Tuesday, July 05, 2011

Platform 10

Assalamualaikum dan salam ceria semua....kita jumpa lagi di Blog Be Simple Beb. Apa citer uorls weekend baru2 nie. Jom ikut BSB nak citer pasal PuduRaya. Malam sabtu hari tue BSB telah berpeluang menjelajah PuduRaya...heehee bukan saja2 nak g sana pun tapi BSB nak g ke Utara sbb ada weeding anak saudara hubby. BSB naik bas Trannasional dari KL terus ke Kangar. Bas BSB pukul 11.00 malam. Nasib baik BFF BSB Ciksue sudi hantar BSB ke PuduRaya. Terima kasih Ciksue....Muuuaaahhh...BSB sampai kat PuduRaya jam 9.00 malam. Tengok jam awal lagi ada 2 jam lagi sebelum bertolak...apa lagi BSB menjelajah ler sekitar PuduRaya nie....

Bila kaki BSB jejak jer kat dalam nie....fuuuyooo ayat pertama yg keluar dr mulut BSB. Bersih, kemas dan tenang jer...bila sedut jer udara kat sini dah tak ada bau asap bas lagi dahh...dah bau wangi jerrr....
Gambar dari luar....pintu2 kecil yg dulu bersepah2 tue dah ditutup dahhhh. Kat tepi nie cuma ada 1 pintu jerrr...Pintu masuk yg besar kat depan bangunan menghala petaling street.

Kerusi nyer pun berkilat2 leerrrr...bila duduk pun selesa jerr..dah tak ada kerusi simen dahhh.
Siap ada screem jadual perjalanan....kat sini di panggil ruang menunggu.
Sambil menunggu boleh ler nak membeli keropok, air kotak dll lerrr..
Deretan kedai2.
Tingkat 2 kaunter tiket.

Yang BSB tak berapa gemor kat sini bila nak mencari medan selera..punya ler susah nyer nak jumpa...jenuh ler bertanya org. Rupa2 nyer kat atas sekali, g ke parking kete turun satu tingkat baru ler jumpa medan selera tueee...nasib baik BSB tak sesat tauuu....
Food court nyer pun dah bersih dan kemas. Tak ada ler bau2 masakan sangat. Kira nyer BSB puas hari lerr makan kat sini. Hege boleh tahan lerrr....biasa2 jerrrr. Lepas mengisi perut yg kosong tadi BSB g lepak balik kat ruang menunggu. Hingga ler pukul 10.45 malam BSB turun ke Platform 10 utk menaiki Bas yg telah menunggu di ruang menunggu. Tepat jjam 11.10 bas pun bergerak ke jalan Duta sekejap utk mengambil penumpang kat sana. BSB sampai Kangar jam 6.00 pagi...so nantikan N3 BSB ke Kangar nanti kkkk...byeee taataa tiitii tuutuu..ADIOS.

15 comments:

diana said...

canggih jugak la nampaknye..kan??

Piasara said...

"Puduraya ker tu BSB..biar betullll,akak ni serius ckp last akk pi pudu 16 thn dulu,ms tu tngah ngandung ank sulung 2 bln cmtu..soh en somi antar pi pudu nk balik kg sbb morning sickness teruk sgt...itu ler last...ms tu pudu teruk sgt,bak kata BSb bila bernafas jer sedut asap bas la jawabnya..Tak sangka skrg ni pudu sgt berubah,cantik dn bersih kan..."

MulutPayau said...

cantik dan bersih...Mp tak sampai lagi ke sini...nak jugak pergi tapi tak brksmpatan lagi....

Myra Jay said...

Canggih la Puduraya sekarang nie..
MJ dah lama tak p, dertahun rasanya tak nek bas ekspress nieh :)

Mujuq kedai mkn pun selesa, ok la :)

EL MARIACHI said...

kau travel sorang aje ke pun?

Zefa NorAsmara said...

Fuyoo.. hehe.. dah lama tak g pudu.. :-)

Kakzakie said...

Cantik dah macam kat airport ye. Kakak dah teramat lama tak masuk puduraya...

Mrs.Yie said...

wah..canggih.. :)

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

Diana:memang canggih...

Piasara:memang selesa sangat..BSB menunggu 2 jam pun x terasa lambat.

Mulutpayau:BSB pun sbb naik bas kat situ.

Mj:BSB pun dah lama tak naik bas express. Dulu bujang2 selalu lerr

Mie:yap! aku travel seorg2...hubby & mykid dah pegi dulu.

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

Zefa:BSB pun dah bertahun tak g pudu.

Kakzakie:masa menunggu bas tue BSB rasa macam menunggu kat airport pulak hehehh..

Mrs.Yie:memang first class kooo...

zarina said...

ada orang komen kalau makan kat food court kena pakai kupon. Menyusahkan orang tua yang tak berapa nak tau sistem macam tu. Betul ke?

manja said...

pudu ni baru lg kn? cantikk....:)

IdaShazana said...

cantek,,,dah macam airport je.
dulu masa belajar kat melaka, tiap2 minggu ada kat pudu. nak berdating dgn boipren yg duk kat setapak (skrg dah kawen...jodoh)

ummu muhammad said...

wah pudu dah mcm londonlah! terujenyerr kak BSB

p/s: kirim slm rindu kt CS ;D

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

Zarina:BSB bayar kat budak yg hantar makanan BSB,dia ambil tak ckp apa2 pun..

manja:yap baru lagi dibuka.

Ida:memang dah berubah pudu raya skg nie..udah cantik.

ummu Muhammad:udah jadi macam kat KLIA pulakk..ciksue tengah sibuk melayan PC baru..