Monday, November 15, 2010

Selamat Hari Raya Korban

Salam Aidiladha kepada semua pembaca Be Simple Beb. Aidiladha disambut ketika umat islam pergi membuat haji di Mekah, mengunjungi Kaabah dan melakukan korban sembelihan. Hari Raya haji atau hari raya Qurban bererti pengorbanan, disebalik kisah Nabi Allah Ibrahim a.s dan Nabi Ismail a.s adalah simbolik kpd pengorbanan. Qurban & Udhiah bermaksud menyembelih haiwan yg tertentu jenisnya drp ternakan yg dikategorikan sebagai al-an'am iaitu unta, lembu, kerbau, biri2 dan kambing. Walaupun raya haji cuma sehari tapi BSB balik kg seminggu gak, bukan apa nak buat Akikah untuk Qaheer. Mesti ada yg tak balik kg kan macam Ciksue(betul ker) yg tue jer yg BSB tahu yg tak balik kg. Yang lain BSB tak sempat pulak nak tanya. So kalau balik kg tue drive baik2, jgn bawa kete laju2 sangat nanti kene saman. Jaga diri dan semoga selamat sampai ke destinasi yg dituju dan selamat kembali berkerja. Selamat Hari Raya Aidiladha dan Selamat Bercuti...ADDIOSSS.

6 comments:

Hanis Azla said...

salam aidiladha juga..

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

Tq Hanis

EL MARIACHI said...

salam aidil adha...dah qurban/aqiqah ker ?

ANAK ABU HASSAN said...

Umie nak tau bila upload gambar ini-jgn mkn gaji bute le.

Aku-cuma rasa iri sikit sbb ak tak blog dan lately ni mcm-mcm happened.

Intan kata-aku ngantuk la slps bgn kul 6pg.

Awal kat-aku sakit perut period ko?

Eda dgn dos-keluar beli ked

Inilah ari raya haji keluarga Abu & Rokiahy

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

Mie: aku punya part hari jumaat nanti lerrr.

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

Umi: hang nie meroyan dlm blog aku kerrr..tak pe aku benar kan sbb hari nie hari raya. Siap beli kek lagi jeleous BSB tau..