Wednesday, June 15, 2011

Serawa Durian

Assalamualaikum dan salam manis umpama semangguk kuah durian....heehee kita jumpa lagi. Uorls suka tak makan kuah durian dengan pulut (org utara panggil Serawa durian)....eemmm sedap tau...teringat-ingat kesedapan kuah durian dgn pulut wangi nie. Baru2 nie BSB dpt jemputan makan tengahari di Restoren Putri, Sungai Penchala, Damansara. Kat situ lauk-pauk nyer memang byk, ia nyer ala2 makanan kampung. Dessert pun boleh tahan gak.BSB makan kuah durian dgn pulut nie lerrrr....sedap betul rasa nyerrr...Restoren Putri nie menyediakan buffet untuk makan tengahari, cuma RM30.00 seorg. Kat sini sungguh nyaman dan tenang jer. Dikelilingi oleh tumbuh-tumbuhan dan pokok2 bunga...sunyi jerrr tauuu. Tempat nie memang sesuai bebenor ler kalau nak berdating ker, meeting, gosip2 memang sesuai bebenor lerrr...so BSB malas ler nak cover semua story nie apa kata uorls terjah blog BF BSB....Ciksue the pot pet pot pet.... http://put3-hidupkenaslamber.blogspot.com/2011/06/lunch-at-puteri.html

Tengok ler tueee....siap ada seulas durian lagiii tauuu...rasa nyer lemak2 dan kurang manis. Memang kena ler dengan selera BSB nie yg tak berapa suka manis.
Satu lagi faberat BSB....sagu gula melaka.....
Penulis bersama koleksi gambo2 lama.
Ini ler diaaaa....Restoran Putri. Kitaorg masuk ikut pintu sini. Rasa nyer nie bukan pintu utama Restoran Putri nie....pintu masuk nyerr sebelah depan. Tapi sbb kita org parking kete kat sini so masuk pun ikut pintu nie lerrr...BSB stop setakat nie dulu ekkkk. oppp lupa pulak, kepada Membesau, BSB ingin mengucapkan ribuan terima kasih diatas jemputan nie...nanti jemput lah lagi ekkkk...sekian dan jumpa lagi nanti taaattaa tiitiii tuuutuu ADIOS.

16 comments:

Kakzakie said...

Kakak pun suka makan pulut dgn gula durian. Sekarang musim durian mudah kalau nak buat.

La... kakak dah teringin pulak dah...

nieda said...

musim durian mcm2 masakan boleh buat..nasib lah nida tak suka durian..tp nmpk menarik lah

kasihredha said...

fuyooo...tergoda akak tengok serawa durian tu...

diana said...

tetiba je hidung ni terbau serawa durian..
hahah..
lama tak makan ni..
sekali kena memang seronok la..

EL MARIACHI said...

bila lah nak gi sini ye...jauh tak dari ofis?

Abah Yie&Ummi Na said...

Ya Allah...sedapya. dah lama x makan ... tetiba terliur nak makan (^_^)

Yan said...

weeiiiiii...sedap tu oiii....

lapauuu

Piasara said...

"seghawa durian makan ngan pulut...woww...tak ingat dunia lah kalau dpt...baru minggu lps buat seghawa pisang sbb itu jer yg ada..."

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

KakZakie:apa lagi kak ptg nanti boleh ler buatkan?

nieda:durian nie macam2 boleh dibuat...

Kasihredha:memang sedap kak kat restoran nie...

diana:serawa durian makan dgn roti pun sedappp

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

Mie:alaaa mie dekat2 TV jerrr

UmmiNa:apa lagi ptg nie boleh ler masakkan serawa durian nieee

kakYan:akak pun suka gak ekkk... kat restoran putri nie diorg buat tak berapa manis sangat tue yg lebih sedap tuee.

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

Piasara:saghawa pisang pun sedap gakk..

MulutPayau said...

Durian.... sedap tu!!!!!.
Ni yg buat Mp tak lena tdor.....

Zefa NorAsmara said...

Masa tengok tajuk ingatkan BSB yg masak.. kedai mari rupanya.. tp mmg nampak sedap serawa tu.. tiba2 teringin la puleeee...

suri solehah said...

BSB ni saje je nak bagi org terliur..serawalah mcmlah..huhu...td baru tgk ciksue tayang makanan rest puteri tu..ala2 hotel gitu kan...

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

Mp:serawa durian cicah dgn roti pun sedap gak..

Zefa:Hehhee kedai yg tolong masak kan!!!

Surisolehan:kat rest. putri tue macam2 ada..masakan dia memang sedap.

ummu muhammad said...

ha'ah ingat kak BSB masak..eceeehhh..pu3..samelah dgn ciksuee..bestnye office kak BSB dgn ciksue..asyik rezeki makan jeee..jeleessssee