Tuesday, June 07, 2011

Balik Kampung

Assalamualaikum kengkawan dan silent reader Be Simple Beb. Kita jumpa lagi, minggu nie BSB nak citer pasal story balik kampung jeee...boleh ker? ok jom kita sekodeng sama2 gambo aktiviti di hari perkahwinan anak menakan hubby.

Gambo sebelum bertolak balik kg...ambil gambo dulu tau...kan main excited bebenor anak2 BSB nie. Maklum ler jarang2 dpt balik kg.
Hubby nak relax jap kat R&R...tapi kan tak boleh nak relax pun, tengok ler tueee....
Kami sampai kat kampung pukul 3.00 petang, sehari sebelum majlis perkahwinan. Masa kami sampai nie mereka tengah sibuk memasak utk juadah esok. emmm tak sabar nak tunggu esok mesti sedap juadah tuekan?
Kacau jgn tak kacau...seronokkan dpt bergotong royong bersama saudara-mara dan jiran tetangga menyediakan juadah utk esok.
Orang Surau tengah menjamu selera sebelum bermarhaban.
Masa nie org surau tengah bermarhaban, hubby pun joint gak.
Qistina & Fikah.
Diantara juadah dimajlis hari tue...
Selain bubur kacang ada juga Laksa utara..sodappp tauuu. Gambo laksa terlupa nak snap lerr..
Hantaran dari pihak perempuan utk pihak lelaki...hasil tangan dari Cikgu Ana.
My SIL bersama bunga pahar.
Tengah buat apa tueee???? sibuk nyerrr diaaaa...
Selamat menjamu selera...emmmm sedap nyerrr...nak sikit boleh?
Apa kena akak Tina nie, mengajuk ker?
Aksi mykid bersama sepupu di kampung.
Sebelum pengantin bergambo kat sini, diorg nie dulu ambil gambo...
Kak Sue tengah membuat checking terakhir...semua ok ker?
Senyummmm...1..2...3... clik
Antara tetamu yg hadir...majlis nie berakhir pada pukul 6.00 petang.
Pengantin dah mai dahhhh...kepak kepok kepak kepok...
Malu2 ler pulak...makan tetap makan beb.
Pengantin di singgasana....senyum tak perlu kata apa2...
Family foto bersama raja sehari. Qaiser jeling kat pengantin ler pulakkkk
My SIL & family bergambo bersama pengantin.

Kepada Hidayah & Annas, Paksu & Family mengucapkan selamat pengantin baru semoga kekal ke anak cucu...insyaallah.

13 comments:

Zefa NorAsmara said...

Minggu lepas kami blk kg juga.. :-)

(Lizz) http://www.mummycute.com/ said...

wah meriah betul kendurinyer siap ader bubur kacang lagi...tema pink purple cantik...

suri solehah said...

salam BSB..seronok balik kg kan...mmg musim cuti ni penuh ngan kenduri..pening makan dging hari2

Yan said...

Kat Lenggong lah ni BSB..

theme nya maroon?

cantik pelamin n bilik tidur so simple but sweet..

Pustaka NurIman said...

ooo balik kg...

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

Zefa:cuti sek baru dpt balik kg kan?

Lizz:laksa pun ada gak?

Suri:BSB dpt undangan 1 jeee..

KakYan:kat Kulim akak kg hubby.

Nuriman:Oooo balik kg...hati riang.

SaiSyi said...

eh,minggu lepas pun kita balik kg tau..he3..tapi tak snap pic sbb camera bengok..

sahromnasrudin said...

banyaknya bubur kacang..pasti teramatlah sedap kan..tgk rupanya begitu terserlah...

MulutPayau said...

BSB balik kg yer...seronoknya..
Dan seronok jugak...dapat makan2 time knduri kawen ni...

Cik Sue said...

Terima kasih buah tangan dari kampung BSB bunga telo kenduri...

Myra Jay said...

Sedondon purple ha 1 family..

Kesian kak Tina mkn sorg2, xde geng ler tu :)

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

Saisyi: tak pe nanti balik kg snap gambo byk2 kkkk...

Shahrom:pukul 4.00 dah habis daa..

MP:makan free memang sedap..hehhee

ciksue:tue jer yg sempat aku ambil..

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

MJ: akak tina tue mengajuk...