Monday, February 07, 2011

Boleh lerrrr (1)

Salam kengkawan semua, yang berada di opis, di rumah ataupun silent reader BSB dan juga adik2 kesayangan BSB. Uols nak tahu tak BSB buat apa cuti CNY hari tue....heeheee BSB menjelajah Zoo Negara Malaysia. Kali terakhir BSB masuk Zoo Negara rasanyer 20 tahun yang lalu, kiranyer dah lama dahhhhh...BSB tak sangka yg binatang2 yg dalam Zoo nie malas betul ler dan tua2 pulak tue. Macam hidup segan mati tak mahu jerrr...Kebanyakkan binatang tue kalau tak tidur, menguap, berangan takpun makan...itu jerrrr...agak nyer kami datang awal sangat kot... tapi apa2 pun anak2 BSB enjoy dan happy sangat ....so tengok ler sendiri gambar2 yg sempat BSB ambil.
Pukul 9.30 kami dah sampai kat pintu masuk Zoo. Tengok ler aksi Adik Qaheer...excited betul.
Posing dulu dalam tren nak bawa kami pusing2 zoo. Masa nie org tak ramai lagi.
Kat dalam zoo nie rasa nyaman ler pulak....
Tak sabar2 nak tengok singa ler tueeee...
Sambil jalan kami makan roti, tetiba pulak budak2 nie lapar. Padahal kat rumah dah b'fast tadi.
Tengok...tak tahu ler binatang apa yg dok sembunyi kat belakang tueeee....malu agak nyer.



Unta tue malas kan....nak tidur jer. Agak nyer malam tadi keje overtime kot.
Tengah layan orang utan yg lepak kat atas sana....
Dibelakang tue dipanggil safari.
Anak2 BSB suka sangat dapat tengok Zirafah yg leher panjang nie.
Baik2 nanti jatuh kangggg...


Aksi adik Qaheer memerhati Sang Singa tengah melapah daging.
Tue di sana tueeee..sang singa tengah b'fast.
Qistina tengah ambil angin jap...penat dah jalan nie. Stop jap kat sini kkkk..
Yang nie pun tidoq lagi....bangunnnn222....tetamu dah datang nie.
Yang nie Harimau bintang tengah walking2 ler tueee, nak berlari kandang nie kecik ler pulak. Apa lagi jogging jer lerrrr...
Ok jam dah pukul 11.00 pagi jom kita p tengok show burung & anjing laut pulak. So nantikan N3 kedua BSB di Zoo Negara nanti kkkkk.....ADIOSSS.

10 comments:

A.s.t.i.n.a said...

wahhh best!! saya juga ingin ke sana..

Hanis Azla said...

bestnya pergi zoo.. akak dah lama juga tak ke zoo negara.. selalu ke zoo taiping aje.. tentu anak2 seronok kan..

Yan said...

Salam BSB,

akak pun dah lama tak p. Rasanya p last 8 years ago.. Seronok bawak anak2 p zoo sebenarnya.

sue said...

kitorg dulu gi zoo tgh matahari terik.. bepeluh2 jln :)

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

salam astina, utk budak2 best ler tapi utk akak boring ler rasa nyer.

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

salam Hanis, zoo taiping BSB tak pernah lagi g. Nanti nak try lerrr

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

salam kak Yan, budak2 suka ler sangat tapi mak budak jer yg tak suka lain ler kalau g bandung...

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

salam sue,masa kami p hari tue mendung sikit...tapi pukul 2.00 ptg baru panas terik.

Zefa NorAsmara said...

Bestnye BSB jln2.. kami byk kali dah g zoo.. tp anak2 tak pernah jemu pun.. suka je kalau dpt pergi lagi.. :-)

puanbee said...

cute2 lah ank BSB....