Thursday, December 30, 2010

Menu D'bomm

Salam pagi jumaat yg gembira dan ceria, seronok nyer dapat cuti free nie. Terima kasih lerr team bola sepak Malaysia, sbb diaorg ler kita dapat cuti hari jumaat nie. Weekend nie ada mood tak nak masak2? Nak masak apa ekk? Masak pun kena ada mood baru masakan kita bertambah sodappp. Apa kata masak menu macam BSB nie ok tak? Kalau hari2 makan atau bungkus kat kedai boring juga kan? Sampai satu tahap tak tahu nak makan kat mana lagi dan nak masak apa. Jom tengok apa BSB masak minggu lepas ....

Dessert mesti ada Strawberry Aiskrim....buah strawberry nie masam sikit tapi dah makan dengan aiskrim coklat memang sedap..Cikrin Aiskrim nie aku beli kat Tesco jer bukan buat sendiri kkkk.

Kari ayam campur tomato. Kalau nak sedap tambah kerisik untuk memekat dan melemakkan lagi kuah kari nieee.kalau tak adooo tak payah bubuh pun tak peee...sedap gakkk
Nie daging masak kicap berempah. Senang jer tumis bawang merah,bawang putih dan rempah 4 beradik. Sebelum tue daging diperap dulu.
Sambal udang nie digoreng kering sedikit supaya lebih pedas dan tahan lama.
Sayur kobis goreng dicampur udang, simple beb untuk anak2 yang tak tahan pedas. Minuman kita buat air limau kasturi campur asam boi...mesti terangkat punya. Ok tak menu BSB nie. Simple dan senang untuk disediakan. Semua nie BSB masak sendiri tau, tak main ler pinjam gambar dr uncle google...apa lagi jom kita ke dapur...ADIOOSSS.

2 comments:

εïз mummyHaza εïз said...

wahhhh sedapnye bsb... daging rempah tu...

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

Salam MummyHaza, alah simple jer.. baru nak try.