Monday, January 30, 2012

jalan2 cari makan

Assalamualaikum...

dan salam ceria dari BSB.

N3 hari nie BSB nak citer pasal makan2 kat Jeram, Kuala Selangor.

Dari Shah Alam lebih kurang 45 minit sampai ler kat Jeram nie...

Kami singgah kat Aroma Ikan Bakar, Pantai Jeram.

Restoran nie memang terkenal kat Pantai Jeram.

Kami sampai pukul 5.00 petang tapi orang dah ramai dahhh...

Mula2 kami nak duduk makan kat pondok buluh betul2 kat tepi pantai...

tapi dah penuh daaa..

so kami duduk kat meja biasa jerrr lerrr...

orang kata kalau datang malam kena "Q" betul ker???

Lepas order apa yg patut BSB bawa kid's tengok2 laut jappp..
Ini ler ghuper nyer pondok buluh yg dah penuh tueee ahhh...kalau duduk kat pondoh nie kena extra charge tauuu!!!!

lepak jap sementara tunggu order siap kita posing dulu kat sini..
Nak mandi tak bolehhh lerrr...berlumpur air kat sini.

Suasana Restoran Aroma Ikan Bakar...

Minuman sampai dulu...kami order air fresh oren 1 jug dgn air kelapa muda 3 biji.

Akak Tina memang gemor air kelapa muda, tapi tak pandai nak korek isi kelapa..

Order dah sampai kami makan dulu ekkk...

kami order udang goreng butter, sayur hailan, sotong goreng tepung & ikan bawal putih masak stem 3 rasa.

Kat sini seafood nyer memang fresh gilerrr....

hegar nyer boleh ler tak ler mahal sangat ponnn..

Lepas makan kami ronda2 kat jeram....

masa kami sampai sini ada pasar malam ler pulak..betul2 kat tepi laut...

Angin memang kuat kat sini..ramai org dok main layang2..

Macam2 hasil tangkapan ada dijual kat sini.


Tengok ler pasar malam nie betul2 tepi laut kan????...

Mykids nak mandi...tapi tak bawa pakaian extra...

tak plan pun nak mandi kat sini...

so next time kita datang lagi kkkk..

tapi air laut kat sini ombak nyer kuat bebenor lerrr..

takut gak BSB tengok....

ok BSB stop sini dulu...jumpa lagi nanti..tataa titii tuuu..adiosss..

15 comments:

diana said...

isi kepala ke isi kelAPa>>
heheheh

Rinna said...

Menarik laa BSB.. tak penah sampai lagi.. :)

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

diana:hhehhee wrong typing daaa...

rinna:weekend nanti boleh ler try g sana...

MulutPayau said...

seronoknya dapat makan2 ditepi pntai....

Ummu Muhammad said...

sdp tak kak bsb? tgk payung pasar malam tu macm nak terbang je :P

sahromnasrudin said...

assalamualaikum kak...

brp regfenya utk semua lauk itu??

kak lalu latar ya

atIEsAyAnGkAmU said...

Wahhhh akak bestnyer seafood time!!...

EL MARIACHI said...

best...Jeram memang best nak best lagi gi Kuala Selangor...haha...boleh naik bot tangkap ikan sekali

Zefa NorAsmara said...

Tiap2 minggu lalu Jeram, tapi tak pernah singgah sini pun. Macam menarik utk disinggahi ni.. :D

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

MP:sedap tapi hage nyer pon sodapp..

Ummu Muhammad:kat sini seafood memang fresh tapi mahal ler sikit. angin memang kuat kat tepi pantai nie...

sahrom:tak saya ikut puncak alam & jalan lama..

atie:memang best..sesekali boleh lerr...hari2 bengkok dikkk..

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

Mie:dah selalu sangat g k.s'gor. naik bot tak boleh mykid's takutttt daaa..

Zefa:Aroma ikan bakar nie ok tapi mahal sikit...masa saya g hari tue saya tengok sampah byk bebenor... tue yg tak berapa syok tue..

aZuMaya said...

NAK LAGI BEST DTG KG CIK SUE ,... LAGI BEST KALAU CIK SUE SPONSOR,,, MEDAN IKAN BAKAR SEBELAH UMA CIK SUE,,JERRR

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

cikrin, aku bukan apa....ciksue tak pernah pelawa pun...cikrin bila pula nak ajak?

CPP said...

bestnyer BSB sefamily ni jalan saje....

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

aina:bukan selalu pun...sesekali jerr hehhee