Friday, September 19, 2014

Tenggol island 2

  Assalamualaikum..
Jumpa lagi dalam N3 Tonggol Island Part 2.
Jangan mare...nasib baik BSB g 4 hari 3 malam je..
kalau seminggu mahu termuntah hijau uolrs tengok kan..
 Bfast nasi dagang di medan selera pasar dungun...sebelum bertolak ke pulau.
 Nie le bot yang akan membawa kami ke tenggol...kami bergerak pukul 9.00 pagi
 Selamat tinggal dungun...
 Kami sampai di Tenggol Island Beach Resord pukul 10.00 pagi..terus ambil kunci dan check in..
 Stok makanan dan minuman sepanjang di sini..
 Pukul 11.00 pagi aktiviti dive bermula...tapi BSB lepak2 je kat pantai...
BSB snorkeling jeee..esok baru snorkeling
 Lepak time sambil tinjau2 apa yang ada di sini..


 Keesokkan hari baru ler BSB turun snorkeling...kami di bawa 3 tempat berlainan utk snorkeling.





 Nyaman dan tenang jeeee kat sini..hanya kedengaran ombak pantai..

 ko hadoooo..rasa macam nak cari satu le macam nie letak kat hall rumah...

 Hari ahad pagi kami bergerak balik ke dungun,
 Singah jap kat sini...beli kopok leee apa lagi...jom serbu..
 Banyak nak beli nie....untuk mak...anak2...SIL...BFF...saper lagi...saper lagiii....
 Sebelum gerak balik Shah Alam..kita isi perut dulu..jom
 Pekena Cendul terbaekkk...RM2.50 je satu..

Buurrrrr....alhamdullilah..perut pon dah terisi...apa lagi jom kita pulang..
pulang mari lah pulang..mari leah pulang..bersama2
sekian....adiossssbyeyeeee

5 comments:

AMIIZAA said...

BSB:tepeklah byk2 gambar blh cuci mata:):)

Zefa NorAsmara said...

Errr, walau separuh jiwa dah serah kat org Tganu, ni 1st time dengar Pulau Tenggol. Hihi.. Bolehlah lps ni bisisk2 ajak g Pulau tenggol ;-)

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

amiza:hehehe...next time bsb tepek lagi byk gambo k..

zefa:tenggol island nie sunyi sepi..just for relax ok..memang ada org ganu sendiri tak tahu kewujudan pulau nie.

εïзmummyHazaεïз said...

Besttttt. Selisih kite seminggu BSB.. Haza awal seminggu ke Tasik Kenyir

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

haza:tak ada rezeki kita nak jumpa...kalau jumpa saya kat mana2 tegur lah saya..