Friday, October 29, 2010

Tunggu!! Jgn Meletus lagi!

Salam kengkawan dan pemerhati BSB, apa citer hari nie. N3 hari nie BSB nak citer tentang Gunung Merapi di Yogyakarta, tiba2 BSB teringat pula masa BSB pergi bercuti ke Yogyakarta 2 tahun lepas. Masa tue sempat juga ler kami lunch di kaki gunung Merapi. Pemandangannyer memang memukau mata dan anginnyer yg sepoi2 bayu sungguh nyaman. Masa tue BSB risau juga kalau2 tetiba jer gunung nie meletup...dah ler masa tue BSB berbadan 2. Tapi BSB diberitahu oleh Tours Guide yg gunung Merapi nie dah lama x meletup. Nasib baik baru bulan nie ianyer meletup kalau tak mahu dah jadi abu macam ikan bakar yg BSB lunch kat kaki gunung tue. Tapi apa2 pun memang enjoy masa kat sana, barang murah, makanan padang yg best dan penduduk yg ramah. Malas nak citer kisah lama mari intai pic nieee...

Ini ler ghopa nyer gunung Merapi yg tengah marah kat siapa entah lerrrr.. yg pasti ia tak marah kat BSB okkkkk...

Disini ler kami menjamu selere ikan bakar ala2 gunung Merapi meletusssss...
Dah kenyang kitaorg possing okkkk Ciksue.
Dikaki Kuil Borobudur....nuuuuuu jauh lagi nak jalan nie, larat ker BSB nie?
Sampai pun BSB, ponat gilor den dibuek nyor..
Dengan gaya kami yg tersendiri diberi nama "Gaya Syok Sendiri"
Ini ler Pak Guard istana Kraton, ganteng enggak?
Kita berehat sekejap dgn kitkat...Merah gitu makngah.

Berlatar belakangkan bandar Yogyakarta dipagi minggu, sebelum berangkat pulang ke K.Lumpur. BSB amat bersyukur kerana sepanjang berada disana tiada kejadian yg tidak diingini berlaku walaupun BSB berbadan 2, cuma penat bershopping jer ler. BSB berharap kepada mangsa2 gunung Merapi tabah menghadapi dugaan hidup....ADDDIOOOSSSS.

11 comments:

EL MARIACHI said...

alamak...Blog Fad dah melangkah ke satu pembaharuan...tahniah Fad...I loike...

Yan said...

kawan k yan n family makcik baru je p 5 bulan lepas. Cite bagai nak rak pasal Merapi ni. siap amik hotel kat area situ.. berangan gak nak p.. now dah meletus.. hampa je rasa..

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

Mie:Itu semua atas pertolongan kau gak, tq mie.

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

Kak Yan:Tak per ler kan yan lain kali boleh p lagi.Tempat lain byk lagi boleh g kak yan, Bandung atau bkt tinggi ok gak?

Cik Sue said...

asal ler ko tempek gambor aku yg gumuks tue arrr....tension ko yg ngandung aku plak terlebey2 uhuhuhuhu..sib baik skrg dah maintain blk...

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

Ciksue, tue bukan gemok tapi montel.

EL MARIACHI said...

aku suka entry kau tu haaa...berbeza sikit dengan entry yang biasa...

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

TQ mie, ideal ciksue sebenarnyer.

nieda said...

huhu..bestnya dah sampai indon. sib baik time tu nk meletup lagi

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

nieda:masa saya pg memang belum meletup tapi saya yg meletup..sbb 2 bulan lepas tue saya bersalin.

EL MARIACHI said...

iya ker...kadang kadang tajuk entry dah buat kita nak baca kan?