Wednesday, September 24, 2014

untung betui lerrrr

 Assalamulaikum..
Cuti hari Malaysia baru-baru nie anak2 BSB masuk larian di Stadium Shah Alam.
Anjuran Giant dan sekutu2nya.
Sememangnya setiap tahun Giant akan buat larian macam nie.
Berbelanja minimum 20 hinggit dengan membeli produk penaja boleh join larian nie.
Yuran pendaftaran cuma RM10 je untuk seorang.
 Pukul 7.00 pagi kami dah berada di stadium Shah Alam.
 Nie gambo lepas larian...siap ada medal ko...kalah ke menang ke pasti dapat medal..suka ler tue.
 Abang Qaiser tak sabar2 nak berlari...sabo nya yangggg...kejap lagiii..
Siap ada acara perbarisan masuk ke padang.
 Pukul 8.00 pagi acara larian kanak2 umur 4-6 tahun bermula dulu...abang Qaiser selepas tue.
 Go...Qaiser Gooooo....
 Akhirnya sampai juga ke garisan penamat....minum pelan2 Qaiser...nanti tersedak pulak..
 Tunggu jap mama nak ambil gambo.
 Pukul 11.45 turn akak Tina pulak...lari....ready akak!!!!
 Bermula di stadium dan berakhir juga di stadium...sikit lagi akak cepat..cepat...
 Daaaannn akhirnya akak dapat juga habiskan larian..walaupun tak dapat nombor top 10 ke atas..
 Diluar stadium pihak penganjur menyediakan permainan yang simple2 untuk menguji kecekapan anak2 kita..Adik Qaheer tak mahu join larian...tak pe tahun depan adik Qaheer masuk lari tauuuu..
 Qaiser bersama barangan yang telah di menanginya..macam2 hado ko..untung betul ler bayar 10 hinggit dapat macam2...tahun depan pasti mama suruh abang masuk lagi kkkkk..hehehe
 Akak tina pun dapat benda yang sama dengan abang Qaiser...suka ler tue.
Sebelum balik, kami bergambo dengan kapten Malaysia
yang telah memenangi larian bertema..
tahniah Kapten Malaysia.
Buat akak tina dan abang Qaiser bukan kemenangan yang mama cari tapi penyertaan anak2 mama yang paling utama...
sekian...adiossss..byebyebye

7 comments:

Hanis Azla said...

As-salam BSB..

acara yang sihat ni.. mmg bagus dapat join sama kan.. paling best, hadiag yg dapat berbaloi2 dgn bayaran penyertaan..

AMIIZAA said...

seronoknyaaa...mesti anak2 happy dapat hadiah banyak :):)

mama maman aka yana said...

bagus aktiviti gini.. mengalakkan anak2 serta ibubapa menjalani hidup bersenam.. hihi

εïзmummyHazaεïз said...

Suka dengan BSB.. Pandai grab aktiviti utk anak2.. Haza selalu tertinggai train

EL MARIACHI said...

terbaik fad ...keluarga sihat

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

wssalam..memang berbaloi-baloi

Amizza:dapat hadiah dan dapat kawan baru...

Yana:ibu bapa tumpang tengok je..

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

Haza:akak tak sempat nak upload before larian.

Mie:ko pon bole join gak.