Thursday, February 17, 2011

kUiH SaIPuL

Assalammualaikum,
Kita bersua lagi bersama Be Simple Beb, tq sudi singgah kat sini.
Nak dengar citer tak....cer citer....cer citer....
Kengkawan tahu tak apa nama kuih nie?
Kami kat opis nie setiap Khamis selalu gak p beli kuih nie kat pasar tani ss 14. PJ.
Sebenar nyer kami tak tahu nama kuih nie....
Sebelum nie kami selalu tengok opis mate kami Encik Saipul makan kuih nie...
memang sedap....gilerrrrr.
so 1 hari tue kami p beli, sampai kat sana kami pun order lerrr..
"Abang beri 4 hinggit kuih Saipul"
Toinggg...toing...toingggggg....kuih saipul..., Abang tue pun hairan.
Mana ler ada nama kuih saipul...jenoh ler Abang tue dok cari mana kuih saipul.
Tapi kami pandai cover...buat2 tak sebut, lepas tue tunjuk jer yg mana.
so selepas hari tue, bila nak beli jer kami main tunjuk jer lerrr...
tapi kadang2 ada gak terbabas sebut kuih saipul..
tapi abang tue tak kasih dahhh..
Sekian, ADIOSSS...

17 comments:

marinahunny said...

hahahahaha ingat saipul mana tadi...hahahaha

MamaYatie said...

kueh apa ni?tak tau la..

saya tag contest
http://dis-mysimpleworld.blogspot.com/2011/02/contest-anak-ayah-serasi-bersama.html

misza said...

kuih apa tu. mcm sedap je. kuih keladi ker?

A.s.t.i.n.a said...

Oh My Mak! kueh ini diperbuat dari keladi dan ade masin2 pedas lemak.. masa kecil2 dulu saya rasa mahu muntah sebab tidak percaya ada bingka yang savoury. Sekarang saya seperti mengangaukannya..

perut merasa lapar dengan iklhlasnya

Cepui said...

Pergh... glamer nama saya... sampaikan kueh pon nama saya. Malu gitu.

Cepui said...

Huih... glamer la pulak nama saya. Bangga nih. Nanti saya perkenalkan kueh yang laen la pulak ek.

Zefa NorAsmara said...

hehe.. sblm baca n3 ni dah berkerut dahi dah. Kuih saiful? Pas baca baru tahu cerita.. sy tak tahu apa nama kuih tu..

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

Marinahunny:kuih dah dpt nama baru.

MummyYatie:org kata kuih tepung talam berlauk tapi x pasti.

Misza: memang sedap ada rasa pedas, manis dan masin.

Astina,apa lagi jom cari kat pasar tani, mesti ada.

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

Cepui : alaaaa pui perasan ler pulak...tapi pui memang sedap giler kan..

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

Zefa: tue ler saya pun x tahu nama apa? tapi cuba ler try.

Cik Sue said...

salam BSB...
alahai asyik2 kuih tampal jer bila nak buek sendiri baru ler challenge tengok cik rien kita braboooo....nie asyik jawab"beli ler lagi senanggggg" ceeeeehhh podaaaah ciiiik..heheheh jangan marah arrrgggg....

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

Cisue:tunggu ler mood masak aku dtg nanti...tunggggguuuu

aZuMaya said...

salam BSB..kueh nie kacang jerr...ermm nama dia TALAM BERLAUK..sepupu aku muallaf pandai buat,...aku pun pandai gak...tapi pandai makan...hahhahhahahaha

Nini D.. said...

JOM JOIN!!

http://sparklemaneh.blogspot.com/2011/02/teka-biskut-dalam-balang-daa.html

Puanbee said...

hehe kuih saipul mana lah abg tu nk tahu..tu kan kuih dia..npk cam bengkang tumis jer tu kak

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

Cikrin: laaaa ingatkan tadi pandai bebenor buat kuih nie..

Nini D: Tq singgah kat sini. Nanti free saya joint contest.

Bee: ada org kata Talam berlauk tak tahu lerrr

nieda said...

x penah tgk pun kuih ni..