Monday, February 21, 2011

Ada2 je lerr

Assalamualaikum semua kengkawan yang masih setia mengikuti perjalanan hidup Be Simple Beb. Terima kasih semua yg sudi singgah disini. Hari nie apa kata kita sama2 menjamu mata sambil memerhati gambar2 atau lukisan di galeri Kayangan Be Simple Beb. Jom kita sama2 layannnn..jappp...
Potret Monalisa salinan jer bukan yang original kkkk..kalau kita perhatikan lukisan Leonardo da vinci nie seolah2 mata monalisa nie sentiasa memandang mata kita walaupun dipandang dari sudut lain.
Salinan poster sarkis pada tahun 1893, tak tahu ler betul ker tak.
Yang nie pun salinan dolu-dolu poster teater ataupun show di Paris.
Lukisan Masjid Jamek Sultan Ibrahim, Muar Johor.
Lukisan Potret nie ditempah semasa hubby g Chiang Mai.
Gambar 3 beradik anak2 kesayangan BSB.

Jenggggg...jenggggg.. yang nie bukan lukisan tau..yang nie betul...betullll. Mug nie hadiah dari kengkawan BSB dan hubby semasa birthday yang lalu...ok stop sini dulu, jumpa lagi...ADIOSS.

12 comments:

Puanbee said...

akak rajin sungguh lah buat koleksi kan :) best lah

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

As salam,bukan akak Bee, tapi hubby yg rajin collect.

Myra Jay said...

Cantik koleksi2 tu especially lukisan akak ngan anak2 :)

Zefa NorAsmara said...

Wah, rajin hasben BSB buat koleksi.. kat Baiti Jannati, sy sorang suka kumpul2..

Hanis Azla said...

menariknya koleksi lukisan tu.. paling suka gambar anak2 awak tu..

Ati Masrif said...

tmpt gantung mug tu cam pernah ku lihat...

kat ikea kan..hihi


Jom baca: CARA LETAK LINK ENTRY DALAM KOMEN ANDA

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

MJ:lukisan tue dah lama, masa tue adik qaheer tak ada lagi.

Zefa:Hubby memang rajin collect brg2 lama tapi saya suka collect pingan mangkuk jer.

Hanis: Gambar anak2 diambil sendiri oleh hubby masa adik Qaheer baru 2 bulan.

Ati: heeheee saya betul kat ikea jer..

miezaniera said...

wah..sy pn suke frame2 gmbr nih..suke yg gmbr potret tu ..;D

Abah Yie & Ummi Na said...

akak ni peminat lukisan ke? macam2 koleksi ada

Yan said...

BSB, akak nak tau lah pasal Chiang Mai tu.. last 2 yrs tak jd p. Ticket dah beli. so, ingat nak p gak one day.

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

KakYan: Hubby jer yg pegi saya x pernah lagi..heeehhee. Dia kata ada night market setiap mlm concept macam bazar. terdapat school gajah boleh trip naik gajah. Ada perkampungan org karen (leher pjg) dan cuaca dingin.

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

Miezaniera:tq,hubby yg suka, akak suka collect pingan mangkuk jer.

Ummi Na:semua nie collection hubby.