Tuesday, November 02, 2010

BuRGer MaLaYsIa

Salam bahagia dan salam ceria kepada kengkawan semua. BSB harap semoga hari nie akan lebih bermakna dari hari2 yg sudah. Kengkawan dah b'fast ker? makan apa b'fast tadi? Lunch pula nak makan apa? Dinner nanti nak masak apa? Apa kata hari nie kita makan Burger Malaysia, sesekali sedap gak kita tukar menu kita. Hari2 makan benda yg sama jer. Nak buat sendiri pun boleh, nak beli jer kat stoll burger pun boleh. Kalau kita pergi stoll burger yg tepi jalan tue dah ada jual macam2 ada Burger, Hotdog Oblong dan ada juga jual burger arnab, rusa dan ikan. Mari ler intai apa yg BSB dah beli nie:-

Pilih burger mana menjadi pilihan kita, pilih dan order cepat nanti dapat lambat pulak.
Yang nie burger daging BSB punya, Sayur lebih dan sos pun kasi lebih tapi hegernyer sama.
Ini Abang Qaiser punya burger ayam, sos tukar ke sos tomato. Abang tak makan pedas.
Oblong nie Hubby yg punya. Letak sos lada hitam lebih okk..hegernyer RM4.50 jer.
Hotdog ayam nie Akak Tina punya. Hegernyer RM 2.60 jer.
Yang tak ada sos nie Adik Qaher punya, Hotdog ayam sayur lebih. Adik suka makan sayur.

Ini ler stall burger yg BSB beli burger nie. Terletak bersebelahan Giant, Shah Alam. Memang terkenal dgn daging burger yg dikukus dulu baru digoreng garing. Memang best in Shah Alam ler. Apa lagi mari ler cuba...ADIOOSSSS

19 comments:

diana said...

tengok beger baru teringat saya ni
dah lama tak makan beger mlaysia ni..
boleh cuba la malam nanti..
tapi tak de la beli yang kat dalam gambo ni..
sebab saya dok penang..ehhe

Mrs Hardlena said...

nyumm..nyumm.. sedapnya burger. minta sebijik hehe..

mummy_ayu said...

ayu pun suka burger cam nie..suka oblong..best..tapi besar sikit la..

εïз mummyHaza εïз said...

waa best nih.. Giant shah alam yg mano? ^__^

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

MummyHaza: Giant dkt stadium shah alam. betul2 sebelah perodua. Depan aprt (tak ingat nama apart).

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

Mummy ayu:oblong besar sikit macam properity burger kat M'D. Kalau besar boleh share dgn hubby.

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

Mrs Hardlena:burger m'sia memang sedap boleh minta lebih sos, sayur dan macam2 lagi boleh lebih.

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

diana:kat penang ada tak oblong macam kat shah alam nie.

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

MummyHaza: sori bukan produa tapi sebelah proton.

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ tinieƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ said...

jauhnya nak pegi :(

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

Tinie: sedap OOooo burger m'sia nie. yummmyyyy..

Ati Masrif said...

wow! bestnya burger tu kami sefmly mmg hantu burger..nanti kalau terlalu boleh lah cuba..yummi

LyNn HaMzAh said...

mak aiii...sedapnyer burger...

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

Ati Masrif: Burger kat giant nie siap kukus dulu baru goreng, tue yg sedap tue.

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

Lynn Hamzah: apa lagi cepat cari stall burger.

nieda said...

nak CUBA ni...tgk gambar pun terliur. sebelah GIant shah alam??? kt tempat parking yg bertentangan dgn apartment tu ek??

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

Nieda: yap! tapak parking kete. ada 2 stall burger. saya beli yg stall no. 2 dari apt.

MamaYatie said...

tak penah makan oblong..kena try ni..

cantik langsir baru

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

MamaYati oblong tue macam burger MD prosperity,try ler mesti sedap. BSB tukar langsir hijau sambut Deepavali keekeeekk