Friday, August 19, 2011

Puan Rokiah & Co.

Assalamualaikum dan salam di bulan Ramadhan. Apa kabar kawan2 semua, BSB harap semua nyer sihat dan bahagia disamping keluarga. Udah lama BSB idok meng-update citer kat blog Be Simple Beb nie kan...dah nak bersawang dah pun...bukan apa sibuk bebenor dgn tugasan keje di opis dan tanggungjawab sebagai anak, isteri, ibu dan kak long. Jom BBS nak citer sikit pasal hari berbuka puasa kami adik beradik di teratak BSB hari ahad lepas.


BSB masak ayam goreng berempah, gulai tempoyak, kangkung goreng belacan, kari ayam,sambal tempoyak dan ulam-ulaman.Jangan mare ekkk org perak tempoyak tak boleh tinggal..sedap tauuuu. satu lagi mee bandung muar...utk my mum ler.
Yang kuning tue ler gulai tempoyak ikan kembong...nanti BSB buat N3 pasal gulai tempoyak nie ekkkk..ciksue/cikrin tak makan gulai tempoyak nie.. org Melaka ler kata kan..
Family besar BSB..tapi nie tak cukup seorg. Maklum ler dia kat Kota Bahru...jauh bebenor tak dpt ler nak balik KL. insyaallah Raya nanti kita jumpa kkk Awa.

Ramai nyer chef yang masak hari tue. Ketua Chef yg berbaju kurung hijau kuning tue... Puan Rokiah Musa my beloved Mum.


Aksi gedissss dari Cik Umi,jgn mareee...apa2 pun thank you so much umi.


1st hero BSB...org paling tak sabar nak berbuka puasa walaupun tak puasa...cam ner tuee!!


Hero kecil BSB...adik Qaheer. Sejak keluar hospital badan adik susut sikit.


Sambil menunggu azan berkumandang...kita possing dulu...jommm


Aksi nakal dari adik2 BSB....for cik Ana tq for sambal udang & sup tulang, sedap sampai Qistina hirup habis sup tulang tue....tiada yang berharga selain dari keluarga kita sendiri betul tak? so apa2 pun minggu nie nak masak apa pulak ekkk. Kalau masak nasi minyak sedap juga kan? tapi BSB tak berapa pandai sangat nak masak tue...setakat masak makan sendiri boleh lerrr...ok sampai sini dulu nanti kita jumpa lagi. insyaallah. Selamat menunaikan ibadah puasa dan selamat berhujung minggu..tataa tiitii tuutuu dan ADIOS.


10 comments:

atIEsAyAnGkAmU said...

Assalam akak..

wah meriahhnyerrr...
syiok buka ramai2 neh..

Hanis Azla said...

mmg paling best dapat berbuka ramai2 dengan family kita kan.. tgk gambar pun dah terasa kemeriahannya..

Yan said...

memang seronok lah kan bila kumpul reramai dan makan reramai. ATas meja meriah tangan sana sini amik lauk.

Myra Jay said...

Seronok bila sesekali berkumpul ramai2 kan.. Meriah je :-)

ummu muhammad said...

baru dapat perhati anak2 kak BSB..muke mat salih sume eh kak..kulit tu admire tegk mulus!

Pia said...

"hai BSB..amboi meriah nya ramai betul adik beradik..akk ni sapa pun takde kat sini...eh,ultramen tak puasa ker...hehe.."

EL MARIACHI said...

aku ingat tadi Kak Rock ofis kita...kikiki...memang best kalau jadi Kaklong ni kan...semua adik beradik pakat datang rumah kita...

MulutPayau said...

seronoknya dapat kumpul ramai2...teringat pulak pada adik brdik yg jauh...

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

atie:itu pun tak dpt nak kumpul semua.

Hanis:memang meriah sampai tak sedar habis 2 pinggan nasi.

Kak Yan:memang meriah gilerrr

MJ:memang betul..

Ummu Muhammad:Heheee tq

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

Pia:itu pun susah nak kumpul..masing2 ada commitment sendiri...ultraman pose 1/2 hari
jerr..

Mie:my mum lerr Rokiah musa..

MP:nanti raya MP dpt ler jumpa semua adik2 kan?