Monday, November 15, 2010

Anak Omak Sayang

Salam manis umpama madu dari BSB yg skg berada di utara Malaysia. Kengkawan masih ada lagi yg bercuti di kampung macam BSB ker?Macamana dengan aktiviti hari raya korban kali nie. Jangan makan banyak sangat daging okkk, nanti kena darah tinggi pulak. Walaupun bercuti tapi BSB tetap nak masuk juga N3 pasal Hari Penyampaian Hadiah kali ke-10 di Sekolah Qistina. Bukan apa teringat zaman BSB masa sekolah dolu2, dulu mak yg datang tengok kita, skg kita pula dtg tengok anak kita pulak. Adooohhh cepatnyer masa berlalu dah besar puteri mama nie. Okk nak citer balik pasal anak mama nie. Kami ingat kami org paling awal yg sampai kat Sekolah Qistina rupa nyer bila kami sampai jam 7.40 dah hampir penuh dewan terbuka nie punya ler ramai parents yg hadir. Cari punya cari seat dapat ler yg belakang tapi tak ler belakang sangat ok ler tapi jauh sikit dari stage. Mari ler intai pic nie:-

Antara parents yg hadir, tapi rasa bukan semua yg hadir kalau semua mahu sampai ke pagar sekolah nie.

Pengetua Sekolah Puan Zubidah tengah berucap. Tegas dan garang tueeee..
Persembahan pertama Choral speaking.
Yang nie persembahan Tarian Tradisional 1 Malaysia.
Persembahan drama dari murid2 tahun 5 & 6
Comel nyer budak2 nie tengah menari tarian cina.
Ini pulak tarian Pahang, yang berbaju merah hati tue Nadia, yang Qistina suka sangat kat dia.
Qistina tengah mengambil sijil 5A tahun 1. Kurusnyer anak mama nie.
Qistina & Qaiser tengak beraksi. Tahun depan abang pula masuk tadika.
Qistina tak habis2 memuji taman batu nie kat kami semua.
Lepas Qistina ambil sijil kami lepak jap sebelum balik.
Lepas semua murid pra sekolah dan tahun 1 & 2 ambil sijil, dah tinggal banyak nie jer parents yg lain semua dah balik.
Begitu juga dengan kami angkat kaki ler juga. Lagi pun BSB nak masuk kerja nie. Qistina tak habis2 bercerita pasal sekolah dia ada itu ada ini, dia suka sangat bila kami datang. Harap2 tahun depan dapat datang lagi...so kengkawan selamat bercuti dan semoga gembira bersama keluarga tersayang.....ADDIOOSSS

5 comments:

Yan said...

Laa.....anak u duk sekolah ni ke.. AKak deal dgn sekolah ni almost 9 years dah..

Abah Yie & Ummi Na said...

tahniah untuk Qistina :)

moga berjaya lagi pada masa akan datang....

Abah Yie & Ummi Na said...

tahniah qistina :)

moga berjaya lagi masa akan datang ye..!!

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

Salam kak yan, anak kak yan sekolah usj 12 ker?

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

Tq ummi,tahun 1 jer ada dkt 50 org dpt 5A. Tahun dpn tak tahu ler Qistina dpt berapa.