Friday, June 21, 2013

Langkawi-final

 Assalammualaikum...
Terima kasih sudi singgah di teratak BSB.
N3 terakhir dari Langkawi.
 Checkkedownnnn
 Pagi selasa 4/6/2013, kami sarap dulu kat restauran mamak di pekan Kuah.
Ambik ko mertabak daging..sodappppp. 
Restauran mamak tapi pekerjanya semua org melayu kita.
Makanan pun sedap, murah, cepat dan bersih.
Tapppiiikanaa BSB udah lupa nama restauran nie...heheeehhe tak dpt ler nak promote.
Lepas sarap kami terus g dataran helang..kat sini ramai pulak org korea dok bergambo..
udah rasa macam kat korea pulakkkk..perasan.
Lepas bergambo sakan kat dataran helang, kami terus g shopping. 
Sori gambo shopping tak sempat teman nak mengambilnya...
teman ada ler membeli 2 ketul pinggan corelle buat tambah2.
yang banyak teman shopping coklat jerr..heheee 
masuk jer kedai coklat rasa nak pitam tengok coklat..nak itu nak ini..
sedar2 penuh jer bakul teman
Lepas shopping kami g melawat Galeria Perdana.Tiket RM5 utk dewasa dan RM2 kanak2.

Kat sini di tempatkan semua souvenirs Bekas Perdana Menteri Malaysia..Tun Dr Mahathir Dan Siti Hasmah.
Kereta antik pong adooo...

Dari Galeria Perdana kami singgah jap kat Nusantara minyak gamat. 
Shopping minyak dan bam untuk bawa balik shah alam. 
Pukul 3ptg kami stop makan kat gerai depan airport langkawi.
BSB makan laksa ikan seqok dan cendul pulut. Rasanya boleh ler..
Hari ke 4 hari terakhir kami di langkawi. 
Balik kami naik flight... Tengok ler muka adik Qaheer yg semput.
sempat juga BSB g bawa adik Qaheer ambil gas kat hospital Langkawi .
kelam kabut dibuatnya..nasib baik tak ada apa2 yg tak di ingini berlaku..syukur..allhamdullilah.
Kat Airport langkawi...
Flight kami pukul 2.30 ptg...kami lepak2 dulu kat sini.
Muka2 yg berebut nak duduk tepi tingkap..sabor jer lerrr..
Kesian adik qaheer...penat ler ttuuueee...

Ok....pukul 3.30 ptg kami selamat sampai kat LCCT sepang. 
Tengok ler beg Qaiser yg penuh dgn coklat...heheeheee berat ker abang?
Ini ler yg sempat BSB sambar masa g Haji Ismail group...coklat kooo..
emeemmm sedapnya..
habis diet BSB kejap.
ok..BSB nak beri tip kalau uorls g Langkawi dgn family
baik jgn stay kat pantai cenang, tak sesuai bawa org tua atau kanak2.
Boleh stay kat pantai tengah...selesa org tak ramai dan mat saleh pong kureenggg..
sekian..teima kasih..sudi baca N3 yg panjang nie..
see u again..adiosss & byee..byee..


5 comments:

εïзmummyHazaεïз said...

wahhh best BSB jenjalan di Langkawi.. Haza this year xpi lagi, xtau jadi ke dak plan nyer.. BSB, sedap la nampak laksa ikan seqok.

diana said...

tengok laksa rasa macam nak masak laksa lka pulak..heheh

Azian Elias said...

bestnya kan Langkawi.. meti ulang nii.. mesti..

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

mummyhaza:Laksa tue tak berapa sedap lerrr...

diana:hantar ler semangkuk kat sini..hehehe

kakyan:memang best.

MulutPayau said...

kalau g langkawi, mmng tak sah kalau tak borong coklatkan...