Friday, November 12, 2010

Kayns Resort, Port Dickson (part 1)

Salam kengkawan blogger, kengkawan opis, family & semua makluk yg berada dibumi ini. Kali nie BSB nak share dgn kengkawan pasal percutian "Grafik's Days Out" yg dianjurkan oleh Grafik Department untuk En Iddris Nek Sulaiman sempena persaraan beliau. Setelah berkhidmat selama 39 tahun di UMES, setia sungguh abg Iddris nie kan. BSB tak tahu ler, kalau dpt offer lain rasanyer mahu ku tinggalkan UMES nie...heeehhhee tapi siapa ler yg sudi nak ambil makcik yg semakin kerepot nie... Kami menginap kat Kayns Resort, Port Dickson, 2 hari 1 mlm jerrrr. Ngaper ler idok dibuat 3 hari 2 mlm ekkk? itu Mem Besou kena jawab, tapi itu tak penting yg penting semua yg dtg happy & enjoy dannnnnn yg paling penting sekali org yg diraikan gembira dan akan pulang dgn kenangan yg paling indah dlm hidup dia....layan

Tue diaaaa Kayns Resort, Port Dickson yg terletak di Pantai Teluk Kemang. Berhampiran Ancasa Resort. 15 minit dari Pekan Port Dickson itupun kalau tak jem lerrr.

Kalau tengok dari jauh atau dari luar memang class gitu, tapi bila check in, masuk bilik emmm ok lerrrr. Org dah tempah, free lagi. Masuk jer lerrr. Kalau tak mahu BSB check in Resort lain.

Bilik memang besar ler, boleh bawa masuk 5-6 org dewasa, tapi perabut kat dlm bilik semuanyer perabut lama zaman kuno duluuuu. Tak tahu ler kalau bilik lain perabut baru, idok ler BSB tahu. Siling dlm bilik air berlubang2 nasib baik tak ada mokcik tikus keluar cari makan...tapi tak per ler bukan duduk sampai seminggu pun, 2 hari jer pun.BSB layan jer leeeee.
Aksi Qistina atas katil. Pihak resort beri bantal dan tilam extra kat BSB maklum ler katil tue kecik tak boleh semua anak2 BSB nak tidur ada katil nie, kang ada yg menonggeng jatuh kang. BSB try minta towel extra kena charge ler pulak, nasib baik bawa towel lebih. Saja jer nak minta nak buat alas kaki depan pintu bilik air. Rasanyer kalau kat 5* hotel free jer tuala tue...layan jerrr leeee.
Mari layan pic di kolam renang Kayns Resord. Kolam renang nie tak ler besar sangat pun, boleh lerr tueee...
Apa ler abang Qaiser nak buat tue..
Yang pasti Abang Qaiser dgn Kakak Tina paling happy mandi kolam renang nie. Mandi timeee.

Gosip timeeee makan2 minum2 jemput semua. Staff2 Grafik nie memang rajin dan pandai masak sampai BSB tak tahu nak ambil yg mana satu. Tq kengkawan memang sedap walaupun simple jer makanan tue.
Antara juadah yg dibawa oleh staff Grafik. Limau pun adooo, manis pulak tueee. siapa ler yg bermurah hati beli limau nie. Terima kasih kkk. BSB bawa perut jerrr jgn mareee.
Qistina tengah melayan percikan air terjun.
Qaiser mandi sampai tak mahu naik lerrr, dah sejuk mengigil2 pun tak nak naik lagi.
Abg dgn kakak sibuk mandi kolam, adik pulak sibuk makan.
Aksi simanja adik Qaheer dgn Hubby.
Bila redup sikit kitaorg pergi mandi laut pulak. Laut belakang resord nie jerrr.
Yang nie aksi Aida bermain futsal pantai. Bukan apa tue kemaruk nak main bola ler tueee. Hari tue ajak joint futsal tak nak...
Aksi adik bermain dgn ombak di pantai.



Tengah pakai life jeket nak naik banana bot. Kat sini naik banana bot cuma RM50.00 jer sebab dah petang kata tokey bot dapat discount ler tueee.
Byeee...byeee...byeee aksi mereka2 di atas banana bot.
Ini ler tempat nak buat BBQ malam nanti. Jgn ler hujan kalau tak mahu makan daging & ayam menteh ler kita.

Sedap nyer bauuuu..ayam ado, daging ado, udang ado macam2 ado lerrr...
Juadah Diner kami malam nie, nasi goreng, mihun goreng dan lain2.
Semua sibuk makan, Qaheer sibuk menggemas kerusi, tak habis lagi majlis nie yang Oooiiii.
Jenggg jenggggg BSB dapat hadiah. Walaupun kecik tapi abang tak sabor2 nak buka hadiah tue.
Puan MC kita malam tue berpantun2 pulak. Tak per janji pantun sendiri bikin okk.
Puan Aida tengah mencabut lucky draw, rezeki siapa ler malam nie agaknyer...
Ini ler orang yg diraikan Abg Iddris bersama isteri tercinta bertudung purple tue bukan yg tudung hitam tue kkk.
Ini ler ahli keluarga Abg Iddris Nek Sulaiman.
Barisan org kuat yg menjayakan "Graphic's Day Out" nie. Ada lagi tapi tak sempat nak ambil pic, maklum ler sibuk melayan putra putri BSB. Terima kasih kengkawan, memang class ler percutian nie walaupun bilik hotel jer yg cikit kurenggg, tapi tak per tiduq nyenyak gak. So nantikan sambungan "Graphic's Day Out" next N3 dari BSB...ADIOSSSS

7 comments:

MamaYatie said...

bestnya holiday!!selalu kalo ke pd saya tak penah bermalam

mama qistina said...

dah lama tak kesana...kalau pegi sana pacak kemah jele...tak pernah sewa hotel kat situ...

Yan said...

Hotel2 kat mesia mmg cam ne.. Susah nak maintain.. menyedihkan kalau nak advertise kat member dr luar...

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

Mama Yatie:Saya pun selalunyer tak pernah bermlm, balik hari jer. tapi syok gak kalau overnight kat PD nie, happeing gak. Try lerrr

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

Mama Qistina:Resort Kayns yg kami check in murah jer. Kalau tak salah siap b'fast, lunch cuma RM120 jer. try lerr

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

Kak yan,tengok dlm web site memang class. tapi bila tengok bilik hampehhh...padan ler murah.

nieda said...

bestnya holiday...bbq huhu