Thursday, May 31, 2012

Assalamualaikum..
Cuti2 Malaysia datang lagiii.
Kali nie kami g terjah Teluk Kemang, Port Dickson.
Dekat jer ponggg...
saja bawa mykids mandi laut sambil pusing2 cari makan kat Port Dickson.
BSB stay kat Klana Beach Resort.
 Gambor nie baru sampai tengah memunggahkan barang bawa naik ke hotel...
kami checkin kul 11.30pg.
mula2 terkejut gak sbb dpt checkin awal..
tapi org dah kasi kunci kita masuk jer lerrr..kannnn
 Lepak jap kat bilik..sori gambor bilik tak clear sbb bateri hp dah nak konggg..sori !!!
 Aktiviti pusing keliling Hotel dulu..jom kita tengok apa yg ada kat keliling hotel Klana Resort PD nie..
 Disebelah bawah hotel Klana Resort nie ada disediakan laluan ditepi pantai..
petang2 memang best ler jalan2 kat sini sambil rambut di tiup angin...
 Disebelah hujun hotel nie ada satu laluan turun ke pantai..
ok gak pantai nie..tapi kami tak mandi kat sini..
 OOppp lupa pulak nak beritahu..bila first time jejak jer kaki kat dalam hotel nie dah terdengar aluan lagu2 nasyid dan bila masuk waktu solat terdengar bacaan  al-quran. Memang islamik hotel nie tauuu...
kat belakang tue Komplek Baitul Hilal ataupun Balai Cerap...
tapi masa kami nak masuk kat situ pihak Hotel kata org pengurusan Balai tue tak ada..
so tak dpt ler nak menengok bulan bintang...hhhuuuhh
 Petang kami ronda2 cari tempat nak diner malam nanti...
ada ler 2-3 tempat BSB search dlm google tapi bila p terjah sana tak sama macam dlm blog ler pulak...
at last BSB tanya jer pihak hotel tue kat mana tempat makan yg best...senang citer.
 DDaaann akhir nyer kami Diner kat Restoran Ummi.
Kami order ikan kukus,burung puyuh,telor dadar,kailan goreng ikan masin dan sup campur.
Air pulak jus durian belanda,2 gelas ais limau+asomboi, 2 teh tarik 3 leyer..
hage RM62.00. sup campur pun sedap tapi sori gambor tak sempat nak snap.
memang dalam sup campur tue macam2 ado ko...heeehee
Esok pagi lepas breakfast kat hotel mykids mandi kat kolam dan lepas tue g mandi lagi kat pantai pulak habis aktiviti mandi kemas2 barang dan kami terus balik Shah Alam...
ok stop sini dulu..byeeebyeee...& adiosss.

20 comments:

EL MARIACHI said...

sedapnyer menu...

diana said...

saya nampak nenas..teringin..:)

Cik Sue said...

OOO cuti pi PD erk...Next time dtg PD teros dtr kg aku meh aku bawak ko makan di restoren terapung kuala linggi terbaek....

Azian Elias said...

Jauh dekat yg penting kids happy..

zarina said...

Pernah baca pasal hotel ni. Menarik. Hotel islamik pertama di malaysia

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

MIE:memang sedap mie..tambah pulak ada puyoh goreng..

diana:nenas tue BSB yg ambil..pagi2 dah makan nenas kan.

ciksue:aku plen nak g ronda2 sampai sana ler..tapi udoh siadik muntah2 terpaksa ler balik awal..

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

kakYan:mykids memang suka mandi laut..

zarina:kalau p PD boleh ler checkin kat sini. tapi bilik nyer BSB rasa sempit ler sikit.

εïз mummyHaza εïз said...

Haza sekeluarga suka puyuh goreng garing2. Nyum2...

aZuMaya said...

SALAM BSB.. TAK PERGI KE TANJUNG SELAMAT

MulutPayau said...

seronoknya cuti2 Malaysia sambil makan2...

Myra Jay said...

Bukan senang hotel nak bagi check in awal, untung BSB :)

atIEsAyAnGkAmU said...

assalam akak..

bestnyer dia jalan PD..
one day atie pun nk g sane..

kene plan trip neh...hihihi...

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

Haza:seekor burung puyuh nie RM5 jer..memang sedap.

cikrin:tanjung selamat nie kat mana?

MP:sesekali ok lerrr..

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

MJ:masa kami check in tue ramai tengah check out..tue yg dpt kunci awal.

atie:pantai PD nie ok ler tak ler berapa bersih sangat.

Zefa NorAsmara said...

Mesti seronok anak2 mandi laut. Yusuf dan Maryam cuti kalini mandi sungai.. :D

ps: tadi da komen, tp entah apa jadi dgn komen tu.. :-(

Kakzakie said...

Jauh-dekat tak jadi sola BSB yg penting anak-anak gembira dan puas hati...

CPP said...

amboi syioknyer dia yer.....

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

zefa:budak2 memang suka mandi manda..

kakzakie:betul akak cakap tue..janji bawa bercutikan?

aina:budak2 suka lerrr..mak budak penat tauuu...

Ummu Muhammad said...

bestnye nampak kakBSB.mcm best jugak nak bwk anak2 nanti..ibu kene pantang dulu keh8!

CPP said...

bestnyer..nk g jugak lar...bwk anak2 mesti dorunk suke banget