Tuesday, June 11, 2013

LANGKAWI -1

Assalammualaikum..
Pengalaman percutian 4hari 3 malam ke Langkawi baru2 nie,
BSB nak share dgn uorls.
okkk...start our journey pada 1hb Jun 2013 bertolak ke Komuter Batu 3 ke KL Sentral.
Tq so much mak Umi tolong hantar we alls ke station komuter.


 Tengah tunggu train nak ke KL Sentral.

 Sebelum naik train kita isi perut dulu sekenyang-kenyangnya...maklum ler makanan kat atas train mahhee..
 Train bergerak pukul 9.20 mlm.Mykids suka leee bebenor, almaklum ler first time naik train.
 Aktiviti dalam train pun bermula...Hubby bawa ronda2 dalam train dan lepak2 kat kantin..
 Kami sampai Arau lebih kurang pukul 7.50pagi. 
Sampai Jetty layan lemping kelapa cicah kari ikan dulu..sodapnya
 Muka2 yang tak sabo nak naik ferry...
 Suka nya diaaa....tapi kejap je..baru je ferry bergerak dalam 10 minit, hujan turun ko.. 
apa lagi melambung-lambung ler kami yg duduk kat depan nie...
sampai 5 kali lee akak Tina muntah...uweehhhh..uweeehhh
 Sampai jettty terus muka jadi macam nie...penat ko..
Lepas ambil beg kami terus gi ambil kereta.. 
tang kereta nie..wakenabeb..
booking kereta myvie RM80 taaapiiiiii  dapat viva...
apa boleh buat depa kata
kereta myvie tak ada..yg ada kereta viva je..harga sama..redha je leee
 Kami menginap di Charie Motel Pantai Tengah..BSB booking Bangunan baru Charlie namanya Corrie 
Semalam cuma RM110 dalam bilik ada aircond, aisbox,tv,air panas dan katil king size 2 buah. 
Bagi BSB cukup selesa.
 Kami lepak2 jap dalam bilik..dalam pukul 5.30 apa lagi aktiviti bermain ombak pun bermula..

Kami mandi sampai kecut jari2 nie ahhh...
Sebelah malam kami dinner at Mangga 2.
Kat Restauran nie makanannya boleh tahan sedap dan murah.
Tapi memang ramai org datang makan kat sini.
BSB stop di sini dulu.
nanti BSB sambung citer Langkawi next N3.
Adiosss...

5 comments:

diana said...

RAMAI PULAK BLOGGER PI LANGKAWI..:p

Azian Elias said...

akak rasa akak pun kena ulang lah ke Langkawi ni. tak puas jenjalan.. pegi kejao sangat..

accommodation kalau RM110 dan semua ada, memang berrbaloi.. yg enting selesa buat kita sefamily..

nieda said...

Seronok jln2 ke langkawi. Mesti byk shopping coklat

Rinna said...

Bestnyaa mandi laut.. :)

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

diana:u pong g sana ke?

KakYan:saya pong nak g lagi next year tak puas rasa menerokai langkaw

nieda:betuiii saya shopping coklat yg byk..hehee

rinna:memang best..sbb ombaknya kuat.