Friday, November 11, 2011

aidiladha

Assalamulaikum...

dan salam manis semanis kek coklat yg BSB makan hari tue..

Raya Haji hari tue BSB berkumpul di Kajang bersama adik beradik semua.

Uorls nak tahu tak BSB masak nasi minyak dgn salad ko...

class gitu, pagi raya makan salad kan?

udah ler malam raya masak cheese kek yg tak jadi tuee...

Kek coklat mesti ada...my mum favorite...

Nampak tak nunnn....

yg hujung tue nasi minyak BSB.

Yang nie baru sikit ada lagi satu periuk besar BSB masak.

Pukul 4.00 pagi dah bangun nak masak nasi minyak..

heheee yg depan tue salad be simple beb....jemput kengkawan...

Lemang Mak Eda belikan tepi jalan jerrr....

rendang ayam mak ana masakkan.

Sedap tau hingga menjilat jari..

Sepinggan nasi minyak berlaukkan daging masak hitam (my mum yg masak)

daging kurma (mak ana yg masak)salad i lerrr...
Kek birthday Adik Dos..yang ke 17 tahun.
SELAMAT HARI JADI DOS..
SEMOGA IMPIAN MENJADI KENYATAAN..INSYAALLAH.
Birthday boy nak tiup lilin....

Lepas menjamu selera kat rumah mak..

kami sekeluarga g terjah rumah MIL adik BSB kat Tanjung Malim.

Kami dijamu sup gearbox...

Sup nie BSB tak gemor sangat sbb banyak lemak isi daging nyer tak banyak pun...

udah ler awak tue lemak berlapis2 nak ditambah lagi dgn lemak lembu nie pulak....

Kari daging korban....pehhhh sedap..manis lagi rasa nyerrr..

kalau dapat cicah dgn roti sedap nie...bungkus boleh ker tuan rumah?

Yang nie lagi sedap....sambal ikan bilis + petai....pehhhhh

sedap nyer sampai tak boleh nak cakap bebbb...

Bersusah payah adik BSB Mak Intan nak korek isi daging nie ahhh!!!

Siap kena sedup lemak dalam tulang nie yg BSB tak tahan tue?

sedap ker intan?

Intan kata lemak jer kat dalam tulang nie...

Birthday boy jer yg pandai makan sup gearbox nie...tolong abaikan gambor dibelakang nie ekk?

My mum Puan Rokiah Musa, tengah tersandar kekenyangan di hari raya Aidiladha.

Lepas nie mak kena diet lerrr...

Kami bertolak balik ke Shah Alam pukul 6.30 petang.

dan sampai Shah Alam pukul 8.00 malam.

kiranya nyer tamat ler acara makan2 sehari di hari raya Aidiladha 10 Zulhijah 1432H

Ok jumpa lagi nanti.

Selamat berhujung minggu dan tataa tiititi tuutu & adioss...

11 comments:

aZuMaya said...

salam bsb suka tgk pic mak hang,,, sejuk mata memandang

ummu muhammad said...

kak BSB jeles betullah orng yg pandia buat kek ni..kite tgk mcm mustahil je nak buat sendiri hehe

p/s: patutlah anak2 akk BSB mcm mat saleh..mama die santek..tgk kt blog CS ;)

Yan said...

tu diaaaaa.. siap berstraw tu...lemak nya kan..tapi besttt..

atIEsAyAnGkAmU said...

salam hujung minggu kak..

yang paling menawan jiwa raga yg pastinyer sup gearbox....sambal petai..uuuiii..kecur tgk eh...hehehe

Cik Sue said...

Cik Kiah nampak muda laaaa...Ingat akak BSB tadi...heheheh

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

Cikrin:terima kasih

ummu muhammad:kek tue adik akak yg beli kat kedai kek.

KakYan:memang best tapi lepas tue kena diet lerrr...

atie:akak paling suka sambal petai pehhh...

ciksue:nie kalau cik kiah dengar nie suka bebenor ler nie!!

sahromnasrudin said...

selamat menjalani SPM untuk besday boi tue erk..:-)

(Lizz) http://www.mummycute.com/ said...

wah seronoknyer makan2kemainbanyak lagik hidangan...

Myra Jay said...

Sedapnyer kek coklat tu :-)


Pergghhh part sedut lemak tu yang tak tahan..

Myra tak reti hirup cenggitu kak, tapi orang kata sedap ;)

cik puan pe'pel said...

ishh ape rase lemak tu yer?? eiikkss

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

sahrom:tq

Lizz:makan ramai nie memang best sedar2 habis jerr

MJ:byk lemak...tak sedap ponnn

aina:tak sedap ponnn..