Tuesday, July 12, 2011

Hari Bertandang

Assalamualaikum dan salam rindu dari BSB buat kengkawan blogger. BSB minta maaf kerna mendiamkan diri seketika dari alam blogger nie. Sekarang nie kureng ler sikit kesibukan nyerrr.. tue yg sempat BSB buatkan N3 nie. Kepada kengkawan yg telah singgah di sini terima kasih tak terhingga kerna sudi datang ke blog BSB nie. Nanti BSB balas balik kunjungan tue kkkk.... sambungan dari N3 yang lepas. Bertandang ke rumah pengantin lelaki pula di Kuala Perlis. Hari Ahad 3/7/2011, cuaca mendung je...sementara menunggu pengantin bersiap BSB sekeluarga ronda2 keliling Bandar Kangar. Kami stop kejap kat Dataran Rindu Alam utk meneroka Gua Cenderawasih. Menurut kata pemandu pelancong kami Cik Yana, Gua nie pernah di jadikan lokasi pengambaraan filem Jgn Pandang Belakang Congkak. Walauapapun jom kita intai kejap kat sini dan lepas tue kita p bertandang ke rumah pengantin lelaki pulak....layannnn. Pintu gerbang Dataran Rindu Alam
Depan gua Cenderawasih nie ada playground. Tapi tak dapat ler mykid nak bermain kat sini sebab basah lagi.

Dihadapan pintu masuk ke Gua Cenderawasih.


Didalam gua pulakkkk...


Sori gambo tak berapa memuaskan...


MPK "Majlis Perbandaran Kangar"


Baik2 main tue...nanti kotor pulak baju nak g kenduri nie.


Pehggggg...hijau mata hitam ku......bila menengok sawah padi yg menghijau nie.


Rombangan perempuan dah mai dahhh...tengah menuju ke rumah pengantin lelaki.


Rumah bersebelah parit air....wow dasyat giler tueee...lepas masak jer boleh ler terjun masuk dlm airkan...best nyerrr.


Pasangan pengantin tengah menjamu selera.


Ini ler rombongan kami dari pihak perempuan.


Mihun sup pun ada gakkkkk...


Hidangan kami hari tue....ambil sendiri kkkk...cik sue & cik rin jgn komen ekkk!!!


Petai rebus bebbbb....peghhhh.Terangkat selere BSB hari tue.


Yang nie BSB tak pasti apa? rasa nyer rebung masak sambal kot?


Bilik pengantin....coklat gitu.


Pelamin yg simple tapi sungguh bermakna..


Antara tetamu yg hadir hari tue...ramai nyerrr org...


Perut dah kenyang jom kita g tempat lain pulak ke mana ekk???tunggu jap.


Rumah nie dikelilingi oleh sawah padi kooo...nasib baik tuan rumah tak ajak kami tidur kat sini kalau tak mahu gak ronda2 kat sawah padi nie...mesti best kan?


Lepas makan kami p Padang Besar pulak..apa lagi shopping times.....!!!!!!




Pilih akak pilih...mama yg bayar....aduh tak tahu yg mana akak nak pilih.


Kat sini macam2 ada...dari satu kedai ke satu kedai...rabun mata dibuat nyerrr...at last BSB cuma beli beberapa helai baju utk anak2 BSB jerrr...utk BSB tak sempat nak pilih daaaa... byk sangat pilihan nyerrr...


Mykid paling suka kat sini..tengok ler tueee....


BSB pulak ada ler sikit membeli barang2 kat dapur jerrr....tapi memang kena tawar menawar kat sini. Kalau tak mahal ler jadi nyerrrr....bawa duit seguni pun tak cukup nie...


Tengok moto tueee.....pulut pun BSB beli gak? sekilo cuma RM3.80 jer. Murah kan?


Kat bhg luar pun byk gak gerai2 macam nie...


Shopping jgn tak shopping koooo...






Lepas penat shopping kami lepak jap kat sini. BSB tak sempat pulak nak upload gambo apa yg kami makan kat sini...nanti BSB upload lain kkk....


On the way balik Kangar. kami singgah makan durian dulu. Kat sini sekilo cuma RM4.00. Durian nyer ok gak. Kami ambil 4 biji durian cuma RM24 saja. Murah kan???


Aksi Fika lepas makan durian.


Yang best kat sini boleh makan durian kat dlm pondok comel nie. Rasa macam makan durian bawah pokok durian pulak...


Aksi mykids tengah makan durian....yammmy sedapppp


Diantara ahli rombongan yg pergi ke Padang Besar. Berbaju putih hitam tue BSB punya SIL yg bertudung kuning tue ler kami punya pemandu pelancong, Cik Yana. Terima kasih kepada Cik Yana kerna sudi bawa kami ronda2 Kangar. Cuti raya nanti kita jumpa lagi kkkkk...inyaallah. Sampai sini dulu coretan kali ini. Jumpa lagi nanti..tataa tiitii tuuu & ADIOSS.

13 comments:

Cik As ~ cinta solehah said...

wah,bestnya jejalan sopinnn....hehehe^^

EL MARIACHI said...

jauh perjalanan luas pengalaman...

Hanis Azla said...

seronoknya jalan2 mcm ni.. ada sawah, ada gua.. tp yg paling best shopping time lah kan.. he..he..

Myra Jay said...

Waahhh meriahnya jenjalan.. ;)
Siap makan durian lagi :)

sayangsayangibu said...

ada pulak ulam ulam, ada pulak durian2..adeh....
jalan jalan makan makan ni yg best kan?

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

Cikas:udah g kangar tue terus ler g pandang besar kejap...

Mie: gitu ler nampak nyer..yg pasti perut penuh poket kosong..

Hanis:Shopping memang best sampai tak tahu nak beli yg mana satu lerr..

MJ:BSB nie hantu doyan...hheehe

SSibu:Kiranyer 3in1 lerrr...

A.s.t.i.n.a said...

wahhh sedapnya kak BSB bercuti2..
sedappp juga lauk pengantin itu...

adekah masih ingat akan Astina?
bak emel adress kak BSB astina mau invite ke blog..

dygastina@gmail.com

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

astina:dulu single skg dah berdua, kan main romantik gituuu..
fad007@gawab.com

Kakzakie said...

Kalau nak tahu kakak tak pernah sampai Padang Besar tau BSB. Selau dengar cerita tapi tak samapi hinggalah sekarang. Mesti best kan...

ann said...

beshnyer.. duriyan...

Cik Sue said...

Wah! BSB sempat melawat kawasan erk!!! hebat tue majlis org Arau..

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

kakzakie:kalau bawa duit byk memang best..macam ada kat sini. Dr kain baju, periuk belanga, toy, makananan dll lerr

ann:durian kan sini memang murah giler beb

ciksue:memang hebat...hebat berjln

nieda said...

jauhnya berjalan..seronok ye kalau duduk tempat mcm ni, org perak kata boleh berkubang