Monday, October 18, 2010

Geram+Marah=Penat

Salam dan Selamat pagi Malaysia hari ini...apa kabar kengkawan. BSB & family alhamdullilah. Macamana dgn weekend kengkawan. Mesti ada yg p kenduri kawin atau jln2 bersama keluarga, atau pun ada yg sibuk membersihkan rumah betul tak? Kali nie BSB nak share citer pasal 2 hero BSB yg dah pandai guna alat tulis. Sebelum nie BSB selalu dengar Hidup Kena Slumber citer pasal anak2 dia yg suka menconteng dinding rumah. BSB selalu ketawa jer...tapi kali nie kena kat BSB ler pulak...my hubby cuma senyum jer bila tengok drawing cun meluncun nie kat dinding rumah.
So mari ler BSB nak tunjukkan drawing tue...

2 orang hero BSB kena denda lap balik semua drawing yg telah dilukis oleh pelukis junior nie.


Ini ler dia pelukis junior merangkap cikgu lukisan utk adik(Qaheer) Nama pelukis yg tengah namanye meningkat naik nie..Qaiser Azman, umur 4 tahun 4 bulan.

Drawing nie siap dilukis dgn color pencil lagi...rasanye nie adik yg lukis kot.
Drawing kedua dah ada rupa macam alien ler pulak...yg nie mesti abang yg lukis Satu hari satu malam gak ler BSB kena cuci semua drawing yg melekat kat dinding rumah BSB nie...EEEeeee geram+marah=Penat. Nak marah sangat kat 2 hero nie pun tak boleh juga, sebab melalui melukis ler mereka berdua belajar untuk berinteraksi dan meluahkan apa yg terserat di fikiran mereka...apa pun BSB kena pastikan lepas nie kalau nak melukis mesti atas kertas. So ada tak kengkawan semua cara nak mengatasi masalah BSB nie..macamana yeee nak marah sangat pun tak boleh......tolong!!!tolong!!! aku didalam dilemaaaaaaaaaaa.....(ikut nada lagu KRU)...c u next N3...ADDIOSSSSS

10 comments:

Ati Masrif said...

apakata suruh dia org draw dlm bilik sendiri aje

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

Ati Masrif:cadangan Ati ok gak? Conteng kat bilik sendiri kan...tq for idea.

EL MARIACHI said...

apa nak susah cuci...kasi cat balik ler seperti yang biasa aku lakukan...hehehehe...

Yan said...

apa kata u p IKEA dan belikan drawing paper. suruh diarang conteng sesungguh. Akak buat kat my boys cam tu je.

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

El Mariachi: Aduh mie aku dah tak larat nak cat lain bukannya murah mie kos cat dinding nie..

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

Kak Yan..Tq beri cadangan tue. Tapi bebudak nie suka conteng kat dinding sbb tak ada limit. Boleh conteng dari hujung tingkap sampai hujung pintu...tapi boleh try gak idea kak yan tue.

MamaYatie said...

tak pun belikan dia org white board satu sorang...nah amik..conteng sepuas2 hati..nak padam/conteng byk mana pun tak kesah...hihi

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

Mamayatie:tq beri cadangan...bebudak nie yatie suka lukis kat dinding sbb x ada sempadan. kat white board kecik tak boleh nak lukis benda2 yg besar,itu yg jadi masalah saya..tapi tak pe nanti saya carikan white board yg besar sikit...tq

SYaMiLa said...

budak2 tu nk bagi dinding rumah mamanya cantik sket...he3...tak de la kosong je kan...

Recent Post "Project Batal…Window Live Writer…"

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

Syamilah: budak2 tue conteng memang suka, tapi kita yg nak padam tue yg berpeluh dibuatnya...