Wednesday, July 06, 2011

Selamat Pengantin Baru

Assalamulaikum dan salam manis dari tuan empunya blog Be Simple Beb. Terima kasih kerna sudi singgah dan intai2 apa yg patut di sini. Minggu nie BSB citer pasal g kenduri kawin anak saudara hubby di Kangar,sambungan citer dari N3 lepas.. BSB sampai Kangar jam 6.00 pagi hari sabtu. Hubby & mykids dah pergi dulu ke Kangar hari Jumaat pagi. Hubby balik dulu sbb nak hadiri majlis akad nikah pada malam sabtu. BSB tak dpt ikut sekali al-maklum ler BSB nie org paling penting kat opis BSB tue...kalau BSB tak ada nanti tak dpt nak closed account pulak... heheee iyo ker? Ciksue tolong jawab...oppp lupa pulak Ciksue tengah sibuk skg nie sbb nak balik kg. Kita sambung citer.... Majlis tue berlangsung dirumah SIL BSB. Myfamily dan saudara2 mara sebelah hubby semua ditempatkan disebuah rumah lain yg berdekatan dgn rumah pengantin cuma selang 4 buah rumah jerrr...BSB malas nak story pjg2 jom kita layan sama2 gambo2 yg sempat BSB ambil.

Baru bangun tidur.... terus bergambor...dibelakang tue rasa nyer kawasan perkuburan islam.
Adik Qaheer mengayakan aksi kungfu Panda...
BSB tengah melawat kawasan sekitar....nyaman dan sunyi jer kat sini. Tuan rumah nie siap tanam pokok ciku, buah mata kucing dan sebagainya. Syok nyer kalau rumah BSB macam niekan...macam2 BSB boleh tanam. iya ker??????
Mykid tengah berjalan ke rumah pengantin for breakfast....tueee yg nampak khemah kenduri tue ler rumah pengantin nyerrr...dekat jer kan?
Jom kita b'fast dulu, sepanjang kami berada disini, sampai hari isnin makan minum kami semua nyer ditanggung tuan rumah. Terima Kasih Kak Ani & family...buat susah2 jerrr...
Pau Kangar yg comel? kalau kat Shah Alam terkenal dengan pau gergasi tapi kat Kangar lain pulak jadi nyerrr....tapi yg pasti iya nyer lembut dan gebu sekali...sodappp.. Depa nie main2 pulak kat pelamin nie..budak2 turun cepat? Siapa pulak yg tutup muka nie....Jom balik mandi dan tukar baju.
Pukul 11.00 pagi kami dah ready untuk menerima tetamu...
Ini ler pangantin baru tueee....skg dah jadi Puan Ainul aka Mrs. Warid

Layan jer lerrr....
Abang Qaiser pun nak try duduk kat kerusi pelamin juga ker?????lambat lagi Qaiser Ooooii.
Aksi Qistina berbaju kurung sambil mengigit biskut....
My family's dan Fika
Tuan rumah tengah menyambut tetamu yg hadir. Bertudung kelabu dan bersongkok tue ler tuan rumah nyerrrr...
AJK majlis tengah menyusun goodie beg.
Kumpulan kompang yg dijemput khas dari UITM Arau....kepak kepok kepak kepok..

Cepat2 pengantin lelaki dah tibaaaa....!!!!!
Pengantin diarak ke rumah.....jalan baik2 nanti jatuh pulak....
Dimeja pengantin, tengah menjamu selera.
Senyum tak perlu kata apa2222222..........
Berbaju putih tue ler BSB punya FIL.
Aksi Qistina & Yasin bila perut dah kenyang...gitu lerrr...
Makan apa lagi tue kakak????
Acara memotong kek...baju & kek sama jer kaler nyer kan???? i like the color....

Kek 2 tingkat....emmm sedap nyer.... Boleh rasa sikit tak?
Hantaran dari pihak perempuan.
Hidangan yg disediakan utk tetamu hari tue.
Laksa Kuala Perlis...org utara laksa & mihun sup mesti tak boleh tinggal kan? yg pasti BSB gemor dua2 nie....jom makan.
Biskut gula antara buah tangan utk kanak2.

Akhir nyer dpt juga BSB merasa cupcake yg ada dimeja pengantin tue...sedap tauuu. Lebih kurang pukul 5.00 petang majlis pun berakhir dgn jaya nyerrr...Kami balik jap nak tukar baju dan berehat. Malam nanti dtg lagiiii...dan lagiii...dan lagiiii..
Lepak2 jap kat halaman rumah nie sambil baca paper. Qistina apa lagi suka ler dpt main masak2 dgn sepupu nyer.
Sebelah Malam kami g balik rumah pengantin for diner. Kami dijamu dgn lauk kenduri tadi. Masa nie baru ler BSB dpt menikmati lauk kenduri nie dgn tenang...maklum ler siang tadi sibuk mengambil gambo dan menjaga anak2 BSB, makan pun kena cepat2...

Amboi fika...posing maut nampak?


Aksi2 nakal dari Qistina & the gang...


Sebelum BSB stop citer hari nie, BSB ingin mengucapkan selamat Pengantin Baru buat Warid & Ainul semoga kekal bahagia hingga ke akhir hayat...insyaallah. Sekian dulu coretan BSB hari nie, kita sambung citer keesokkan hari bertandang ke rumah pengantin lelaki pulak kkkk.. tunggu tau....taataa tiittiii tuuutuuu....ADIOSS.

13 comments:

Zefa NorAsmara said...

Selamat pengantin baru pd pasangan.. biru tu menyingkap kenangan lalu ku.. hehe..

Kakzakie said...

Samalah kita ye. Tambah lagi saudara baru dalam keluarga. Meriah dan seronok bila bertemu....:)

syariza09 said...

shah alam ada pau gergasi ya? kt mana tu?

amacam...perghlisss best tak? :)

EL MARIACHI said...

ate tangkap gambo je kejenyer pun..takde nak nolong ke?hahaha...

ummu muhammad said...

best!!!

MulutPayau said...

paling suka tgk aksi anak2 BSB masa brgambar.......

kpah k-poh said...

perghh..cukup lengkap jurufoto ni..memang tak de kerja lain tu..asyik snap2 jer...kan...

Princess Solehah said...

wow...meriahnya :)

suka juga dgn kaler tu...cantik (^_^)

akak kena tag untuk contest :
http://mawaddah2u.blogspot.com/2011/07/contest-anak-senyum-by-mamalurveirfan.html

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

Zefa:BSB dulu pun tema biru gak..sama ler kita.

Kakzakie:memang meriah tapi pihak habby ler kalau belah BSB lagi berdouble2 meriah nyerrr..

Syariza09:adooo cuba g N3 BSB yg lepas2...cer cari. Perlis memang best sunyi dan x ado jem bebb

Mie:depa ambil weeding planner daa.

Ummu Muhammad: memang best dpt g tempat org meriah giler lerr

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

Mulut payau:mykids memang suka bergambo..dan mama nyer suka ambil gambo jerrr

Kak Pah: gitu ler nampak nyer keje teman...snap gambo & jaga budak nie jerrr..

P.Solehah:biru memang cantik kan? nanti free akak ambil ek?tq

Myra Jay said...

Selamat pengantin baru..
bestnya ada tanam buah ciku..
lama tak makan

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

MJ:nasib baik ciku tue x masak lagi kalau tak dah habis dikerjakan oleh BSB...

(Lizz) http://www.mummycute.com/ said...

meriahnyer....sweet sangat biskut gula tu....comel....laksa kuala perlis kuahnyer kuah aper? kuah lemak gak ker...