Tuesday, February 08, 2011

Boleh lerrr (2)

Salam dan bertemu kembali kengkawan semua. BSB nak sambung citer Zoo Negara lagiiii. Pukul 11.00 pagi kami pergi tengok show burung dan anjing laut. Masa kami sampai kat tempat show nie memang dah penuh dgn pengunjung. Setelah dikuis-kuis dpt ler seat depan sekali, apa lagi suka bebenor ler anak2 BSB dpt tengok show nie. Kami terpegun bila tengok burung pandai ambil duit kat tangan pengunjung, pandai pulak tue burung tue pilih yg kertas color merah (rm10). Memang dah diajar agak nyerr... sori gambo nyer x sempat nak snap.....layan.

Gelagat anak2 BSB yg tak sabar2 nak tengok show nieee..
Fuyoooo punya ler ramai nyer pengunjung Zoo Negara pada hari tueee...hari2 macam nie ker ramai pengunjung.
Lepak jap, tunggu line clear.
Abang Qaiser terpegun melihat ikan besaq nie. Kakak malas nak layan tak minat kata nyer.
Dalam cermin tue rasa nyer peguin lerrr...cute sangat penguin tue.
Yang nie kandang Si Badak berendam, tak timbul2, kesian BSB tengok anak2 BSB tak dapat lihat sepenuh nyer Si Badak nie.

Lepas lunch ayam goreng (sori tak sempat nak snap gambor dah lapor bebenor) kami layan pula aiskrim wall.
Yang nie Mama dgn Ayah punya...yammiiii
Kalau tak membeli memang tak sah bebudak nie...dah dapat topi topeng binatang seorg satu...suka ler tueeee..
Dibelakang tue Si Penyu tengah berjemur dibawah sang suria.
Disini pula tempak habitat Sang Ular. Pintu masuk sini pun dah diletak nyer ular sawa..eeee gile betul lerrr....BSB memang geli bila tengok ular nie. Walaupun ular lidi.

Nie caper pulak nieee...


BSB rasa dalam byk2 haiwan kat sini, Sang Gajah & Sang Zirafah jer yg aktif sikit.
Abang Qaiser dah tak nak tanggalkan topi topeng nyer tueee...
Pukul 2.30 kami pun apa lagi angkat kaki ler, lagipun adik Qaheer dah meragam nak tidur. Matahari pun memang dah terik ler masa nie. Nasib baik kami datang awal pagi, kalau tak mahu terbakar kulit nie dibuat nyer. So, moral the story budak2 memang suka dan enjoy sangat kalau datang ke Zoo Negara nie. Bagi kita ibubapa pula memang ler tak syok lain ler kan kalau g Sogo ker atau jauh sikit Bandung ker memang ler kita paling gemor kan...hai bila ler dapat g Bandung nie..Jumpa lagi caucincau...ADIOSSS.

12 comments:

razucute said...

waa best nyer abc tu nak...

aZuMaya said...

salam ..fad..bnyk bebeno part ko nie..aku komeng kat part 2 yea...nak tanya baper hengget skrg masuk ZOO KL hhehehehhehehhehe

puanbee said...

oh tempat bangau tu dah lain yer..bee ingat lagi masa bee pergi zoo tu..bee berdiri di sebelah kolam tu. mang kebetulan time dia makan, bila lori yang bawak makanan bangau tu lalu..bangau tu mcm tau punya lah bersepah terbang atas kepala..woo terkejut mcm di serang alien jer ras..hahaa lawok!

A.s.t.i.n.a said...

sangat bestlahh.. bila ler ade peluang datang situ..

Yan said...

bestnya ABC tu... tak sabar nih nak p zoo...

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

salam razucute, yg nampak best sbb ada aiskrim..

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

salam cikrin, dewasa RM20 kanak bawah 12 tahun 6 jerrr

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

salam bee, syok nyer kalau dpt tengok org zoo beri makan binatang2 kan.

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

salam astina, budak2 suka lerrr

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

salam kakyan, yg nampak best aiskrim nyer jer..

aina yg gilo pepel said...

wah wah sonoknyer dia...dapnyer abc ade eskrem..hehe

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

salam aina, memang sedap ABC + aiskrim..yammiii