Wednesday, November 09, 2011

naper ekkk!!!

Assalamualaikum,

apa khabar kengkawan?

Banyak dapat daging korban...heheee kalau banyak beri sikit kat BSB.

BSB dapat gak merasa daging korban, kawan BSB beri...tq so much cheq.

Uorls nak tahu tak BSB masak apa petang sabtu hari tue?

kira nyer petang sebelum raya...

jom p intai jap...

Orang lain sibuk masak ketupat, lemang, rendang...tapi BSB masak cheese cake !!!!
Tapi cheese cake BSB tak jadiiiii...tiong!!! tiong!!! tiong!!!!

Sebab BSB tak masukkan geletin dalam cheese cake nie,

so cheese tue tak mahu keras.

At last BSB masukkan dalam tempat beku.

Apa lagi dah jadi macam ais batu lerrr..

keras ko !!! hahhaahh

tapi akak Tina makan gak...cheese cake yg tak jadi nie....

mana nak cari geletin halal ekk? susah kan nak jumpa.

Yang tak ada tanda halal ada ler jumpa...

eeeee!!! takut pulak nak beli.

Next time BSB try lagi sekali bila bff nak tolong belikan?

try jgn tak try....

tataa tiiti tutuuu & ADIOSS.






17 comments:

Zefa NorAsmara said...

Jenama halagel ada gelatin.. halal.. tp kita pun tak tau nak beli kat mana..

mama maman said...

agar2 tuh bukan gelatin ke..?? hhheee.. tp xsure halal ke tak..

diana said...

yang penting berani mencuba..kan??
rupa lawa dah tu..:)

Amiizaa2001 said...

nampak sedappppppppppppppppppppppppp:)

Yan said...

Kat GIants ada Halalgel.

Cuba lagi..

atIEsAyAnGkAmU said...

tkpe kak..
try n error tu kak..
tp tetap delicious...

Rinna said...

Wow cheese kek.. nampak cam jadi jerk.. :)

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

zefa:org kata kat Giant ada jual..

mama mamam:bukan..tapi ada org kata boleh gantikan dgn agar2 serbuk.

diana:tq..ruper ada tapi rasa kureeennng sikit.

Amiiza:rasa,kureeenggg sikitttt ...

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

Kak Yan:tq so much...

atie:rasa nyer kureng sikit lerrr..
tak macam yg jual tue..

Rinna:jadi... tapi cheese tak mahu keras.

Dalila Hamid said...

ish... sedap.

(Lizz) http://www.mummycute.com/ said...

wah jealosu nak blajar gak la...buat cheese cake...masalah saya mmg fail buat cake tu yang malas nak buat...

aZuMaya said...

salam bsb ,,,patutalah cik sue beriya riya nak try buat cheese cake,,ghupernyer dia nak lawan dgn hang ..hahahhahahahhaha,... nanti ko tunggu yea n3 cheese cake blueberry aku yea,,,,, tungguuuuuuuuu

nieda said...

oklah tu..cuba ikut resepi yh x guna gelatin plak

MulutPayau said...

rajin BSB mencuba...tak pe, lepas ni sure mnjadi punya...tapi kek yg BSB buat tu nmpk cantik...

Pia said...

"wahh tahniah bsb sbb berani try,tk berapa nak jadi takper cuba lg lain kali..akak pun lom penah buat kek cheese ni..."

Hanis Azla said...

di mata saya mcm dah menjadi cheese cake tu.. kagum dah ni sebab saya tak berani nak mencuba buat cheese kek sendiri..

cik puan pe'pel said...

BSB nanti dah jadik ajo aina buat yer..bagi resepi..