...2....3.... klik.....aksi adik Qaheer.
Adik Qaheer nangis kena usik dgn abang Qaiser. Nie yg buat BSB darah tinggi nieee....eeee geram betulll ler dgn abang Qaiser nie.
"Ku pandu kete merah ku...ponnnn poonnnn"
"Bye..bye..bye..mama"

Sambil mykid layan game kat sini, BSB masuk jap ke Pasar Mydin. BSB minta maaf tak ada gambo dlm pasar nie...BSB takut nanti org Mydin marah ambil gambo....Kalau ke Pasar memang tak boleh nak bawa budak2 nie....tak jadi membeli ler nanti...Ok BSB stop kat sini dulu....sekian terima kasih sudi menyinggah sekejap di Be Simple Beb, esok jemput datang lagi...Byee Byee Taataa Tiiitiii Tuuutuuu...ADIOSS.

11 comments:

MamaYatie said...

saya pun selalu ke sana..tp beli brg2 kering jer..brg basah prefer lagi psr @ psr mlm

Hanis Azla said...

seronok budak2 main yer.. mak pun seronokmjuga shopping.. he..he..
nampak mengancam sgt roti jala tu..

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

mamaYatie:saya brg kering2 selalu belikan Tesco or Giant jerr...belum try lagi kat Mydin.

Hanis:roti jala tue biasa2 jer...

Yan said...

<ydin kat mane ni BSB.. Akak sebenarnya suka ke Mydin, tapi jauh sangat lah kat USJ tu..

Myra Jay said...

Anak2 akak semangat ikut ke Mydin bukan pe tu, sonok dapat main ha... :) Sekali sekala kan kak pe salhanya..:)

MulutPayau said...

Wah...seronoknya BSB..dapat brhjung mnggu bersama anak2...
jalan2 dan shoping....Mp tak prnah pegi Mydin Mall...

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

KakYan:Mydin kat USJ, subang Jaya.

MJ:Nak tinggalkan kat rumah x ada org nak jaga, terpaksa ler bawa semua ke pasar.

Mulutpayau:gitu lerrr sambil beli barang bawa anak2 jln sekali. kiranyer 2+1 lerrr

EL MARIACHI said...

mydin mall...sama je dengan supermarkat lain...cakap je murah...

Piasara said...

"kalau beli kat mydin murah yer..akak ni mmg jarang pegi..sbb kat tmpat akk ni susah nk parking,pastu pendatang pulak ramai dok bertenggek kt dpn tu...sbb tu malas pegi..akk suka pegi econsave jer...(tp tk save punnn..)tp ank2 kita sama lah suka main2 benda tu...biasa lah budak2 kan...kena spare byk syiling,kdg2 tak boh syiling pun..depa action jer..heee"

LiFe KaMi said...

kami selalu pergi mydin mall kat subang tu, mmg besar semua benda ada kat sana,harga agak murah berbanding yg lain,jom gi shopping lagi..:)

Puanbee2 said...

tak pernah lg ke mydin mall , makin maju dah mydin ...

http://puanbee.com