Friday, October 15, 2010

Masak2 Makan2

Salam hari Jumaat kpd pembaca blog BSB, kpd pengkritik tetap atau yg tak tetap atau yg touch & go (ada ker org baca nie) semoga semua nyer sihat. Kengkawan weekend nie buat apa? Apa!!! nak p kenduri kawin.. bagus ler kita memenuhi undangan atau hajat kawan2 kita...N3 kali nie BSB nak share dgn kengkawan pasal sendiri masak sendiri makan, Hari Rabu baru2 tue BSB & The gang buat makan2 utk kitaorg 4 org jer...syok sendiri. Kami masak utk b/fast dan lunch sekali. Makna nyer hari tue kami x keluar lunch kat luar lerrr...mari ler intai apa yg kami masak.

Perbincangan hangat pagi nie...caper punya masakan paling sedap....x payah bising2 ler caper punya paling sedap, kita makan dulu... Perut kenyang baru boleh buat kerja...betul tak?

Nasi impit nie Eza yg rebus dgn telor, Cheq masak mertabak meegie (sori x ade pic ler pulak) Ciksue bawa kuah kacang (+ daging tapi tak rasa daging pun, sori jgn mare ciksue) dan BSB masak kuah lontong.

Tengok ler tue kuah lontong BSB masak pukul 6.00 pagi tau...kalau masak malam takut basi sakit perut ler pulak kawan2 BSB...Jebat kau adoooo...

Setelah dicampur keseluruhan masakan yg dibawa tadi, ini ler hasil nyer...Lontong 4 sekawan. Ini kalah lontong makcik Noor yang kat medan selera tue...jemput tengok kengkawan....ADIOSSSS

8 comments:

aina said...

BSB aina bace n3 nih..hehe meriah u

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

Aina tq baca N3 BSB yg tak seberapa nie..jemput dtg lagi.

Yan said...

Salam Fad,

sometimes akak miss nak makan lontong yang simple cam ne. Selalunya kitarang masak yang bubuh rempah..

Yang macam fad buat ni, akak suka makan dengan sambal tumis bilis je. Besttt kannn..

Ati Masrif said...

best bila dapat kwn2 yg sekepala...

jemput dtg komen dirmh kita pula BSB ;)

aina said...

bsb..hari-harila aina singgah blog bsb..hehe....sbb aina suke bw...

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

Kak Yan, tq for visit BSB.Nanti boleh ler akak masuk N3 lontong yg akak masak pulak.

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

Ati Tq 4 visit BSB.Memang kami satu kepala tapi kekadang gaduh gak? tapi x ler berpanjangan.

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

Aina Terima kasih daun keladi esok2 dtg lagi..Terharu nya BSB bawa komen Aina.