Tuesday, June 18, 2013

langkawi-2

 Assalamualaikum..
Bersua lagi kita..
Jom sambung N3 Langkawi part 2.
Jgn mare ekkkkk..
Checkkedaw 2nd day at Langkawi.

 Kami sampai di Cable Car pukul 10.30 pagi..org jangan cakap ler...
mak aiiii...ramai ko.

 Q-up for tiket...harga tiket Dewasa RM15, Kanak2 10 jerrrr..
Lepas beli tiket kami tunggu turn kami...tungguuu..tungguuu..tungguuu
dan akhirnya dpt naik cable car pukul 12.00 tgh..
masa ni pulak lerrr hujan turun renyai2 ...tapi cable car nie tetap berjalan seperti biasa...
 First time naik cable car..bismillah..
 Udah sampai kat atas bukit sana tak ingat dunia ko....
sejukkkk beb...jam pukul 12.30 tengahari.
 Kat atas nie bila ada angin terasa macam bergoyang2 ler pulak...
 View yang di penuhi oleh kabussss....kami tunggu sampai kabus tak ada.
 Baru nampak tuuuuu....kat sana tueee....subhanaallah cantiknya...
view kat sini memang cantik kooo...
 Bila sejuk2 nie perut pun lapor lerrr...kita lunch dulu kat atas bukit nie...yummy sodapnya
 Pukul 2.30 kami bergerak turun dari sini...masa turun lagi gerun ko..
sbb boleh nampak semua view sekeliling kita..gayat weiiii..
 Lepak2 jap kat oriental village dulu..sambil mykids sempat lagi naik flying fox.

 Cinta Winter sonata pong ada..teman layan jap..muuahhhh...
 Lepas tue kami g melawat pulak kapal layar jalur gemilang..
 Masa kat sini memang panas gilerrr ko...jam pukul 3.30 petang.
 Lepas tue g melawat Makam mahsuri...kat sini teman rasa udah tak menyeronokan. jika nak dibandingkan dgn dulu2 masa teman g dulu...sbbnya udah nampak buruk ler tempat nie..

 Si adik udah penat, tak nak jalan lagi...haiii patah ler pinggang mama mendukung dik oooiiii..
 Aksi di akak dan abg berebut timba nak menimba air..macam pandai bebenor.
 Sebelum balik motel kami singgah beras terbakar. Kat sini BSB beli kain batik dan t-shirt for my kids.
Kat sini tak ada apa2 yang menarik pongggg..cuma dpt tengok beras terbakar dlm peti kaca itu jerrr.. 
teman saja jer nak tunjuk kat mykids beras yg telah bertahun2 terbakar.
Ok..next N3 BSB sambung citer k...
adiosss & byeeebyeee

7 comments:

Rinna said...

Waah bestnyaa cuti2 msia ke langkawi..lama tak pergi sana.. :)

EL MARIACHI said...

tak boleh blah winter sonata tu..haha buat pic kat FB lah Fad...hahaha...

nieda said...

Rinduny nk pegi langkawi. Byk tmpt menarik kt sana. Penah sekali naik cable car, pastu tobat husband takmo naik dah

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

rinna:g ler langkawi lagi..saya pong nak g lagi ler next year.

mie:teman dpt jumpa poster pong jadi lerrr..

nieda:saya paling suka naik cable car..rasa nak naik lagi...heheee

mama maman aka yana said...

nnt nak ke langkawi jugak.. hehehe..

atIEsAyAnGkAmU said...

Bestnyer dpt naek cable car tu kak...time g sane tk dpt naikkk..sedey....

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

yana:kalau g langkawi stay kat pantai tengah..best

atie:apa kabor? nti boleh g sekali lagi..