Tuesday, November 30, 2010

Jom Segarkan Mata

Salam kengkawan dan pembaca blog BSB. Apa agak nyer cerita atau peristiwa yang boleh membuatkan kita tersenyum sendiri seperti orang anggau macam kawan BSB kat office tue...yang tetiba boleh tersenyum sendiri walaupun tengah key-in payment. Bukan apa tue penyakit nak kawin (betul ke wak?) ataupun tetiba teringat peristiwa semalam bila berdua2an dgn suami tercinta atau tengah berangan jadi orang kaya macam Ciksue yg selalu jadi dreaming partner BSB. Walauapapun jgn ler sampai orang kata kita dah gilerrr sudah ler...tapi tak salah pun senyum sebab senyum itu satu sedekah...dari mata jatuh ke hati dan dari hati terbentuk nyer cinta. Jom kita pergi dating kat Taman Tasik Taiping yg indah & nyaman sesuai benor ler kalau nak berdating kat sini...mai kita lepak sini...
Di sini ler tempat org selalu ambil gambar Tasik Taiping. Kiranyer trendmark Tasik Taiping ler.
Hari itu sebelum balik KL ingat nak panjat Bukit Larut, tapi tiket dah habis tak boleh ler nak naik atas. Cepat bebenor tikat habis padahal baru pukul 12.00tgh.
Apalagi pandang jer ler jep yang angkut penumpang naik ke atas Bukit Larut nie, jadi lerrrr.
Kalau Shah rukh Khan tengok nie menangis nie mesti dia nak shooting filem kat sini.

Lihatlah kehijauan padang rumput yg subur terbentang didepan mata.
BSB pun nak layan gak kat sini,,,kalau hari2 pandang kehijauan tempat nie mahu mata BSB jadi terang menerang tak payah ler nak pakai contact lens lagi.
Adik Qaheer tension sebab nak joint abang main gelunsor kat sana. BSB tak beri takut jatuh pulak nanti kan susah.
Tue dia gelunsor batu kat sini memang klasik betul ler. Senang tak payah nak tukar2 kayu ker apa ker sebab dah dibuat dari batu tak ada ler rosak apa2.

Apa lagi main ler puas2 akak dan abang.
Setenang air ditasik Tenpin nie jgn disangka tak dak boyo kkkk...boyo kaki 2 ada...
Indah nyer taman nie,
Klasik betul ler pokok nie, dah berapa tahun ler gamok nyer. (org tenpin tolong jawab)
Selepas segarkan mata dgn kehijauan pohon2 dan pokok2 kat sini kami naik bot pula ronda2 tasik Taiping bukan tasik Merah kkkk.
Siap pakai life jeket lagi...org bandor ler kata kan. (org tenpin jgn gelak kkkk)
Saje jer nak suruh anak2 BSB biasakan dgn life jaket nanti kalau pergi bercuti kat pulau sepadan senang ler sebab dah biasa pakai life jaket. (bile ler gamok nyer nak pergi).
Adik Qaheer tak mahu pakai sebab panas.
Besau nyer angsa putih tue...kalau sembelih boleh jamu satu office nie.
Dalam ker tasik nie, (org tenpin tolong jawab lagi).
Lepas penat layan tasik Taiping kami lunch kat gerai tepi tasik makan laksa, emmm sedap gak. Lepas tue pusing2 jap bandar Taiping nie tengok Penjara Taiping yg dibina pada tahun 1879 lama nyer (tengok dr luar jer) lepas tue terus sambung perjalanan kami balik KL. Orang Taiping BSB minta maaf ler kalau N3 BSB nie tersalah info atau kata2 BSB nie ada terguris perasaan org2 Taiping (ada ker org tenpin baca nie),...tapi memang TAIPING WITH LOVE...adioosssss.

16 comments:

nieda said...

cantik pemandangan..sejuk mata memandang

diana said...

seronok jalan2 kat taiping sebab teduh je kan..jarang panas..
heh

Yan said...

Salam BSB,

macam best je kan.. Nanti lah akak cuti 2 malaysia.

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

salam nieda, bukan sejuk mata jer hati pun tetiba jadi tenang kejap. sampai kl berserabut balik.

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

Salam diana, mana tak teduh nyer pokok pun kan main rimbun dan sebesar kayu balak.

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

Salam KakYan,tasik taiping tue sesuai utk jalan2 cuci mata atau nak picnic ker ok ler. tapi memang cantik leka jer tengok pokok2.

zarina said...

fakta tentang tepen..kalau tak silap antara negeri yang lembap di perak sebab selalu ujan..

memeang klasik gelungsur tu..suka tengoknya

atIEsAyAnGkAmU said...

wahhh..bestnyerr...
sejuk je dan redup jek....

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

Salam Zarina:padan ler lembap semacam jer tenpin nie.

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

Salam ati: jom ler lepak kat tasik tenpin..

Ati Masrif said...

salam.

mcm penah lalu jer tmpt ni
dekat dgn zoo taiping ka?

jauhnyer BSB bw anak2 jln..tapi bestkan

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

Salam ati, iya sebelah zoo taiping jerrr..

honeyvsbee said...

hahaha tempat bee dating dedulu...wawawa pokok tu adola dalam 30 thn...tasik tu dulu jer dalam siap leh naik itik kayuh tapi sekarang dah tak boleh sebab cetek ....bsb g tepeng rumah sapa? tak pergi mandi air terjun ka? rugila kalo tk pergi ke pecah batu...best wooo

honeyvsbee said...

taiping kuat hujan...haha redup dan sejuk semakin maju dah ...gelongsoq tu dah ader dari bee kocik2 sekarang ni pun bee dah tua...mang klasik...haha winduuu

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

salam Bee, iyo ker tasik tue cetek, anak2 BSB siap pakai life jaket lagi takut lemas. mesti org tenpin ketawa kan?

honeyvsbee said...

cetek jer,,,haha tapi kalu musim ujan dalam sket...tu pun sket jer...