Thursday, June 09, 2011

Jalan2 Cari Makan

Assalamualaikum, Jom jalan2 cari makan....bukan di Selangor kkkk tapi di Kulim, Kedah. Kat sini memang banyak gerai2 makan yg best. Harga boleh tahan tak ler mahal sangat macam kat Kl tue. KakYan kalau datang sini mesti puas makan...hehheh jg mare ekkk!!!!. Ciksue kalau kau mai sini aku belanja ko makan mee udang tok kun..sedap tauuu. BSB tak sempat nak cover semua tempat2 makan yg best kat sini cuma 3 tempat makan jer yg sempat BSB singgah. Jom kita singgah jap kat sini....
Mana nak jumpa kedai makan yg beritahu kita yg telur ayam yg digunakan di basuh dulu....kalau tak cayer cer tengok ler sendiri signboard tueee!!!!!!
Kedai nie cuma jual Char Koay Teow jer tauuuu...tapi memang ramai customer... lagi malam lagi ramai org datang kat sini.
Satu piring yg kecil macam nie RM 3.50 baru naik hege kata budak yg ambil order kami tue.
Tergolek2 udang dalam char koay Teow nieee...ada 4 ekor udang dlm nie.

Aksi mykid tengah menjamu selera...sluppppppppppppp........
Besar nyer udang dalam pinggan Yassin tueee...
Sebelah malam pula kami g makan capati kat kedai "Abang E"
Kuah kari utk cicah...pehhhh pekat giler tueee...
Roti Arab dgn roti jala....kecil nyerr roti arab nie kan? tapi memang lembut gilerrr...3 x BSB gigit jer dah habis daaaa....
Capati dia pulak...pehhhh memang marvelos koooo...lembut sangat. Makan sekeping memang tak cukup sedar2 jer dah habis...sedap bebbb..

Ramai nyerrr org kat kedai "Abang E" nieee...
Sebelah pagi kami p breakfast kat kedai mamak pula, Restoran Nasmir. BSB order roti puri yg gelembung macam roti arab tapi tak berapa sedap sangat. Minyak byk bebenor kat roti nie...tapi roti canai dia sedap gak garing sangat....kat Kulim juga femes dgn lemping kelapa,mihun sup, laksa utara, nasi itik, mee udang kuah tok kun dan macam2 lagi lerrr tak sempat nak p try semua nyerrr...kalau BSB balik cuti raya kedai2 nie semua tutup. Tak dapat ler BSB nak p makan. Yang bukak cuma kedai mamak jerrr...tak best kan? Kepada kengkawan BSB yg kat utara sana cer citer sikit tempat makan yg best...mana ler tahu kot2 satu hari nanti BSB g sana....boleh ler BSB try makan kat situ. BSB stop sini dulu, jumpa lagi next N3 balik kampung.....sekian & taataa tiiitiii tuuutuuu...ADIOSSS.

15 comments:

Ati Masrif said...

bsb buat apa di kulim tu
rumah kakak kita di sana tau

hubby kita suka sgt makan mee udang
gerai tepi jalan sana :)

Yan said...

cam seddap je kan..

mana tau nnt kalau terjejak ke sana, ada lah panduan.

Innanie | Ariffin said...

yg macam roti arab last sekali tu nama dia puri...

Hanis Azla said...

alahai.. semua menu nmpk sedap.. kenyang perut suka hati yer BSB..

EL MARIACHI said...

nanti abang I buatkan capati ye...

MulutPayau said...

kalau jalan2...mesti makan2 yer...hehehe seronok!!!!

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

Ati:BSB balik kg hubby..rumah kakak ati kat mana?

kakYan:kat kulim byk gerai makan tapi makanan local jer lerr...

Innanie:Yap memang roti puri..

Hanis:Balik kg memang sentiasa perut kenyang...

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

Mie:Abg I tue hubby Eza..BSB abg A..

MulutPayau:jln2 cari makan...

marinahunny said...

alamak sedap pulak tgk makanan tu...

aZuMaya said...

salam ..fad ..wah dah lama aku tak makan roti arab....almaklumlah sejak balik mesia nie,..hehhehehehe

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

marina:memang sedap beb...

Cikrin:apa lagi g ler terjah skg..

Zefa NorAsmara said...

Tiba2 teringin makan charketiaw.. huhu..

nieda said...

sedapnya

Myra Jay said...

Akak boleh jadi model utk org Utara bab2 makan nieh.. :)

CKT Sg 2 tu myra penah maka, tp xler selalu, kadang2 je, sbb xjauh pun dari rumah..

**Akak next time mai Penang roger ar MJ na..hehee

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

Zefa: kat TTDI ada kedai chawkuetiaw sedap...

Nieda:kat sini memang sedap..tapi sikit sangat lerrr

MJ:memang sedap tak boleh lawan CKT kat kuala sepetang...MJ buat ler N3 tempat makan yg best2 kat sana ekkk.. insyaallah kalau BSB balik utara BSB roger2 kkkk