Monday, November 21, 2011

Penat...loooo..

Assalamualaikum...dan salam manis buat peminat BSB. Jom ikut BSB g Team Bonding nak tak? BSB panggil team bina semangat bukan team bina badan tauu..hehee. Kalau uorls nak tahu nie ler first time BSB g team bonding macam nie..sebelum nie tak pernah ler pulak company BSB buat team bonding2 nie...dah berkurun keje kat sini....ini ler pertama kali nak rasa team bonding nie ahhh????apa2 pun memang best gilerrr...rasa nak ikut group B g lagi sekali lerrr...boleh ker?Kami bertolak dari opis jam 9.00 pagi dengan bas. Sampai kat Corus Paradise, Port Dickson pukul 11.30 pagi. Terus check-in kat dewan tau bukan kat bilik. Pukul 4.00 petang baru dapat masuk bilik nak berehat2....aduhh dah penat nie!!!! Kat Hotel Corus nie ramai kakitangan kerajaan yg berkursus kat sini...BSB seperti biasa ler dapat satu bilik dgn Ciksue lerrrr apa lagiiii...bilik BSB besar dan bersih. Jom layan mata dulu dengan gambo makan2 kat Hotel nie dulu ekkk..jgn mareee... Sate mesti ada punya..tapi keras dah sejuk... Yang nie siapa cepat dapat laici kalau lambat dapat jeli jer lerrr.... Rojak..emmm sedap gak!!! tapi ciksue kata tawo bebebor..entah ler. tekak teman ok jerrr..Pilihan BSB masa mula lunch kat sini...emmm tak menarikkan? entah ler tak ada selere lagi nak makan..tunggu lerIni yang BSB gemor bebebennnooooorrrrrrr....BBQ. Siapa yg tak attend Team Bonding nie memang rugi...Cheq tengah ambil rojak buah...tapi pes nyer pedas sangat. Kalau kurang sikit pedas mesti sedap tauuu...salad pun sedap rangup sangat... Teman semeja BSB...kek yg bercolor hijau nie dari kami dtg sampai ler kami nak balik itu jer kek yg dihidangkan buat kami.... Aksi teman2 BSB bila dah kekenyangan...lepas nie nak lepak kat mana ekkk??? Jebat tengah menikmati mihun sup...apa macam sedap tak? Bior BSB jawab "sedap hingga tak perasan ada org ambil gambo" Aksi sebelum masuk dewan dan ZZZZZZZzzzzzzzzzz...heehhee tipu jer... Macam catwalk ler pulak mamat nie? Nie ler gambo hotel Corus...kat belakang tue ler tong biru yg kami akan gunakan nanti utk buat rakit... Cabaran yg paling mencabar minda & fizikal kami semua, membina rakit dan merakit ke laut lebih kurang 50 meter kottt...tak pasti ler pulak. Standby nak turun ke laut...Sori gambor tengah merakit tak ada...sbb tak dpt ler nak membawa HP kapuk nie ke tengah laut nanti HP sakit pulak...nie gambo lepas merakit. Penat2 pun sempat lagi nak bergambo kan?


Ok sampai sini dulu N3 BSB nanti BSB sambung part 2 kkkk...banyak lagi nie nak upload gambo tapi stop sini dulu kkk...taataa titiit tuuu & adios..

13 comments:

Zefa NorAsmara said...

Dulu pernah gak g kursus kena buat rakit.. Tp masa tu Maryam ada dlm perut.. jadi duk tepi je la.. hehe..

aZuMaya said...

salam bsb,,,bagus2 n3 ko tak sama dgn cik sue,,maksud dari segi picture nyerr..actress nyer tetap sama

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

Zefa:memang best sangat masa belajar buat rakit dan menrakitkan ke tengah laut...

Cikrin:pusing2 org tue jer lerrr..

sahromnasrudin said...

klu pi corus hotel, leh kurus tak hahahahaa

MamaYatie said...

bestnya dapat kursus..saya suka sangat tp since keja kat co ni habuk pun tarak..huhu

MulutPayau said...

wahhh...bestnya dapat kursus macam ni...tak pernah merasa lagi naik rakit....

Cik Sue said...

ko kalau makan mmg no One...

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

sahrom:hehheee bertambah kg ada lerr...

mamayatie:dah keje berbelas tahun baru kali nie dpt g...

MP:memang best gilerrr..

ciksue:tekak aku nie sedap jer rasa nyerrr...

Kakzakie said...

Dah makan-makan-makan.. barulah team buat apa yg sepatutnya. Lepas tu makan-makan-makan lagi betul tak BSB.. Syok kan bila badan dan bina semangat sesekali...

atIEsAyAnGkAmU said...

sedap2 menu akak nih....syioknyer...
btul2 bina semangat neh...hihihi

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

Kakzakie:memang betul..akak memang pandai..

Atie:bukan bina semangat tapi bina badan..

cik puan pe'pel said...

inila peluang pare ibu dan para isteri yg bekerja..dapat release jugak same officemate kan.. cer dok uma tak merase kate ko....

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

aina:betul2 kat sana masing2 dah jadi bujang balik..hehee